Om veckan i Dalarna

Japp, jag tänkte berätta lite om veckan som gått.
Mamma och pappa kom vid tolvtiden på natten till lördagen. Det packades in i pappas, just det, pappas bil... :) Allt fick plats även om det var knökat som bara den. Vi kom iväg vid halvett. Jens hade då sovit fyra timmar och han vaknade till precis innan vi åkte. Pigg och glad, men lite förvånad över att se mormor och morfar så där mitt i natten.
Vi drog iväg och jag väntade på att Jens skulle somna om. Det gjorde han, typ 45 minuter på hela resan. Men det var inga sura miner utan bara skratt, sång och prat. Vi andra blev bara mer och mer trötta men lille vännen höll stämmningen på topp i bilen. haha

Alltså helt meningslöst att åka på natten med Jens eftersom tanken var att han skulle sova. Där ser man som det kan gå, fast det viste vi ju inte innan.
Vi var uppe i sälen vid halvåtta på morgonen. Vi var sååå trötta kan jag säga. Usch, så dumt att åka på natten, det känns så i efterhand. Jens var glad och pigg och ville inte sova. Jag förstod att han kommit över en gräns. Pappa och Daniel gick och la sig medan jag försökte få min lille vän att sova. Tog till allt jag kunde men han bara skrattade och pratade. vid kl 13.00 somnade han äntligen och sov i två timmar. Innan dess höll jag på att få ett hysteriskt anfall. Ville bara skrika och gråta. Jag märkte ju att han inte kunde slappna av och han behövde ju verkligen sova. själv var jag helt yr och mådde illa.
När vi hade sovit två timmar kändes allt lite bättre. :)

Lördagen var alltså rätt lugn om man säger så. Pappa lagade god mat till oss på kvällen och det var mysigt.

På söndagen bar det av till min mormor som bor i Malung. Min morbror har en lägenhet i samma hus så honom träffade vi också. Det var jätteroligt att få träffa dem. Mormor fick känna på Jens, hon ser inte så bra, och han satt en liten stund i hennes knä. :)
De följande dagarna åkte vi runt och hälsade på vänner och släkt. Vi bodde ju lite avsides så det blev mycket körande. Jens var jätteduktig hela tiden och verkade tycka det var spännande med nya människor och platser. Vi försökte dock hålla lite på tider och rutiner. Vi gav oss inte av någonstans innan han hade sovit och vi var hemma och åt middag vid sextiden. Det kändes bra att göra så eftersom allt annat var nytt för honom.
Jag är fortfarande grymt imponerad av honom för han har varit så himla glad hela tiden. Resan hem igår gick kanon den med. Vi åkte vid 11.30 och var hemma vid 21.00. det tog alltså betydligt längre tid men det var ju mer trafik och vi stannade på fler ställen. När vi åkte upp fanns ju inget öppent... :)
Jens sov mer igår än vad han gjorde när vi åkte upp.

vi var som sagt iväg varje dag och åkte långt. Vi hade bestämt att åka hem på fredag och då på dagtid. haha Därför tänkte vi ha en lugn dag på torsdagen utan någon längre bilfärd.
Vi hade planerat att åka och hälsa på mormor igen innan vi åkte hem. Malung ligger nämligen på vägen från Sälen till Halmstad...
På onsdagen pratade mamma med mormor och frågade om det gick bra. Det gjorde det inte. Hon ville att vi skulle komma på torsdagen istället. Mamma förklarade att vi ville ta det lungt då eftersom vi hade åkt så mycket alla andra dagar och det är 7 mil från sälen till Malung, det kändes jobbigt att åka 14 mil när vi skulle åka så långt dagen efter plus att Malung som sagt ligger på vägen hem.
Jaja, hur som helst, mormor sa att om vi inte kommer på torsdagen så får det vara.
Japp, det fick alltså vara. Vi träffade mormor en gång. Här åker vi över 60 mil, och jag kan lungt säga att det var för att få träffa henne. Mammas mostrar också förstås men ändå mest mormor.
Jag blir fortfarande ledsen och arg när jag tänker på det. Mormor sitter hemma hela dagarna, går inte ut alls och jag kan bara inte förstå att vi inte fick komma och säga hejdå. Hon sa att den tiden, typ vid ett, inte är bra för henne. Vi sa att vi kunde åka så vi är där vid två istället men det gick inte heller. Däremot vid tre på torsdagen hade passat bra. Hmm?
Mest ledsen är jag för mammas skull, hon blev så knäckt.
Mamma har skött sig jättebra vad det gäller alkoholen, fram till torsdagskvällen. Då satt hon uppe och var jätteldesen och grät.
Jag vet att det inte är någon ursäkt och jag blev fly förbannad när hon gjorde det men samtidigt gjorde det ont i mig.
Det är en plåga för mamma att åka upp dit, det förstår jag nu.
Hon säger att det som ändå gjorde resan rolig och positiv är att Jens var med. Han har verkligen fått all uppmärksamhet han kan önska sig. Han har haft fyra personer som haft honom i främsta rummet.
Det känns jätteroligt. Veckan har gått snabbt och förutom det här med mormor så har det varit roligt och bra.

Men jag kan väl säga så här, det dröjer minst två år till nästa gång vi åker till släkten där uppe.
En stuga kan man ju hyra vart som helst.
Japp, det var lite om veckan. :)

Nästa resa bär neråt, till Polen. Det är väl typ två veckor till vi åker dit.
Skönt man får vila upp sig lite först. ;)
Nu skall jag läsa lite ur Camilla Läckbergs Sjöjungfrun. Jag tycker den är grymt bra. En av hennes bättre absolut.
Godnatt på er.


Kommentarer
Postat av: Titti

Ni verkar ha haft en supervecka! Och vilken duktig kille som höll mamma vaken så länge;o) Du får hämnas nån gång!

Kul det lät med en Pippi-lekpark! Den måste vi absolut testa om vi har vägarna förbi nån gång!

Ha det gött. KRam

2008-07-20 @ 16:18:09
Postat av: T

Jag har saknat dina inlägg! :)

Det låter som om ni har haft det mysigt trots en trotsig mormor. ;)

Vilka fina bilder på Jens. Vilken glad liten buse han verkar vara. Jag tror inte man ska oroa sig så mycket för att resa med barn för de verkar anpassa sig bättre till nya situationer än vi vuxna oftast gör.

Själv har jag haft besök av min syster Pia i helgen. Hon har gädtbloggat på min blogg! Tror hon ficck blodad tand för det så snart har vi väl ytterligare en syster som bloggar. :)

Ha en bra kväll.

Kram.

2008-07-20 @ 18:14:43
URL: http://modestymom.blogg.se/
Postat av: Helena

Tackar, tackar, jo kvällen blev rolig, idag har inte varit lika rolig...

2008-07-20 @ 20:09:24
URL: http://helenasnackar.blogg.se/
Postat av: Pej

Hej vännen!



Sorry att jag inte har skrivit. Har varit dålig på att sitta vid datorn dom senaste dagarna. Som du kanske ser på min bloggtorka ;-)

Låter som att ni har haft en bra semester fast tråkigt med din mormor förstås. Måste kännas jobbigt för din mamma.

Vad ska ni göra i Polen? nyfiken



Ta hand om er!

KramKram

2008-07-20 @ 21:27:37
URL: http://fruwee.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0