Vilken skillnad!

Som alltid gör kortisonsprutorna susen för mig. Vilken skillnad det är, som natt och dag. :) Med att den grymma ilflammationsvärken försvunnit så har mitt humör stigit betydligt, det blir ju så. Har tom skrattat några gånger idag...

Jag har förstås mycket som snurrar i mitt huvud men idag börjar jag inte gråta så fort jag tänker på det. Gick hela kvällen igår med ångest i magen. Tänkte på operationerna jag har framför mig och då blir jag helt enkelt skraj och vill bara sticka och gömma mig någonstans. Tyvärr går inte det utan jag, Ulrika, måste vara med hela vägen fram, så är det bara. Jag har gjort det här förut men det är ingen tröst alls.

Självklart är jag rädd för hur det ska gå. Att det kan strula det är jag fullt medveten om men jag är också väldigt bra på att tänka positivt så jag lägger ju mig på operationsbordet med stort hopp och tro att det ska bli bra.
Men ändå, klart man är rädd för operationer, det är inget som är varken skoj eller ens småobehagligt. för mig är det snarare bland det värsta som finns och anledningen till att jag tycker så är väl att jag gjort det så många gånger som barn kanske? Har väl opererats 25 30 gånger och då ägde de flesta rum när jag var mellan 6-16 år.

Jag kommer exakt ihåg känslan när jag fick veta att nu var det dags  för operation igen. Jag kastade mina glasögon, svor åt både den ena och den andra, vägrade prata med pappa under flera timmar osv. Jag var såå ledsen när jag for iväg till Örebro för att operera ögonen för tredje gången under en höst. Hemskt!

Sedan är det själva prosiduren runt allting. Hur man ska duscha, klä på sig de där kläderna, rullas ner till operation. De pratar med sköterskorna genom någon högtalare:
-Nu är vi här med Ulrika wiland.
-Okej, varsegoda.
Sedan över till en annan säng, jag ligger och skakar som ett asplöv och får alltid frågan om jag fryser, men det gör jag inte... jag bara skakar för så gör jag alltid när jag kommer ner till operation.
Sedan på med den där mössan. På med hjärtlapparna som kollar ekg osv. Pappa ber de ta bort klisterlapparna innan jag vaknar, för så vill jag ha det. Jag vill bestämma och ha det på mitt sätt, så mycket som möjligt. Inget lugnande innan. Pappa håller mig i handen och pratar uppmuntrande. Nålen är ju satt innan och nu ska de börja.
-Jag sprutar in lite i nålen nu, det kan få dig lite dåsig och torr i munnen.
-Okej, säger jag.
Det blir så också.
-Nu ska vi ge dig narkos.
-Pappa, prata med mig, berätta något kul!!
vilket han alltid gjorde förstås, min älskade pappa.
Nu gråter jag...
Jag vill att någon är med mig när jag ska operera halsen fast jag är en stor tjej nu. :(

Ha en fin dag mina vänner.
So long

Kommentarer
Postat av: Camilla

Hallon!



Det kommer att gå alldeles FINEMANGS det där med operationen...



Ha det gott!

2009-01-13 @ 16:17:25
URL: http://gevalium.blogg.se/
Postat av: Anki

Kan inte din gulliga pappa följa med dej nu med o hålla dej i handen? Skönt att du mår bättre idag och att sprutorna hjälpte dej.Stor Kram till dej.

2009-01-13 @ 16:33:44
URL: http://anci62.blogg.se/
Postat av: Amanda

Usch...jag sitter också och grinar när jag läser detta. Klart du vill ha någon bredvid dig. Ingen vill gå igenom något sånt här ensam. Stor eller liten. Det kvittar väl.

Jag har också opererat mig och vet hur det känns. Jag tål inte narkos så bra så ag blir alltid hyperstirrig innan eftersom man aldrig vet just riktigt hur det ska gå. Men dom kan juh som sagt så mycket nu alla läkare i Sverige. Och det kommer gå finfint för dig. Det är jag övertygad om!



Min lilla kille är ett år rätt så precis. Han har nattvak då han sover eftersom han sover med cpap (andningshjälp). Han andas alltså själv men får lite stöd så att det vädrar ur hela lungan. Ibland viker sig också luftstrupen för honom eftersom han är opererad i halsen (matstrupen) och då hjälper cpap:en mot detta också. Han får också mat via sond i magen. detta också nattetid då han har haft lite jobbigt att öka i vikt. Så därför måste han ha tillsyn även då. Inatt kommer det ingen och jobbar så jag måste sitta vaken hela natten trots att jag haft honom hela dagen idag och måste ha honom hela dagen imorgon. Så det kommer bli riktigt segt. :oP

2009-01-13 @ 17:35:00
URL: http://creyla.blogg.se/
Postat av: Alina

åå va bra du är på att skriva! Det kommer gå jättebra på operationen!! Kramar

2009-01-13 @ 17:39:52
URL: http://emmiealina.blogg.se/
Postat av: Titti

Lilla vännen. Idag har jag tänkt så mkt på dig. Jag har inte mått bra och sett både det ena och det andra scenariot framför mig. Men så har jag tänkt på dig och fått lite styrka.

Nu har min värsta värk släppt lite, det är först du man inser hur ont man har haft. Jag är lite mer avslappnad och har också kunnat le litegrann. Det är så skönt. Håller alla mina tummar för dig!

Stor kram

2009-01-13 @ 17:41:45
Postat av: erika

Det kommer gå bra ska du se :)

2009-01-13 @ 17:42:42
URL: http://mademoiselles.blogg.se/
Postat av: Anonym

tack detsamma!

2009-01-13 @ 18:35:42
URL: http://emmiealina.blogg.se/
Postat av: Anna

Vi är med dig, alla som brukar titta in till din blogg.... även om du inte ser oss... tänk på oss o dom du älskar!

ha en bra kväll :)

2009-01-13 @ 18:43:34
URL: http://norrlias.blogg.se/
Postat av: Mia

Förstår känslan, själklart vill man ha någon med sig, men som Anna skriver, vi är med dig.. =)



Kramisar

2009-01-13 @ 18:58:07
URL: http://shopstopp.blogg.se/
Postat av: Anki

Håller också med Anna vi är verkligen med dej hela tiden!:)

2009-01-13 @ 19:02:27
URL: http://anci62.blogg.se/
Postat av: bjorne

Det vet du,skulle gärna varit med dig på plats,men det går inte,men kommer att va med dig i tankarna,och vem vet,det kanske märks,bra kommer det att gå,måste vi tro,men jag vet det,fråga inte hur,men lita på mitt ord tigerhjärtat,kram.

2009-01-13 @ 20:05:17
URL: http://bjornesmagazin.blogg.se/
Postat av: Malin

Åh :(

Kommer att vara med dig i tankarna hela tiden.

Usch :(

2009-01-13 @ 20:35:18
URL: http://dockvagn.bloggproffs.se
Postat av: soffie

men lilla du fyy vilka minnen,

jag jobbade på barnavdelningen men jag klarade ej av det tyckte det va så himla orättvist att barnen va sjuka,

jag lider med dej i det du berättar,

vilken underbar pappa du har!

när blir operationen av?

skickar dej tusen rosor och en värmande styrkekram min vän

2009-01-13 @ 20:52:08
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Annica

Älskade Ulrika!

Om inte din pappa kan vara med dig så kommer jag. Och det är ett löfte!!!

Jag ska sitta vid din sida och berätta om alla knasiga och galna saker jag varit med om. Och de är många! Kan säkert hålla dig vaken genom hela narkosen för att du kommer skratta så mycket. Men det kanske inte är att föredra... ;-)

Fösrstår din ångest. Jag känner den!

Men vi är alla med dig hela vägen. Och vi håller alla din hand!

Mina varmaste kramar till dig!!!!!

2009-01-13 @ 22:07:54
URL: http://anja72.blogg.se/
Postat av: Annica

Älskade Ulrika!

Om inte din pappa kan vara med dig så kommer jag. Och det är ett löfte!!!

Jag ska sitta vid din sida och berätta om alla knasiga och galna saker jag varit med om. Och de är många! Kan säkert hålla dig vaken genom hela narkosen för att du kommer skratta så mycket. Men det kanske inte är att föredra... ;-)

Fösrstår din ångest. Jag känner den!

Men vi är alla med dig hela vägen. Och vi håller alla din hand!

Mina varmaste kramar till dig!!!!!

2009-01-13 @ 22:09:26
URL: http://anja72.blogg.se/
Postat av: Stefan

Hej lilla vännen.

Vi hoppar in i lilla blå och kommer ner och håller handen om du vill.

Jag kan badda pannan med sval handduk också :-D

Vi finns här vännen. Glöm aldrig det.

Kram

2009-01-13 @ 22:20:17
URL: http://jalonen.blogg.se/
Postat av: Lena

Inte ska du behöva vara själv om du vill ha någon hos dig när du opereras. Hoppas du får med dig din pappa som du är van vid ska finnas hos dig då!



Att känna sig utlämnad och helt i andras händer kan vara skrämmande och du vet ju, du är specialisten. Kram till dig min goa vän!

2009-01-13 @ 22:41:16
URL: http://lenakald.blogg.se/
Postat av: Amanda

Jo, man tror juh iaf att detta är något övergående. Kommer väl vara lite kämpigt under dom första åren. Men sen kommer det väl sakta bli bättre. Det har juh alla redan blivit mycket bättre så jag ska väl inte klaga. Förut kunde han inte bli minsta förkyld innan lunginflammationen var ett faktum och med den minst två veckors sjukhusvistelse. Nog för att han har varit sjuk nu i vinter. Inte en enda frisk dag faktiskt men vi har ändå klarat oss på hemmaplan. Vi behöver inte bli inlagda hela tiden. Han har en sond inopererad direkt till magsäcken. Han hade en son i näsan först men som sagt. Han ryckte bort den hela tiden... Dom gör juh det dom små. Han övar på att äta själv men i och med att han blir sjuk hela tiden så kommer vi liksom ingen vart. För varje gång han blir sjuk vägrar han äta. Men tids nog så ska sonden bort också. Och slemsug och cpap har vi väl också bara nu. Det behöver vi förhoppningsvis inte sen heller.

Jag börjar bli rätt seg nu så jag ska vandra runt lite här hemma...igen. Så jag inte somnar. God natt! Kram

2009-01-13 @ 22:58:54
URL: http://creyla.blogg.se/
Postat av: Anki

Tack för titten nu på kvällskvisten. Och tack för de stora kramarna. Sov nu riktigt gott och tänk på att du är inte ensam du har väldigt många vänner som tänker på dej. Kram

2009-01-13 @ 23:47:03
URL: http://anci62.blogg.se/
Postat av: Amanda

Jo, jag gillar ju också att läsa men jag brukar ha för vana att göra det innan jag ska sova så gör jag det nu blir jag nog himla trött...



Jag har ingen som kan komma och avlösa mig imorgon. Får bita ihop och hålla god min till kl 22.30 på kvällen imorgon då jag äntligen kan gå och sova. Jag längtar! :o)



Har hysteriskt tråkigt just nu. Är nåt äckligt program på tv och folk som hänger upp sig själva i krokar och opererar in föremål under huden. Vad nu det ska vara bra för?? Och datorn verkar inte vilja fungera som jag vill. Ska starta om den nu strax får jag se om jag får ordning på den.



Hoppas du kan sova gott inatt! Dröm fina drömmar!

Kram

2009-01-14 @ 00:37:30
URL: http://creyla.blogg.se/
Postat av: Jen

Älskade älskade vän, jag önskar jag kunde vara med dig på varenda operation från nu och ever.Jobbigt också och gå och vänta på operationstider. Ojoj,,, men du, vi ska klara detta,,, alla operationer ska vi klara. Även om jag inte kan vara på plats varje operation är jag "bara" ett sms bort. Kram i massor.

2009-01-14 @ 07:58:30
URL: http://jennyvestbro.blogg.se/
Postat av: Jen

Du, tänkte på en helt annan grej, Kalle och Lisas pappa har en antabusstav inopererad i magen sen snart 2 år tillbaka. Man opererar in ny varje år liksom. Och förståss alkolås i både privata bilen och jobbilen.

2009-01-14 @ 08:26:43
URL: http://jennyvestbro.blogg.se/
Postat av: lena

Det här kommer du att fixa vännen!!

Det var smärtsamt att läsa det du skrev.

Hoppas allt ordnar sig på bästa vis för dig:)

Många kramar min vän/lena.

2009-01-14 @ 13:12:53
URL: http://lenahellstrom.blogg.se/
Postat av: myran

Jag tror också att din pappa följer dej om du frågar. Och som alla skriver så är vi med dej.



Kram och hoppas att du kommer att må bra nu ett tag :)

2009-01-14 @ 22:32:47
URL: http://mcmyran.blogg.se/
Postat av: Marie

Åh gumman! Hoppas att allt går bra, du kommer att klara det.

Kram

2009-01-15 @ 21:43:01
URL: http://nissetroll.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0