Risig....

På den här bloggen händer det inte mycket alls tycker jag.
Länge sedan jag hörde av mig.
Tyvärr kan jag väl inte påstå att det beror på att jag haft så ofantligt roligt utan snarare tvärt om faktiskt.

Men nu känns det som jag kommit med huvudet ovanför ytan och det är skönt som bara den.
Allt började med en halsinfektion för några veckor sedan. den motades snabbt bort med hjälp av antibiotika. Tyvärr blev mina leder helgalna och tyckte att detta partaj verkar skitkul så vi hänger på. Jag hade ont överallt ungefär och stora brinnande inflammationer. När pencillinkuren var över ringde jag och bokade in både Remicade, två veckor för tidigt, plus tre kortisonsprutor.
Jens hade varit väldigt hostig och lite feber hade han dagarna innan jag stack till Spenshult. Jag själv kände mig inte det minsta dålig förutom lederna då... ;)
Tydligen hade jag något i kroppen ändå och både kortison och Remicade gör ju att man är extra mottaglig och emunförsvaret kraschar lite så det blev inte så bra.
Dagen efter fick jag ont i halsen och det började slemma som bara den.
Tog med mig Jens och sugen till mina föräldrar och kollade på kronprinsessbröllopet... ;) Mådde rätt dåligt och var faktiskt allmänt sur och förbannat ledsen rent ut sagt. Lederna var ju som små drömmar men jag kunde ju absolut inte njuta av det.
Jag fick suga och suga och kände mig helkass. Tungt att andas. Åkte akut till halskliniken på måndagen, där de på min uppmaning tog odling. Ville hon inte först. Gav mig antibiotika igen. Dagen efter fick jag jättehög feber och det hade jag från och till några dagar. Det slemmade igen men det ska väldigt mycket till innan jag åker in, dessutom väntade jag ju på att penicillinet skulle börja hjälpa. Tack och lov lyckades jag vara som sjukast de dagar då Daniel var ledig.
Jag har faktiskt inte många minnen av midsommarhelgen. Det beror inte på att jag snappsade som en tok utan på att jag var dimmig och sov mesta delen av tiden, sittande, liggande och närapå stående.
Daniel jobbade hela helgen så jag och Jens bodde hos mina föräldrar och de har varit mer som hans mamma och pappa än vad jag varit. Jag har inte orkat något och haft sånna skuldkänslor för att jag inte kunnat och orkat leka och pyssla om. Att sånt här får hända och drabba så ofta och hårt, det är svårt att acceptera.
Det låter kanske överdrivet men helt ärligt så har jag varit nere i en djup grop då jag inte hade mycket livsglädje kvar inom mig. Det blir väl så när det ena följer på det andra och jag hann aldrig glädjas åt att lederna blev så himla bra.

Igår ringde jag igen för att kolla den där odlingen. Jag hade ju inte blivit något bättre. Det visade mycket riktigt att det antibiotikat inte tog de bakterierna jag har. Tackar mig själv å det varmaste att jag stod på mig vad det gäller en odling. Annars hade jag varit tvungen att åka in igen, göra en odling och vänta en vecka på svar. Vilket oerhört mysigt senario. Så det kan alltid bli värre och det vet jag mycket väl, därför brukar jag aldrig säga så förutom nu då. :)

Nu ikväll börjar jag känna mig bättre och det är absolut mindre slem.
Tack! Tack! Tack!
Speciellt bra är det eftersom vi nästa vecka åker till Italien. Tjohooo  :)
Har haft panik över det med, att jag inte skulle hinna bli bra, men nu är jag på g.

Okej, här kom värsta hälsorapporten. :)
Hoppas ni haft en toppenfin midsommarhelg och tack till er som kikat in här och skickat fina och gulliga kommentarer.
Stor kram till er.

Kommentarer
Postat av: Gizze

Hej Ulrika!



du in stackare......

men nu har du varit dålig så nu blir det helt underbart i Italien ska du se!!!



Jag är nyss hemkommen från 2 v i Grekland-Rhodos-underbart!!



Önskar dig en härlig vecka i Italien!



Kram Gizze

2010-06-29 @ 22:19:27
URL: http://gizzez.blogg.se/
Postat av: Elin

Här blev det blandade känslor. Glad över ett inlägg att läsa. Så jag vet hur du har det menar jag. Ledsen däremot över rapporten om hur du mår. Eller mådde snarare, eftersom du är på bättringsvägen. Vart i Italien ska ni? Kramar Elin

2010-06-29 @ 23:20:41
URL: http://foreverhopeless.blogg.se/
Postat av: Titti

Skruttan då! Vad har du för läkare som inte tar prover när dom känner till (eller iaf förhoppningsvis är läskunniga och kan läsa din journal) din historia med infektioner!

JHoppas det nu håller i sig med friskheten så ni får en riktigt härlig semester i Italien! Kram

2010-06-30 @ 17:55:05
Postat av: Marie-Louise

Hoppas så att eran resa till Italien blir mycket bra. Och vilken tur att du stod på dig vad gällde odlingen, ja sjukhus och läkare vad kan man säga. Ibland vet vi bättre än dom helt enkelt.

Vilken tur att din mamma och pappa kan hjälpa er då du krashar i dina sjukdomar, försök att inte ha dåligt samvete över det. Se det som en gåva istället, Jens har många vuxna runt sig som gärna ställer upp och älskar honom, det är ett plus för barn tror jag. Nu hoppas jag på att penicillinet gör det som det ska göra och att du snart slipper sugen och värken. Kram

2010-07-01 @ 12:11:45
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Linda

Men snälla du...

Jag hoppas att du mår bättre snart.

En Italien resa verkar ju komma lägligt.

Se till att riktigt njuta och bara vara.

2010-07-02 @ 14:03:12
URL: http://banton.blogg.se/
Postat av: Linda

Hoppas att ni har sol och värme och kan njuta av det.

2010-07-03 @ 15:03:42
URL: http://banton.blogg.se/
Postat av: Malin

Stackare!! Jag har varit en usel bloggläsare, länge nu, så jag har missat lite av det som hänt. Skönt att det vänder i alla fall, och jag är säker på att du får det underbart i Italien... Varma kramar//Malin

2010-07-06 @ 00:48:55
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se/
Postat av: Susanne

Usch vad jobbigt du haft det hoppas du mår bättre!!!!! Jag mår ganska bra efter min remicade omgång skönt att jag fick den innan vi for i väg till Danmark. Väderet har varit på topp men idag så regnar det men ska bli fint till eftermiddagen. Ha det bra goa vän. Kram

2010-07-06 @ 07:14:16
URL: http://vejers.blogg.se/
Postat av: linda

Hur är det med dig, hur mår du?

Hoppas att det är hyfsat ialla fall och att du njuter av resan och att ni kan njuta ordentligt.

2010-07-06 @ 13:29:45
URL: http://banton.blogg.se/
Postat av: Marie-Louise

Snälla ge oss en liten uppdatering innan resan till Italien :) /Kram

2010-07-07 @ 21:38:15
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Jen

Du ska inte ha skuldkänslor. Vi är tyvär inte odödliga bara för att vi är föräldrar och har viljan. Bra att dom kunde hjälpa till när du var dålig. Jag är bra tacksam att mina föräldrar var med i matchen när jag akut blev inlaggd och inte kunde kommunicera på 5 dygn. Hoppas du får vara frisk i Italien. kram i massor

2010-07-11 @ 20:43:58
URL: http://jennyvestbro.blogg.se/
Postat av: Marie

Tittar in för att skänka dig nytt hopp, styrka och massor med kärlek.

Kramar om.

2010-07-11 @ 23:18:00
URL: http://palivetsstig.blogg.se/
Postat av: Lejonkvinnan

Hej vännen!



Snart är du hemma igen! Hoppas att du har haft en underbar semester :)



Vi höres snart!!



Massa kramar

2010-07-14 @ 13:09:05
URL: http://lejonkvinnan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0