Mot Västerås!Nu har jag packat allt som går att packas, resten tar jag imorgon.
Måste hoppa i säng nu, är väldigt trött.
Här är iaf en bild på överkastet. :)
Vi har haft en underbar eftermiddag tillsammans med goda vänner. Många skratt blev det. Jag känner mig fortfarande varm och glad efter deras besök.

Jag kommer inte att gå in till er och skriva några kommentarer nu men om jag hinner imorgon så gör jag det.
Önskar er en fin ny vecka.
Var rädda om er så länge.
Kram till er mina vänner.

Julfint! :)

Japp, nu trivs jag. Går runt och bara myser. :)
Här hemma är det uppsatt nya gardiner, ett superfint nytt överkast är pålagt och det är julpyntat och fint.
Storstädat har vi gjort idag. Jag hade väldigt ont i händerna på morgonen så jag tänkte, detta går nog inte alls. Men så kom jag på att de där handledsstöden kanske skulle vara bra just nu. Jag satte på dem och moppningen gick finfint och jag har inte haft speciellt ont efteråt.
Bra bra. :)

mamma kom alltså på eftermiddagen och hjälpte till med gardinerna och så. Hon plockade fram stakarna och satte allt på sin plats.
Jens blev skiträdd för en sjungande och dansande tomte. :( Nu blir han inte alls glad när han ser någon som helst sak som liknar en tomte. Vi får se hur detta slutar?
När vi var klara med städning och pyntande så åkte vi in till stan. Danne var hos några kunder och sedan hämtade vi upp mat och körde hem till mina föräldrar. Där åt vi och hade det trevligt. Pappa var trött efter 90 julbord plus två andra stora beställningar. Imorgon får han vila lite iaf.
Vi hämtade resesängen också, som stod hemma hos mamma och pappa, vi åker ju till västerås på måndag.

Imorgon får vi besök på eftermiddagen. Jag har verkligen längtat efter att få träffa dem. Det är min gode vän Ingmarie som jag hade som personlig assistent på högstadiet plus två av hennes vänner som jag också fått lära känna. Nu ska jag få presentera dem för mina grabbar, det ska bli roligt.
De tre fick mig på fötter en gång i höstas när jag verkligen mådde dåligt efter månader av värk och ovishet.
Nu ska vi träffas igen. :)
nej, nu är jag trött som en gnu så jag ska hoppa i säng.
Ska bara ta bort mitt fina överkast från sängen...
Kanske ska försöka få min käre make att ta ett kort på det så ni får se hur det ser ut? Vill ni det?
men det kanske inte är så kul att se ett överkast, vad vet jag... Haha
Godnatt på er.

Lite gjort idag ändå

Kväll igen då, det är inte klokt vad dagarna rinner iväg. Men det gör inget, för snart är det första advent och jag bara älskar den tiden.
Daniel verkar må lite bättre och även jag. Slemmet är inte så infekterat ikväll, låter trevligt eller vad säger ni? ;)
Vi har fått gjort en del idag trots att pigg inte är mitt namn just för tillfället.
Vi har rensat ut på Jens rum, tagit bort leksaker och gosedjur som han inte ängnar sig åt längre. Det känns otroligt skönt och så blev det ju mycket finare och mysigare på hans rum.
Babygymmet och babysittern åkte ut bland annat, då kan ni ju förstå att det var ett tag sedan vi gick igenom han saker. :)
Fint är det nu iaf.
Sedan tog jag mig ann badrummet. Tvättade och gjorde rent kaklet överallt. När jag kommit halvvägs var jag supertrött och ville bara slänga svampen och allt på golvet.
men istället for hela spannen med vatten och medel rätt i golvet, och det var inte avsiktligt.
Min första reaktion var att skrika rätt ut och gå och lägga mig men istället kom ett lugn över mig och jag torkade och spolade av. Innan jag satte igång tänkte jag: Ska jag ta ut badrummsmattan? Nej,det skiter jag i.
Spannen ramlade såklart mitt på den.
Jaja, sånt händer. ;)

Imorgon kommer mamma hit och ska sätta upp nya gardiner i köket plus att hon ska hjälpa mig pynta.
Jag är den rikaste människan i världen.
Jag har så många människor som bryr sig om mig.
Här går det upp och ner som ni hör.;)
Nu dags att hoppa i säng.
Imorgon blir det storstädning här hemma. Jaja, badrummet är ju klart iaf, golvet åtminstone. Hihi
Godnatt på er.

Glad!

Jag kikar in en snabbis. Jag mår sämre men måste få berätta om min underbara syster och hennes lika underbara sambo Tobbe.
Jag hade ett långt samtal med min syster i eftermiddags, berättade lite om vad som hänt den sista tiden, vi har inte pratat så mycket nu på ett tag. Sa också att jag var förkyld igen för femtielfte gången och att det var jobbigt, ja, lite allmänt gnäll från min sida helt enkelt. ;)
Hur som helst kännde jag mig gladare och piggare efteråt.

Efter middagen ringde det helt plötsligt på ytterdörren.
Där stod lillasyster Lovisa och Tobbe med en påse med gosaker till mig. :) Som två små tomtar i förtid liksom. :)
Så glad jag blev. Till saken hör att vi bor två mil ifrån varandra. Det är inte vägen förbi menar jag och de har jobbat hela dagen och ändå sätter de sig i bilen och kör till Getinge.
Jag älskar er mina turturduvor!  Puss puss.

Nu dags att ta en kopp te och sedan sova.
Godnatt mina vänner.

Överaskning

Jag och Daniel var till vårdcentralen idag, vilken överaskning...;)
Nu har vi fått en varsin penicilinkur så nu ska vi bli bra inom kort.
Läkaren lyssnade på vad vi sa och tracken gör nog att jag får lite som jag vill eftersom de inte känner till så mycket om den. Hon gjorde det som jag tyckte och trodde skulle bli bäst.
Jag tror verkligen att det var en bra idé med peniciilinet eftersom jag blivit mycket sämre nu. jag är febrig och halsen liksom knyter sig och jag bara hostar och slemmar. :(
Mycket obehagligt.
Men nu ska vi vara friska och krrya till på måndag då det ju är meningen att vi ska till Västerås.

Jag är trött och ska gå och vila lite.
Jag har blivit nominerad och såklart blev jag verkligen superglad och smickrad över det.
Malin och Julia, ni är för goa.
Jag ska nominera mina favobloggar sedan också. :)
Var rädd om er.
So long

Några rader

Jag kikar in och skriver några rader bara, känner att jag måste hoppa i säng snart. förstår inte att kvällarna går så fort? ;)
Tack för era kommentarer som alltid ger mig tröst och styrka, ni är guld värda för mig allihop.

Jag tar just för tillfället en dag i taget och ser det som är bra. Jag försöker verkligen tänka positivt. Det värsta är ju alltid att ha något jobbigt framför sig och att inte veta hur saker och ting ska bli, men så är det ju för alla.

vi började dagen med ett besök på vårdcentralen för omväxlingskull. ;) Jens har fått en hemsk hosta så nu har vi fått medicin för den. Annars är han pigg och glad, som valigt... :)
Sedan har vi varit inne i stan. Daniel hade några kunder han skulle till och så var det middag hemma hos mamma och pappa.
När jag visade mitt stackars finger för pappa så började han skratta. Mmm, ni läste helt rätt och det låter ju hemskt eller hur? Men min pappa är den bästa i världen så det var förståss inget elakt med det hela. Han fick mig att skratta också, åt mitt krokiga lillfinger. Haha
Ja, hjälp, livet är en fest. ;)

Jag har så mycket tankar i mitt huvud som bara snurrar runt. Nu känns det mest akuta att få bukt med min hals för den är skit. Jag ska inte gå in på detaljer men mysigt är det inte och jag har nog feber också. Daniel har mer ont i halsen igen och mår inte bra. Vet ni vad? Jag tror vi åker till vårdcentralen imorgon också.;)
Pensilin, vore en trevlig sak. Har för några veckor sedan ätit en kur men det kan inte vara bra att gå med infektioner hela tiden heller.
Jag vet inte?
Vi får väl se vad doktorerna säger om saken.

Nu dags att sova.
Godnatt och sov gott.

Dystra tankar

Nej, jag befinner mig inte i en av mina bästa perioder just nu, så är det bara.
Det känns som att min kropp sviker mig och jag litar inte alls på den.
Jag var på Spenshult idag för att dels ta ett prov inför starten av den nya medicinen och dels för att träffa arbetsterapeften. (nu skriver jag helt enkelt som man uttalar det och inte som det stavas) ... :)
Jag har fått handledstöd, några fjädrar jag kan sätta på två av mina fingrar och ett program som jag kan köra med mina händer för att få ut rörligheten och stärka dem.
Ja, det blir nog bra det med någon gång. Arbetsterapeften tyckte att jag skulle be om en tid hos handkirurgen eftersom ett av mina fingrar verkligen blivit dåligt. Alltså,jag är glad att ni inte kan se det. Jag vill bara gråta och skrika när jag tänker på det nämligen. Det är mitt vänstra lillfinger som dragit ihop sig och det har bara hänt under de senaste månaderna. Det blir nog ännu en operation nästa år?
Jag är ledsen och rädd, tänk om fler av mina fingrar blir sånna. Då vill jag inte mer...

Jag åkte till sjukhuskyrkan på eftermiddagen och där satt jag och grät lite så nu mår jag bättre igen. Pratade med min favopräst också. :) Han fick mig att skratta.
Det var skönt att få ur sig lite av det som trycker mig.
Men som jag sa till honom, det som gör mig ledsen är att jag bara ser det som är dåligt just nu. Jag tänker bara dystra tankar och har väldigt svårt att se något ljust. Det är klart jag blir glad när jag tänker på min gosros men samtidigt smyger det sig in en mörk tanke där med: Tänk om jag blir så dålig så jag inte längre kan vara en sån mamma jag vill vara?
Tänk om halsoperationen misslykcas och jag blir så ledsen och besviken så jag blir en dålig mamma av det.
Jag kan gå igenom allt det här som väntar mig, det kan jag verkligen göra men jag behöver mycket kraft. Jag är trött och besviken på att det inte tar slut, att det kommer nya saker hela tiden.
Jag har dessutom åkt på en ordenntlig halsinfektion så nu fllödar slemmet återigen här hemma...:(
Det tar på mig det med.
Sedan påverkar detta inte bara mig utan själklart även Daniel och det är inge kul.
Blää

Jaja, det är skönt att få skriva av sig och jag vet att det kommer vända.

Tidigare idag när jag stod och fixade i köket hör jag plötsligt ett gapskratt från min älskade make.
Jag frågar vad det är.
-Jag sitter och läser din blogg.
Åh, vad trevligt tänker jag, han tycker jag skriver roligt. I och för sig kunde jag inte komma på något kul jag skrivit den senaste tiden men jag tänkte han kanske läser några månader tillbaka. ;)
-Tycker du jag skriver roligt?
-hahah, du har så många roliga stavfel.
Hmmm?
Så fikc jag uppräknat några. typ, gräppa osv.
Jaja, kul man kan glädja någon. ;)

Nu dags att läsa lite. :)
Hoppas ni haft en fin tisdag.
Godnatt på er.

Utmanad

Goa
Malin
har utmanat mig att lägga upp julens önskelista enligt följande mönster..

Tre hårda klappar:
1. Presentkort på ansiktsbehandling.
2. Någon bra bok.
3. Parfym

Tre mjuka klappar:
1. Kläder
2. Härliga fina badlakan.
3. Nya gardiner till köket.

Tre viktiga klappar:
1. Att mamma ska inse sitt problem och vilja göra något åt det.
2. Att den nya medicinen Orensia blir en mirakelmedicin för mig.
3. Att halsoperationen lyckas.

Jag utmanar i min tur:
Julia

Titti

och

Jen.
Om fler vill anta utmaningen så är det såklart bara att köra på. ;)

Ha en fin måndag.
So long

Pratkvarnen

Jens är en riktig liten pratkvarn. Det kommer nya ord varje dag känns det som.
Idag sa han: Tinning
Det är alltså lika med tidning. :)
Han älskar att sitta vid köksbordet och bläddra i Daniels Hallandspost. Medan han gör det så läser han förståss, högläsning... Lovar gott in för framtiden tycker jag. ;)

När jag gjorde iordning honom inför natten så frågade han:
-Pappa?
-han kommer snart sa mamman dunkelt...
-Hallar? sa den kloke sonen
-nej, pappa är inte och handlar, det är kväll nu så affärerna är stängda.
-Aha sa sonen
-Pappa kör in bilen i garaget sa mamman
Varpå den duktiga sonen gör såna där ljud ni vet som bilen gör när den blinkar och ska svänga och så säger han:
-Biiil
Det här med blinkljuden är grymt roligt tycker jag. Han började med det för några månader sedan och han har väl bara snappat upp det när vi kört.
han klickar med munnen och så säger han bil. Samma sak med klockan. Han säger tick tack och så kommer ordet kocka.
han vet hur ganska många djur låter. Hund, kossa, får, gris,och katt förståss. :) Han älskar katter. :)
Det lite småroliga med just katter är att när man frågarr:
-Jens, vad säger katten?
Då piper han till och gör ett uppehåll, sedan säger han katt med världens gulligaste röst. Detta har han antagligen fått från ett gosedjur som mina föräldrar har hemma hos sig. När man trycker på magen på gosekatten så säger den:
-Mjauuu,jag är en katt...
Japp, så måste det vara. Nu tror han att katterna säger Mjauu, jag är en katt. :)
Vi fick veta vad hästen säger här om dagen. Haha Det är så roligt. Han gnäggar faktiskt då, fast det låter mest som han skrattar. Så fint.
Gosrosen är underbar helt enkelt.

Dagen har varit lugn. vi var hem till mamma och pappa i kväll och åt middag. Det var gott som vanligt.
Pappa har börjat förbereda inför julborden nu. Han hade lagt in 75 kg sill idag till exempel. Jaja, jag fattar inte hur min pappa orkar jobba som han gör men han trivs väl med det. Sju dagar har han jobbat denna veckan.
Jaja, vad kan man göra?

Mina händer är skräp och jag har ont i halsen men det är inte mycket jag kan göra åt det heller. ;)
Jens har iaf varit ett riktigt litet solsken idag förutom när vi var och handlade då. Hmm, han var arg som ett bi.
Danne säger att han känner sig lite bättre? Hmm, undrar om det är sant eller om det är för han vill komma undan vårdcentralen imorgon? ;)
Nu dags att göra något annat.
Godnatt mina vänner.

Lördagskväll

Runt tolvtiden kom illamåendet som en blixt från klar himmel, cellgifternas fel som ni vet. Jag hade av någon märklig anledning räknat med att klara mig ifrån det idag men det gjorde jag alltså inte. Jag tog mina händer, mitt illamående och gick och la mig en stund under tiden Jens tog sin middagslur.
Vaknade upp och mådde mycket bättre. :) Händerna lika dåliga men jag mådde inte illa iaf.

Jens har varit så glad och gosig idag.
Han brukar springa mot mig och ropa:
-Maaaammaaa maaaammaaa
och så ska jag fånga upp honom. Han brukar sticka av innan han kommer fram till mig och när jag ändå lyckas fånga honom så skrattar han som bara den.
Jag brukar försöka fånga in honom med armarna så inte händerna tar i honom så mycket, lättare sagt än gjort. Men vad sjutton, att höra hans skratt är de bästa värktabletterna. :)

I eftermiddags ringde Daniels moster. Danne ska ju upp till huvudstaden nu i början av december. jag hade egentligen planerat att vara hemma med Jens men så har Daniel bestämt att han sover över hos mostern två nätter, hon bor i  Västerås.
Det känns himla skönt att han bestämt sig för det för innan pratade knasbollen om att åka fram och tillbaka samma dag. JaUsch, ingen bra idé. När Daniel frågade mostern om det gick bra så kom hon på att då kunde jag och Jens också följa med upp. Nu funderar jag skarpt på att faktiskt göra det. Då kan vi ju stanna någon extra dag så blir det som en liten semestertripp. :) Vore himla skönt att komma iväg lite.
Samtidigt kommer mitt knasiga tänk igång. Vilket himla bra tillfälle det skulle bli för mig själv att få visa att jag klarar av att ta hand om Jens. Om Danne är borta tre dagar så får ju jag verkligen bevisa för mig själv och alla andra att jag är en bra mamma.
Jag är dum.
men sån är jag.
Tror vi följer med ändå, jag ska inte vara sån, för jag vet att det hade funkat. Jag har redan gått igenom de dagarna tusentals gånger i mina tankar och bestämt hur jag skulle göra osv.

Nix, nog för idag.
Nu ska jag ta ett riktigt varmt bad och se om händerna blir på lite bättre humör. Man får göra vad man kan för att muta dem...;) Kan ju inte påstå att jag kommer lida så mycket av just den mutan...
Godnatt på er.


Lördag igen

Som ni märkte blev det inga fler inlägg igår.
Jens var inte på sitt bästa humör men han blev gladare framåt kvällen. :)
Det är kallt och soligt här, precis som det ska vara. Daniel mår fortfarande inte bra, snarare känner han sig sämre i halsen. Om han inte är bra på måndag ska jag banne mig skicka iväg honom till vårdcentralen igen...
Nu har han varit så här länge tycker jag.

Min hals håller sig under kontroll så den ska jag inte klaga på idag.
Mina händer däremot är rena rama skiten.
Tumlederna plus handlederna. Ja några av fingrarna är svullna också.
Det känns inte roligt detta. Tummarna använder man ju hela tiden har jag just märkt, så fort man gräppar något.
Min älskade syster gav mig rådet att ta kontakt med Spenshult och be att få komma till en arbetsterappaufpt. (snygg stavninge eller vad säger ni? hahahah)
Jaja, ni förstår vad jag menar. Det gäller att bibehålla den rörlighet och styrka jag har kvar.
På tisdag ska jag dit. Mina händer är inte jättedåliga, alltså jag menar krokiga osv. Jag har ingen rörlighet kvar i handleden så jag kan böja upp dem om ni förstår? men annars är de rätt okej. det gäller att det stannar där bara, så det inte blir sämre.
Min syster ger mig många bra råd men det tar tid för mig att ta dem till mig. Ibland vill jag inte acceptera att det är som det är och att jag behöver hjälp. När det är någon som man älskar som säger sånt till en så är det lättare att käfta emot, så är det nog över lag.
Nu känner jag att jag svammlar.
Slutar för nu.
Ha en riktigt fin lördag och hoppas solen lyser på er.
So long


Inte mycket gjort idag

Nej, idag har jag inte gjort många knop. Daniel har däremot tvättat en massa maskiner.
Tack älskling!
Jag är trött som en gnu? Ja, trött är jag iaf, det kanske är en reaktion efter gårdagen, vad vet jag. Har dessutom fått inflammationer i händerna igen så det tröttar väl lite med kan jag tro.
Jens kom hem lite tidigare från dagis idag eftersom han var där längre igår.
Han var inte alls glad när han kom hem, jättetrött men ville inte sova. Han somnade till slut i min famn.
Mammas lille gosros.
Nu vaknar han hör jag, han låter inte glad nu heller. Mamma mia!!!
Jag får kila, återkommer antagligen lite senare. :)
Ha en fin fredag mina vänner.
So long

Besöket i Lund

Tack till er alla som tänkt på mig idag och hållt tummarna. :)
Det hjälpte har jag en väldigt stark känsla av. Jag fick det bästa beskedet jag kunde få även om det kanske inte betyder att jag blir av med tracken.
Läkaren ska iaf göra ett försök att operera mig. Nu har det lilla hopp jag hade tidigare vuxit men jag försöker att hålla det tillbaka lite. Besvikelsen kan bli så stor men samtidigt livet består av hopp och tro, eller hur? :)
Jo, kärlek med förstås... :)
Det lite småroliga med det hela är att det här med tänderna som jag ska dra ut kan hjälpa läkarna att lyckas operera mig, för då kan de kanske komma ner med maskinen där tänderna satt om ni förstår vad jag menar. Det var kanske en mening med det där också? Kan inte låta bli att skratta.
Som ni förstår så är det en mycket liten chans att de lyckas eftersom jag då inte kan gapa så stort och de kan inte böja min nacke bakåt. Om man inte ens kan laga två hål i tänderna så är det himla svårt att köra ner en lasermaskin i halsen.
Men som sagt jag är jätteglad att han iaf vill prova och inte dömde ut mig. Han resonerade på ett mycket bra sätt. Han tycker att jag har nog som det är med reumatismen osv så kan jag bli av med en grej så är det ju bara bra.
Det är ju det här med infektionerna som verkligen är superjobbigt och det förståd han mycket väl.

Jag kom återigen att tänka på vilken grym sjukdom reumatismen egentligen är. Han hade bilder på hur det såg ut i min hals och det var ingen vacker syn. Struphuvudet var mycket skadat till exempel. detta beror på att jag tydligen haft mycket och stora inflammationer där. Tänk att man har leder överallt. det är ju därför det är så viktigt att ha en medicin som trycker tillbaka sjukdomen så den inte kan härja fritt och förstöra. Den kan ju faktiskt sätta sig på ställen som till slut kan bli livshotande. Så blev det ju för mig när jag fick en mycket stor inflammation mellan första och andra kotan i nacken. den tryckte på ryggmärgen och hotade att göra mig totalförlamad eller i värsta fall kosta mig livet.
Inte speciellt vanligt men som sagt leder har man ju lite överallt, i ögonen till exempel... och i halsen, tydligen. ;)

nej, nu dags för en kopp kaffe. Skönt att detta är över nu! För ett tag iaf.
Hoppas ni haft en fin dag!
Jag älskar min man och son, de ger mig kraft.
So long

Så fina människor det finns

Ibland funderar jag på hur sjutton jag klarade mig innan jag började blogga och fick kontakt med er, fina människor.
tack återigen för era fina kommentarer, de går rakt in i hjärtat på mig och värmer som bara den, det är så skönt.
Jag får också mail hem från vänner som läser min blogg, tack till er också, det är så skönt att ni finns här och delar både det som är roligt och det som är lite mindre kul...;)
Kram till er alla!

Dagen? Den har varit mycket bättre.
Jag åkte iväg och tränade trots lite ont i halsen, ingen feber så klart. Jag är glad att jag kom iväg eftersom det kommer dröja lite till nästa gång.
Jens och Daniel har varit hemma och pysslat om varandra. :)
Nu kommer ett klagomål, kan ni möjligtvis gissa på vad?
Nej, det är inte lätt för jag gnäller över mycket ;)
Men idag kommer jag att gnälla på, surprise  surprise!!!
FÄRDTJÄNSTEN
Jojo, det är sant.
min bil skulle hämta mig vid Sats, tyvärr vid det olycksdrabbade klockslaget 15.15. (det var då den kom försent sist)
Jag borde förstås dragit öronen åt mig när jag fick den tiden på beställningcentralen.
Kl 15.15 var det ja. Kl 15.35 ringde jag en aningens upprörd och då var chaufören på väg till mig, tacka sjutton för det. han skyllde på trafik. Brukar vara just trafik på vägarna har jag för mig menmen, jag kan ju ha fel, jag ser ju inte, så som sagt jag kan ha fel.
Kl 15.45 var ledsagaren tvungen att gå, mycket märkligt...Hon har ju konstigt nog något annat att göra än att vänta på färdtjänst.
Kl 15.55 drog jag darrande upp mobilen och ringde beställningscentralen igen.
-Du har plts nummer sex i kön.
Mmm, låter ju inte så farligt men det tog tio minuter att komma fram. När jag satt och pratade, med en strängt kontrolerad röst, kom chaufören. Han hade kört efter sin GPS och hamnat ute i, jag vet inte var?
Vet ni hur arg jag var?
Mitt hjärta slog som bara den och jag var genomvarm.
Dumt att hetsa upp sig men som jag skrivit tidigare, detta händer inte en gång om året, inte ens en gång i månaden utan nu känns det som det är mer regel än undantag tyvärr.
Jaja, jag får väl vänja mig,jag lär vara beroende av färdtjänsten hela livet och jag kan ju inte bli galen varje gång.
Men jag fick inte ens en ursäkt. :(
Jaja, jag har lämnat detta bakom mig.
Nu siktar jag in mig på morgondagen. Det är besök i Lund som gäller då.
Domen över halsen! ;)
Jag tycker om er.
Godnatt!

En mörk dag

Ibland är det relativt små saker som får det hela att braka ihop för en stund.
Nu mår jag ändå rätt okej så det kanske inte blir ett så hemskt inlägg som det hade blivit om jag skrev för några timmar sedan.
Jag vaknade iaf upp med mycket ont i halsen och massa slem. Då blev jag såklart ganska ledsen och väldigt irriterad. Jag gick med Jens till dagis och det blåste, inte de små vindarna då utan tvärt om, regnade också så där lite småmysigt ni vet?
Ja, mysigt om man befinner sig innomhus.
Vi knallade på och jodå allting gick jättefint. jag ville ta up min gosros i famnen och bara springa med honom men det gick inte som ni förstår, då hade vi hamnat framstupa i någon buske eller något.
Han blev ledsen när vi kom fram, gosrosen min.
Jaja, jag och Daniel bestämde oss för att åka och storhandla. Jag köpte min mobil och den får jag på måndag. Roligt!

På eftermiddagen var det dags för tandläkarbesök.
Ni som läser min blogg vet att jag är en person med små egenheter, jag har mina defekter eller vad man nu ska kalla dem? track, blind, lite smått inskränkt i rörligheten här och där osv...
Sedan kommer vi till saken som ställer till det himla mycket för mig och tandläkaren, jag är stelopererad i nacken och har inskränkt rörlighet i just käkarna, vilket inte är praktiskt att ha när man just ska till tandläkaren.
Mmm, jag har två hål, ett i vistomstanden och ett i en tand näst längst in. De kommer inte åt att laga dem eftersom jag inte kan gapa så stort. Efter långa diskutioner med inte bara en utan två tandläkare kom dem fram till att vi ska dra ut skiten.
Jaja, visst, gör vad ni vill. Men det går ju inte så lätt det heller utan jag ska skickas vidare till sjukhuset och sövas så får de göra det där istället.
Ibland blir jag jättetrött på mig själv, allt är bara krångel. det här kan ju vara en bagatell men i det stora samanhanget så blir det jobbigt.
1000 kr kostade det dessutom för att jag måste röndkas på ett speciellt sätt eftersom jag inte får in de där vanliga plåtarna i munnen.
Jaja, kan jag väl ta då men hur kul är det?

Jag grät hela vägen hem, det var länge sedan jag grät så mycket.
Passade på att gråta för allting så nu kanske jag slipper gråta på torsdag? ;)
Jag fälde till och med en tår för att jag är blind, då ni, då har det gått långt för det brukar jag inte sörja över.
Men jag grät för att jag inte kunde ta min gosros i famnen och springa med honom till dagiset genom det eländiga vädret, inte ens ett paraply hade vi eftersom jag iaf är normal på den punkten, jag har inte tre armar... En hand var upptagen av att käppa och en hade jag min son i.
Så är det med livet ibland.

Jag är ju en människa som brukar se saker och ting positivt. jag brukar säga att jag är en människa med tur. Jag vänder på det för det är många som säger till mig:
-Å vad mycket otur du haft i ditt liv.
Men jag ska inte rabbla upp allt jag har att vara tacksam över även om jag kanske borde göra det just idag.
Men ni vet nog ändå hur jag menar?

Nu ska jag in och läsa lite bloggar, det är skoj.
Godnatt på er.

Mobilen

Ja, idag fick jag ett glädjande besked från syncentralen som jag väntat ganska länge på.
Det är så att det finns ett talprogram till vissa mobiltelefoner, jag har nog nämnt det tidigare i något inlägg. Hur som helst så har det här programmet inte varit något hjälpmedeln i Hallands landsting utan man har själv fått köpa det om man velat ha det. Till saken hör att sånna grejer inte precis är billiga plus att mobilerna som programmet funkar till inte heller är gratis om man säger så, hela milivippen hade kostat ganska många tusenlappar.
Även om jag då sucktat så mycket efter det här så har jag inte köpt det. Sedan har en fågel viskat i mitt öra att det kanske möjligtvis skulle bli ett hjälpmedel även här så jag har lugnat mig. :)
Idag fick jag ett mail där det stod att alt är klubbat nu. Tjohooo
Imorgon ska jag iväg och köpa mobilen! Inom den närmsta framtiden kommer jag att kunna läsa mina egna sms. hihi
så härligt det är med tekniken. :)

Jag vaknade flera gånger i natt och hade ont i halsen men imorse kändes det rätt okej så jag stack iväg och tränade.
Daniel har varit på vårdcentralen och fått kortisonspray. Hoppas älsklingen blir bättre snart.
Jens är lite upp och ner, för det mesta glad. Jag och gosrosen tog ett bad ikväll. Det brukar annars vara Jens och Daniel som badar men idag blev det mamma som busade med honom. tror minsann det var ännu blötare på golvet den här gången, undrar varför?
Han skulle tvunget slänge sig på mig och jag hann inte alltid parera. Nära både jag och tracken hamnade under vattnet. blubb blubb hade det sagt då.
Men men, sånt får man räkna med, lite vatten i lungorna skadar väl inte? Eller? ;)
Nej, nu har Jens vaknat. Han har sovit dåligt de senaste kvällarna. Vaknar och vill inte somna om själv.
Fast nu blev han tyst, Daniel var in och gjorde något? :)
Godnatt på er.

Söndagskväll

Jag har inte haft så mycket att skriva om den senaste tiden känner jag, men bloggen drar ändå så här är jag igen. :)
Bara en dags uppehåll så det är ju inte så mycket precis.
När jag kom hem i fredags så mådde inte Danne något vidare och nu har han blivit dunderförkyld stackarn. Jag mitt lilla ego drar genast öronen åt mig så fort ordet förkylning nämns. Sjukt men jag blir alltså superiirriterad när Daniel nyser och hostar. Usch vad dum jag är. Jens är också snorig.
Jag går runt och inbillar mig att något som heter förkylning knappast finns utan snarare är en inbildningssjukdom. ;)
Kan väl säga så här, jag lyckas inget vidare med just det.
Jag har varit bra i halsen i nästan en vecka. Ja man får vara tacksam för det lilla. ;)
Nädå, jag känner faktiskt ingen tendens till ont i halsen så jag får fortsätta hoppa omkring mellan alla basilusker som svävar omkring här hemma.
Det går säkert bra.

I eftrmiddags åkte jag in till sjukhuskyrkan och det var verkligen superbra. jag gick med svärmor. Jag använde min gratisresa. Hihi
Daniel och jens hämtade mig och svärmor och sedan åkte vi och fikade hemma hos henne.
Jens är pigg och glad trots förkylningen, Danne är däremot ganska hängig.
Nu dags för ett varmt bad. Det är verkligen mysigt när det är så här ruggigt.
Imorgon ska jag iväg och träna igen.
Hoppas ni haft en underbar helg.
Godnatt!

Träning och färdtjänst

Ojoj, vad dåligt jag sov i natt. Jens vaknade till och skrek som bara den precis när jag var på väg att somna. Jag tror han drömde något hemskt. När han väl lugnat ner sig kunde jag inte somna om. Hon var säkert tre när jag väl slumrade in.
Jaja, dagen har varit bra trots detta. :)
Jag stack iväg och tränade och det var roligt som det alltid är. Träna och snacka massa skit med B, det är inte dumt. :)

Jag var klar vid 14.45 och färdtjänsten skulle inte komma förrän kl 15.15. jaja, jag satt och tog det lungt en halvtimme. eller ja, lite mer än så blev det visst.
Jag orkar inte dra allt men jag kan säga så här, jag var hemma i Getinge kl 16.30. Resan tar 20 minuter om man åker raka spåret.
Jag var lite smått irritabel. Sa till chaufören att eftersom bilen var mer än 20 minuter försenad så skulle jag inte betala mina 53 kr, så är reglerna... detta kände han inte till och han sa att jag skulle ta kontakt med beställningcentralen och höra med dem. Jag slängde mig på telefonen när jag kom hem. Ni kanske tycker jag verkar gniden nu men jag ville också få fram mitt klagomål.
Först ville tjejen få det till att chaufören varit där kl 15.15 men att jag inte varit där. Skitsnack eftersom jag satt där redan en halvtimme tidigare... Hmm?
Hon skulle kolla upp det hela och efter tio minuter ringde hon och var hur trevlig som helst.
-Ja, jag har sett här att du fick vänta jättelänge.
-Mmm
Så jag fick en gratisresa! Tjohoo 
Just det ja. Inte pengarna som ni förstår utan att ja fick rätt, det är det som känns bra nu.
har annat att göra än att sitta och vänta överallt, ibland känns det nämligen som det är det jag gör...
Nu ska jag hoppa i badet. :)
Hoppas ni har en mysig kväll.
Godnatt!

Första föräldramötet

Jag och Daniel kom precis hem, vi har varit på vårt första föräldramöte.
Det mest intressanta var att höra vad de hittar på på dagarna. Det känns som att Jens hamnat på ett väldigt bra dagis, det känndes så extra mycket ikväll. Vi tycker att det fungerat bra hela tiden och personalen är mycket bra och tillmötesgående. Efter fika och info så var det en föreläsning om språkutveckling. Det var intressant men vi har varit på något liknande innan och det mesta tycker jag känns som självklarheter.
Jaja, det var bra hur som helst. Tyvärr fick vi väl inte direkt någon kontakt med de andra föräldrarna men det kanske kommer
 vad vet jag?
Nu är jag helt slut.

Dagen har gått rasande fort. Har varit inne i stan och fixat lite grejer. Träffat svärmor har vi också.
Måste berätta en rolig sak. Hihi
När jag hämtade jens idag på dagis så hände något som jag faktiskt tänkt någon gång skulle hända.
Jag satte på honom skorna och jackan och sedan släppte jag honom ett tag för jag skulle gå och ta mina skor. Tar tag i Jens för att vi ska gå mot dörren. Sablar vad ungen stretar då tänker jag. Jag håller fast honom och går mot yterdörren. Då kommer ett pip ur ungen och han drar ännu mer. då tänker jag: Hmmm? Hade inte Jens en jacka på sig, den här armen känns inte som Jens arm, den är större.
Oj, fel barn... :)
Jag börjar gapskratta, släpper det stackars barnet och försöker be om ursäkt, han lär springa nästa gång han ser mig.
-Det blinda monstret koooommeeer och tar mig.
Jaja så kan det gå ibland.

Man måste ju göra lite av det folk förväntar sig, eller hur? ;)
Nu dags att göra något annat.
Godnatt med er.

Dags att sova igen

då var den här dagen också snart till enda.
Det blev en inne-sittar-dag, rätt skönt.
Har inte gjort mycket vättigt egentligen. Skrev ihop ett mail till den där kuratorn men eftersom jag inte har någon mailadress till henne så ligger mailet så fint i utkast så länge... :)
Jaja, så kan det bli.

Ojoj, ni skulle ha sett badrummet ikväll efter att Jens hade badat. Tjohhej vad det var mycket vatten, utan för badkaret.
Roligt hade han iaf. Den lille busungen är inte det minsta rädd för vatten och då har han ändå inte gått på babysim när han var riktigt liten.

Imorgon är det en vecka kvar till vi ska ner till Lund. Å, det ska bli skönt när det är över. Aldrig roligt att ha sånt framför sig.
Doktorn ska väl köra ner en sån där himla fibergrej genom näsan och ner i halsen också. Blää
Jaja, det är egentligen inte undersökningarna jag är orolig för, det vet ni, det är vad de ska säga som skrämmer mig.
men ingen idé att spekulera.
istället tar jag min älskade make och går och lägger mig.
Godnatt med er!

Träningsvärk

Idag har jag träningsvärk! :) Det är inte så farligt men det känns att jag gjorde något igår och så ska det ju vara.
Det goda humöret håller i sig.
Det är grått, regnit och blåsigt här idag också. Jag känner inte alls för att gå ut,jag tror vi stannar inne hela dagen.
Jens ligger just nu och sover sin dagliga lur.
Det har varit full rulle hela morgonen och förmiddagen. :)
Vi åt tomtegröt till frukost men det var tydligen inget att hänga i julgranen (Hmm?) Enligt Jens iaf.

Vad ska jag göra nu då? Tänkte maila en kurator för att be henne om hjälp med att söka fonder. Kuratorer är väl bra på sånt har jag för mig?
Ha en fin dag.
So long

Äntligen!

Jodå, det blev träning för mig idag. Halsen skötte sig rätt bra, jag fick bara in på toan tre fyra gånger och hosta av mig. Jag har känt mig så glad hela eftermiddagen och kvällen, vilken skillnad alltså. Det var länge sedan jag kände mig så här väl till mods. Sist jag kommer ihåg att jag var glad var på min 30-årsfest. Jag har säkert varit glad lite därimellan också men det har varit ett par riktigt jobbiga veckor nu ett tag.
Det roliga med det hela är att jag inte direkt tappat något i styrka. Fortsatte i stort sätt med samma vikter som jag hade senast. Det jag däremot upptäckte var att jag själv tappat i vikt. Är nu nere på 37 kg men det brukar bli så när jag inte mår bra. Jag är säkert strax uppe på min idialvikt, runt 40 kg, snabbare än kvikt. :)
Nog om detta. Ska iaf iväg och träna på fredag igen. Längtar! :)

Jens, mammas lille gosros, mår finfint. Det nya är att han nu pratar mycket om sina kompisar på dagis: Bampus och Eik.
Hampus och Erik är det förstås. :)
Det är skönt att han mår så bra och är så glad. Jens är en riktig liten solstråle, en solstråle som vet vad han vill...
Nu ska jag fixa till lite och sedan är det väl dags att hoppa i säng antar jag.
Läsa lite bloggar ska jag göra först av allt. :)
Godnatt och kram.

En timmas väntan

Usch, sånt hemskt triskt väder vi haft här. Det har blåst och regnat som bara den.
Man blir inte pigg av det precis.

I förmiddags stack vi in till sjukhuset eftersom det var dags för mig att byta tracken. Det är alltid väntetid där på öron-näsa-hals-motagningen. Men varje gång tänker jag förhoppningsfullt att Iiiidaaag kommer vi nog in direkt. Så tänkte jag även idag...
men jag kommer aldrig någonsin tänka det igen. :( Tänker nog snarare komma typ en tjugo minuter försent nästa gång. Idag fick vi vänta en timma. jag hade tid kl 10.20 och hon var nästan 11.30 när vi kom in till doktorn. Okej, om detta var en engångsföreteelse men det är inte det så därför blir jag upprörd.
När klockan var 11.10 tog jag min familj och stegade mot någon sköterska för att fråga vad som hänt. Tunga patienter var svaret. Hmm?
Okej, men hade det gjort ont att komma och informera om att det dragit ut på tiden och att det antagligen skulle dröja innan det blev min tur? Jag har full förståelse för att det kan hända oväntade saker men som sagt, detta är inte första gången.
Jag ska inte tjata mer om det. Blir bara trött.

Tracken är bytt och det känns skönt. Vi får se om det hjälper med tanke på slemmet och hostan. jag hade vist någon luftrörskatarr. Men det gör man inget åt.

Vet ni, imorgon ska jag träna!!! Det är nog en månad sedan sist. Men nu ska jag dit iaf och slemmet kan inte stoppa mig! :) Möjligtvis att det stoppar någon annan som inte vill komma dit igen när jag varit där men det struntar jag i. ;)

Dags att hoppa i säng.
Känner mig lika av banan idag men efter imorgon kanske jag mår bättre?
Godnatt med er.

Fars dag

Jaha, då är den här dagen snart slut också.
Måndag imorgon igen, vart tar tiden vägen egentligen?
Idag har papporna firats. :) Vi har varit hemma hos mina föräldrar och ätit middag. Syster plus hennes sambo tobbe var också där.Alltid lika roligt att träffas allihop. Bara lillebror Jesper som saknades, inte så bara i och för sig men ja har iaf pratat med honom på telefon. Tänkte jag skulle smyga in en liten påminnelse till honom om att det är fars dag idag. Hihi Om ut i fall de inte firar detta i Norge alltså.
Nu är det  bara ett ord som sprutar ur Jens mun: Misa! Bisa
Någonting sånt, det är alltså lika med Lovisa,min syster.
Oj, de har busat ikväll så det stod härliga till.:)

Det är något som maler inom mig. jag mår inte riktigt bra. jag känner mig orolig och inte så glad. Det är nog Lund-resan som spökar.
Jag är rädd för vad de ska säga.
Nu vill jag inget högre än att få ta bort min track. Om ni hade frågat mig för en månad sedan hade detta inte varit så viktigt. Nu ser jag mig själv få leva resten av livet med tracken och det känns inte det minsta kul.
Jag vill inte tänka på det!!
Okej, då gör vi inte det heller, inte mer idag iaf. :)
Nu dags att hoppa i säng.
Godnatt med er.

Kullerbyttor

En grå och ruggig lördag har vi här i Getinge.
Jens ligger och sover sin middagslur just för tillfället, det är alltså rätt lugnt. :) Det nya han börjat med, vi fick se det första gången idag, är kullerbyttor.
Hejsan hoppsan var roligt det var. Sedan skulle han ha mamma att göra likadant. Haha tillåt mig att skratta, vilken syn det hade varit . Chrasch hade det sagt i min nacke då. Hihi
Sa till honom att vi skulle be morfar göra några kullerbyttor imorgon istället... det tyckte jens lät superbra. När jag ringde och berättade det för pappa så var tongångarna inte lika positiva om man säger så... Konstigt? Mycket märkligt. ;)
Nja, jag tror vi låter den mest smidiga personen i den här familjen stå för alla akrobatiska konster, det känns säkrast så.
Då syftar jag såklart inte på mig själv, men det förstod ni nog...

Nu när lederna är hyfsat bra så kan jag ju istället återgå till min hals. någonting måste man ju ha och gnälla över. Halsen har inte blivit bra sedan förkylningen. Pencilinet har väl gjort lite nytta tror jag men jag får fortfarande suga väldigt mycket. Som tur är ska jag iväg och byta tracken på måndag, får höra vad doktorn säger. Det kanske finns bakterier kvar i själva tracken och om vi byter den kanske det blir bra? Hoppas kan man alltid göra. :)

fick ett SMS inatt. Min syster skrev och berättade att hennes sambos band Bleecker vann en tävling i Göteborg i gårkväll.
Jag har inte pratat med henne.vågade inte ringa för tidigt, de firade nog igår kan jag tro. :)
Grattis Tobbe och bandet!!!
Ni är bäst.

Nu ska jag läsa lite och ta mig en kopp kaffe innan gosrosen vaknar.
Ha en skön lördag.
So long

Det har hjälpt!

Idag mår jag mycket bättre, en stor del av smärtan är borta. Vilken skillnad det var att vakna idag mot igår. Kände mig som en helt annan människa.
Tack och lov för kortisonet säger jag bara.

Jag har varit och hämtat Jens precis, han sov så gott när jag kom till dagiset. Vi fick sitta och vakna ett tag.
Nu är han inte alls glad. Det är något han vill göra men som han inte får. Hua mig, vart kommer det hiskliga humöret ifrån? ;)
Föresten, när jag promenerade i regnet till dagiset så blev jag stannad av en tant. Hon sa att hon brukade hålla utkik när jag gick förbi... Hmmm? Inget roligare för sig? ;)
Nädå, hon sa massa snälla saker så jag blev glad.
Jag får väl rycka in och se om jag kan göra något för gosrosen.
Ha en underbar fredag, och tack för alla fina kommentarer.
Kram till er alla.

Några sprutor

Jag var lite halvseg igår, man blir trött av valvakor... ;)
Men det gick ju fint och nu är det många som hoppas och tror på Obama, att han ska fixa till både det ena och det andra, så även jag...
Vi får hoppas det blir så.
God bless America!
och oss andra med för den delen... :)

Jag har varit på Spenshult idag. Läkaren såg att jag inte mådde så bra och sa, när jag visade upp mina händer:
-Oj, allt det där kan vi inte spruta.
Men jag fick tre stycken, i båda armbågarna och i höger handled. Armbågarna har jag aldrig fått i tidigare så det var ju lite spännande... ;) Inte så skönt, så det är inget jag rekomenderar men jag skulle gladerligen ta en varje dag bara det hjälpte.
Nu har jag mycket ont men imorgon känns det nog bättre.
Hon förstod att jag var ledsen och att allt var jobbigt nu. Men hon kunde inte göra mer för mig. Jag ska börja med den nya medicinen i mitten av december och det känns himla skönt att det är bestämt iaf.
Så det är bara att fortsätta vänta nu då. Men jag har vant mig vid det här laget så det ska väl funka.

Sedan är det ju inte bara det här med lederna heller. Jag har inte direkt velat skriva om det tidigare men nu gör jag det ändå. Den 20 november ska vi ner till Lund och då får jag antagligen domen över halsen. Om de ska försöka sig på att operera den eller om jag ska ha tracken livet ut.
Jag sjuter bort tanken ur huvudet så fort den dyker upp för det är jobbigt. Jag vet inte vad jag vill?
Jag har gått igenom närmare 30 operationer i mitt liv och det känns som att det räcker. Operationer är det värsta jag vet, det har det alltid varit sedan jag var liten. Men kan det bli bra så är det kanske värt det? Men jag tror att det snarare blir så att läkarna vill att jag behåller tracken för en operation är riskfylld och svår på grund av att jag är steloperrerad i nacken.Det är svårt att komma ner med instrumenten.
Ja, det är väl dumt att spekulera men inte så konstigt att jag gör det.
Tracken är ju bra, jag får ju luft, vilket såklart är ett ganska så stort plus i samanhanget... :) Men samtidit få ett helsike varje gång jag blir förkyld, livet ut, det känns tungt.
Vara bunden till en sug, det är inte roligt heller.
Mmm, sedan är den inte fin heller men det kan jag väl leva med.
Tänk om man kunde köpslå med Gud? Om jag behåller att vara blind och ha tracken, kan jag få slippa reumatismen då? För det är den jag hade valt bort om jag fick välja, utan tvekan.
Nu är jag ledsen igen. :(
Klart jag inte vill köpslå med Gud, det är dumt.
Nu slutar jag för mina armbågar värker som katten.

Snart hämta gosrosen på dagis och sedan bär det av in till stan.
Önskar er en underbar torsdag, tänk snart är det helg igen. :)
So long

En helt okej dag

Jag har inte haft så mycket ångest i magen idag, tack och lov.
Det gick finfint att hämta Jens på dagis. Så fort jag kom in genom dörren berättade personalen att Jens bara pratat om moffa hela tiden. Han ville inte följa med hem heller, i och för sig är det mesta nej nu för tiden. Nej, nej och åter nej kommer från Jens gosiga lilla mun.
När jag hade känt mig som en tjatkorv tillräckligt länge tog jag honom och gick, då bara skrattade han och slänge iväg några slängpussar till personalen. :)
När vi kom ut började han bråka lite, han ville tvunget ha mammas vita käpp. Hmmm
Han hakade sig fast i den. med ena ömmande handen om min käpp och den andra i ett fast gräpp om Jens lilla hand var det lite svårt att få loss honom. Det såg nog rätt roligt ut. Dragkamp mellan sonen och mamman om den vita käppen. Fick honom att tänka på annat under några meter sedan var han där igen.
Ja hjälp! :)
Vi kom iaf hem och jag hade rätt roligt åt honom. Han sjöng och pratade hela vägen hem, ja förutom de stunder då han attackerade käppen vill säga. ;)
När vi kom hem skulle han upp och klättra på datorn. Suck suck!
Jag tog mig själv i kragen och tänkte: Nu jäklar Ulrika, nu ska du göra det du aldrig vågat och dragit dig för...
Jag gick med Jens ut till lekplatsen.
Så fort jag fick tanken i huvudet frågade jag Jens om han ville ut och gunga. då kunde jag ju nämligen inte ångra mig sedan, sagt är ju sagt.
Då sa han för en gång skull inte nej. Haha
Det gick finfint det med.Vi var ute och gungade och skrattade till Daniel kom hem. Det var mysigt och jag kände mig som en riktig mamma. :) Med väldigt onda händer dock men det var det helt klart värt. Ont har jag ju ändå så lite extra kan jag ta...;)
Kul, då vet jag att det funkar.
Det får vi göra om snart.

Nu strax dags att kolla lite valvaka. Vi får se hur länge vi pallar med.
Må Obama vinna.
Godnatt med er, dröm vackra drömmar.
Kram

Bäääää

Först, tack så mycket för era fina kommentarer, som alltid så gör ni mig himla glad. :) Tack för styrkan och att ni berättade något roligt för mig. Hihi
Det är ett gammalt knep jag brukade köra med när jag var liten och inte mådde så bra. Då brukade jag be mina föräldrar eller andra i min närhet att berätta något kul för mig. Typ en rolig historia eller berätta om någonting som hänt eller skulle hända.
Japp, det funkade och funkar rätt bra. :)

Tisdag idag. gosrosen är på dagis. Danne ska iväg och jobba lite och sedan är det möte med arbetsförmedlingen.
Själv har jag inget speciellt för mig. Lugn dag alltså.
Nu var det ett tag sedan jag lämnade och hämtade Jens på dagis men i eftermiddag blir det alltså av.
Det går säkert bra.

Här kommer två stycken bilder. :)
Vi fick hem lammet Timmy igår. Mmm, från programmet Fåret Shaun alltså.
Beställd från England är han också. Hihi
Han har en napp i munnen som Jens väldigt gärna vill åt.
Han kallar lammet för Baaaa! Det är Jens nya kompis, han ligger och kramar honom när han sover. Och det första vi hörde när han vaknade efter middagsluren igår var: Baaa!
Ha en fin tisdag.
So long

Inte någon bra dag

Jag ringde Spenshult det första jag gjorde imorse. Sköterskan lovade att prata med min läkare och höra vad vi nu ska ta oss till.
Jag väntade hela dagen och sent på eftermiddagen ringde sköterskan igen.
Min läkare hade sagt att hon ville inte att jag ska ha höga doser med kortison längre utan bara öka med en halv tablett. Från 10 mg till 12,5 mg alltså.
Hon kunde inte heller hitta någon spruttid till mig. Jag skrev i något inlägg för en tid sedan att jag inte gråter så lätt men då bröt jag ihop. Jobbigt att gråta när man ska prata. :(
Jag frågade hur som helst hur nu detta ska gå då, vad ska vi ta till om inte jag får ta de doser med kortison som behövs för att få bukt med mina helt förstörda händer och armar. Medicinen som ska få bukt med aktiviteten har jag ju inte ens börjat med, en och en halv månad kvar till den första infutionen av den och sedan kan det ta upp emot tolv veckor innan man märker något resultat.
Såklart kunde inte sköterskan svara på det, hon var ledsen hon med. Hon känner mig sedan många år tillbaka och hon vet att jag inte gnäller i onödan.
Hon skulle kolla lite till och hon ringde mig efter en liten stund och då hade hon hittat en spruttid till mig på torsdag. jag får till och med komma till min doktor. Då kan jag passa på att fråga henne vad hon eegentligen tänker. Dessutom får hon se mig och då förstår hon ju hur det är.

jag har som ångest i magen. Jag är rädd och ledsen.
Jag hoppas jag får några bra svar på torsdag och en massa sprutor!!!
Anledningen till att hon inte vill höja kortisonet är att jag redan nu har skört skelett. Det urkalkas av kortison. Men man måste väga det emot förstörda leder och inskränkt rörlighet som inte går att få tillbaka sedan.
Jag är trots allt bara 30 år och under de 24 år jag levt med den här sjukdomen så har den hunnit med att förstöra mycket och det har gått relativt fort. min syn förlorade jag och den har stuntals varit väldigt nära att kosta mig livet också. det beror ju på vart sjukdomen sätter sig.
Min läkare som jag har nu har jag bara träffat en gång. Hon känner mig inte och har säkert inte satt sig in i hur sjukdomen varit för mig och vad den ställt till med.
Men jag ska fråga henne, hur hon tänker?

Jag vill inte känna så här!
Jag vill vara glad. :)


Berätta något kul för mig. ;)
Nu ska gosrosen bada.
Ikväll blir det en ny irene Huss-film... Hihi

Ha en skön kväll.
So long


Kyrkobesök

Morgonen, förmiddagen och halva dagen var jobbig. Jag kände mig verkligen helt av banan och ledsen. Trött på allt och speciellt på reumatismen som verkligen är aktiv nu. jag har som brinnande eld i händerna och ena armbågen kan jag knappt böja. Det är värst på morgonen och förmiddagen men det känns hela tiden.
När det hela tiden kommer tillbaka så blir det bara för mycket ibland. Tålamodet blir ju inte det bästa heller.
Nu har Jens verkligen kommit på det här med att klättra. Måste erkänna att jag tycker det är jobbigt. Jag är orolig att han ska ramla och slå sig.
Han vill dra kökstolen fram till spisen och stå där..
Får han inte det så blir han helt galen av ilska. Blää

Jaja, hur som helst. jag bestämde mig för att åka in till sjukhuskyrkan tillsammans med svärmor och det var det bästa jag kunde ha gjort. Det var underbart och jag fick verkligen ny styrka och lite perspektiv på det hela. Prästen som höll i Gudstjänsten är min konfurmationspräst. Han har också vigt mig och Daniel och förättat Jens dop. Han är en helt underbar människa och det bara strålar värme från honom!
En rolig sak kan jag också berätta. Skrattar bara jag tänker på det. Det var ju som sagt på sjukhuset vi var och då blir det ju inte så många som kommer på Gudstjänsten. Man sitter i ett hyfsat litet rum och det blir rätt intimt och mysigt. Iaf, efter Gudstjänsten kom det fram en gammal dam till mig och ville hälsa. Hihi
Trevligt tänkte jag, sedan satte hon igång:
-Ååå jag kollade på dig under Gudstjänsten, och du var såå duktig!Du satt helt stilla och bara lyssnade på kyrkoherden. det såg så fint ut.
Hahahah, hon trodde nog jag var ett barn. Eller så är blinda som sitter still på en stol extra duktiga... ;) Men ni, jag får iaf lätt beröm, eller vad säger ni.
Brukar folk berömma er för att ni sitter still på en stol?
Hihi
Nu ska jag och Danne kolla på Agenda. Det hanldar om det amrikanska valet. Sånt är vi intresserade av. På tisdag blir det valvaka. :)
Sköt om er.
Godnatt!

Soligt men kallt

Här i Getinge är det också vackert väder, soligt och fint. Några grader bara men inne är det varmt och skönt. :)
Jens ligger och sover. Eventuellt kommer mina föräldrar hit och fikar i eftermiddag men det är inte säkert. vore roligt för Jens blir så glad när de kommer plus att han får några andra att busa med också... ;)

Igårkväll såg jag och Daniel "tatuerad torso" och den var riktigt bra. Jag har ju precis läst ut boken och den gillade jag verkligen. Filmen stämmer ju inte med boken hela tiden men så är det ju bara, den var superbra ändå. Daniel blir så irriterad på mig när jag hela tiden säger: Så här var det inte i boken...
Jag säger det dessutom ganska många gånger, några extra bara för att liva upp stämmningen lite .. :)
Ikväll blir det antagligen "Den krossade tanghästen", det är också en Irene Huss-fillm. Mmm, vi har fått dille på dem filmerna. :)
Annars inget nytt här. De första timmarna av dagen har jag haft eld i mina händer och armar... Gilla läget tänker jag inte göra men acceptera får jag väl.
Ibland önskar jag att jag hade bättre värktabletter.

Jens pratar som valigt mycket och det kommer fler och fler ord. det var första gången jag hörde honom säga soffa idag, det lät som offa. Sedan sa han nycklar. Han kom springande med sina plastnycklar och så sa han: Nycka eller något sånt. sedan gjorde han brummljud.
Jag antar att han startade bilen. Hihi
Nu har han dessutom börjat klättra på allting som går... Min bärbara dator är väl mest intressant. Han tar stolen och klättrar uppåt. Jag får nästan ha datorn avstäng hela tiden när han är vaken, det är ju syncentralens dator så lite rädd om den får jag väl vara.
Usch, jag tycker det känns obehagligt när han klättrar. Är så rädd han ska ramla och slå sig. Jaja, det lär han göra, det går inte att skydda dem från allt även om det är just precis det man vill.

När Daniel kom för att hämta Jens igår på dagis så var det återigen en lapp uppsatt på dörren, att barnen var på en annan avdelning. Jag blir skitirriterad bara jag tänker på det. Hur fasiken tänker dem???
Antagligen inte alls... :(
Jag ska prata allvar med dem nästa vecka och faktiskt fråga dem rent ut hur sjutton de tänker.
Jaja, inget att tjura över nu.

Tack vare antibiotikan så slipper jag ta min äckelmedicin så trots att det är lördag mår jag inte illa. Tjohooo
Önskar er en fin och härlig lördag.
So long

RSS 2.0