Tillbaka!

Hej mina vänner!
Nu är jag här igen och tack snälla för att ni kikat in och visat sån omtanke.
Jag mår bättre nu. Har lagt några mycket jobbiga dagar bakom mig som jag helst inte alls vill tänka på.
Daniel och Jens verkar ha klarat sig, nu borde de blivit sjuka tycker jag men de är pigga. Tack snälla för det!

Jag vet inte vad det var jag fick men jag fick ju en halsinfektion eller något i samma veva så jag var väl extra mottaglig för vad det nu var. Sedan tror jag dessutom att allt det här med halsen och operationen som gick åt skogen hunnit ikapp mig och gjort mig svag och ja, jag vet inte men sånt där måste få utlopp det med. jag var ganska kall när det hände och orkade inte tänka på det men innerst inne finns det där hela tiden och nu när jag återigen blev förkyld så blev det så påtagligt hur jobbigt det är med tracken.

Jag har mycket ångest inom mig som hoppar fram på kvällen och framför allt när jag ska lägga mig. Det är jobbigt och jag måste försöka ta mig igenom det här på något sätt. Tänker på jens för att pigga upp mig men då mår jag nästan ännu sämre, jag känner mig som världens sämsta mamma som inte kan vara glad och som hela tiden är sjuk och trött på något sätt. Inget jag kan hjälpa precis men ni förstår mig nog?
Skit!
Nu har jag ringt Spenshult och förklarat läget iaf och bett om att få utskrivet insomningstabletter. Jag hoppas min läkare kan hjälpa mig med det, det kanske kan hjälpa mig under den närmsta tiden iaf.
Jag säger bara en sak, ge mig värk och sånt jag är van vid, inte ångest, det är det värsta som finns.
Om jag nu måste ha något av det? ;)

Hoppas ni haft en underbar helg och ledighet.
Nu ska jag ta tag i mitt liv och försöka må bra...
Kram!

Mellan sugen och toan....

går jag.... Jo,jag ligger en stund på soffan imellanåt och sover också.
Här tar vi allt på en gång, lika bra liksom
Jag började må jätteilla natten till onsdagen. Igår var det dags att börja spy.
Jag hade fått för mig att jag fått i mig något olämpligt men det har hållt i sig för länge tycker jag så jag ringde sjukvårdsupplysningen nu i eftermiddags och de sa att det går något slags virus med sånt här.
tack så oerhört mycket för detta, precis vad man vill ha ovanpå en skithals. Här är det inte bara kaskader av slem just för tillfället.
förlåt men jag känner mig en aningens trött och tjuring.
Det finns inget värre än magsjukor, eller hur?? Att kräkas är det värsta jag vet, till slut kräks man ju bara för att det är så sablans äckligt...
Detta var ett mycket trevligt inlägg...

Sedan har jag tyvärr gjort det som jag verkligen blir galen på andra när de gör. Men jag mådde rätt bra imorse och eftersom jag då fortfarande var övertygad om att jag ätit något olämpligt så gick jag på utveckligssamtal på dagis och sedan en runda in till stan.
Undrar hur många jag smittat? Men det är nog inte lika smittsamt som vinterkräksjukan.
Jag är så ledsen, så dumt av mig. :(

Daniel och jens märker inget av magen och jag hoppas för allt i världen att de kommer undan. På onsdag ska vi ju hem och bo hos mina föräldrar och de jobbar på restaurang så till dem vill eller ska man ju inte komma med något sådant.

Jaja, det lär ordna sig men detta var inte kul.
Jag hade ingen aning om att det var något sånt här i luften nu, kände ni till det?
Trodde sesongen för magsjukor var över.

Kan väll bara tillägga för att göra detta äckliga inlägg fullkomligt, att spy med en track, det är jäkligt otrevligt. Det blir inte samma tryck, så det fastnar på vägen liksom. :(
Hoppas ni ätit klart för dagen. ;)
Kram från en sur och illamående Ulrika.

skithals

Jag är så trött på min hals och detta eviga slemmande. :(
Det gör så ont vid tracken och jag känner mig helt matt och blääää!
Jaja, hoppas det går över fort iaf.
Jens är fortfarande lite dassig han också. Tept och feber lite så där från och till.

Jag kände mig iaf okej igår så jag var och tränade.
När jag kom ut från Sats stod min färdtjänstchauför och gapade och skrek på andra bilister. De hade klagat på honom, hur han hade parkerat och hjälp vad förbannad han var. Han skrek som en dåre och kallade någon för:
-Din jävla kärringjävel.
Japp, ibland undrar jag hur folk fungerar egentligen?
Suck!
Hoppas jag inte behöver åka med honom igen...

Nu är rörborrningarna uppsjuten till onsdag nästa vecka istället för på måndag.
De var här idag och informerade. Vi fick reda på att de drar 1000 kr från vår hyra nästa månad, på grund av det där med stanken i klädkammaren. Tack för det HFAB.
Annars har det väl intehänt så mycket.

Jag kör en liten gissninsklek dagen till ära.
Det är en fråga som har med det Jensiska språket att göra.
Kan någon gissa vad:
-Pippapp
Är för något?
Priset har jag inte bestämt än men möjligtvis kan det bli en liten cyberpuss av Jens... :)

Nu får ni ha det så bra så länge.
Själv ska jag gå och hella ner något bedövande i min hals, om jag kan hitta något...

Kram!

Reportaget

Jag känner mig rätt okej nu, hoppas jag vaknar pigg och glad imorgon för då är det nämligen dags för träning.
Inte om jag har feber och ont i halsen, men annars... :)

Glömde ju faktiskt skriva att vi är i tidningen nu, Vi föräldrar gravid, tror jag den heter.... Mmmm, så är det faktiskt.
Ett mycket gammalt reportage, det skrevs för ett år sedan ungefär men först nu är det med. Jens är yngre, jag vi med i och för sig men historien stämmer ju. :)
I januari 2008 skrev Hallandsposten om mig och Jens, ett mycket bra reportage tycker jag. Sånt där kan ju bli hur fel som helst men journalisten skrev som jag ville ha det och det blev bra. Efter det hörde andra tidningar av sig men jag var inte så pigg på det. Jag tackade dock jag till en frilansjournalist som skriver för bland anndra Vi föräldrar.
Så är det med det.
Om ni sitter hos tandläkaren eller något och får syn på tidningen så kan ni ju alltid fördriva tiden lite genom att läsa min mycket gripande historia... ;)

Nej, dags för te och sedan sängen.
Godnatt mina vänner!


Trött hela helgen

Japp, jag har varit helt slut hela helgen och nu tror jag mig fått ett svar på varför. Jens näsa började rinna igår och nu har min hals blivit kass.
Jag har inte direkt ont men konstigt känns det och jag får springa och suga stup i kvarten.
Anledningen till att jag var till infektion förra veckan var inte att jag var sjuk just då utan det skulle bara utredas om varför jag blir sjuk så ofta... :) Men sånna ställen kanske man inte ska åka till? ;) Kanske att utmana ödet.

Kollade melodifestivalen och jag kan väl bara konstatera att det är segt.... Har för mig att jag känt så tidigare också men förträngt det eller något.
Det bästa på hela kvällen var pappas tackos, ja, och sällskapet med förstås. :)
Annars har det som sagt  varit mycket lugnt. Jag har varit trött som katten, har jag skrivit det förut?

Jens springer omkring med ett långt plastskohorn och lodsas att det är mammas vita käpp.
Han vill inte sova fast han är supertrött och jag blir mer och mer irriterad... Jag är inte på topphumör just för tillfället.
Men så kan det bli ibland.

Nu ska jag göra något annat. :)
Sköt om er.
So long

Sol

En solig fredag har vi haft. Två bra grejer på en gång, fredag och sol, kan väl knappast bli bättre? :)
Jag har tränat, riktigt skönt, jag är verkligen mör i hela kroppen nu, precis som det ska vara. Lite trött är jag också.
Det blir en lugn kväll här hemma, ska väl kolla lite tv antar jag.

Imorgon ska vi hem till mina föräldrar, det blir tackos och melodifestival. Tror minsann det blir lite pips också.... ;)
Det är chips på Jensiska, bara så ni vet. ;) Han har pipsdag på lördagar nämligen. Efter vällingen på kvällen får han en liten skål med chips och till det vill han ha bubbelvatten, det är mineralvatten med eller utan smak, spelar inte så stor roll, bara det bubblar liksom.

Nej ni, nu får jag återgå.
Ha en fin fredagskväll!
So long

En bra torsdag

Började dagen med att åka till infektion. Min halsläkare i Halmstad har ju remiterat mig dit på grund av alla luftvägsinfektioner jag åker på hela tiden.
Fick träffa en mycket bra läkare som verkligen lyssnade på mig och förstod. Den första som verkligen lyssnat och förstått tycker jag. Inte konstigt att det är som det är, tracken, mediciner och själva reumatismen i sig gör ju att jag blir mycket mottaglig. De tog iaf några prover på mig för att kolla upp om jag har något fel på själva emmunförsvaret.
Sedan skulle hon skriva till min halsläkare och rekomendera att de sätter in behanldingar så fort som möjligt plus att det görs odlingar på mig ofta. Det har faktiskt inte gjorts en enda odling på mig utan doktorn har bara satt in pencillin.
Japp, vi får se hur det går. :)

Sedan blev det en fika med goa vännen Lina. mycket mysig stund, som alltid.
Nu har vi fått reda på när de ska börja borra hål och lägga in rören. Den 25 maj smäller det och tre dagar blir det stökigt och ja, ursäkta, men rörigt... ;)
Vi flyttar antagligen hem till mina föräldrar några dagar.

Imorgon är det träning som gäller för mig. Ska bli skoj.
Nu är det nattning av busungen och sedan är det ju melodifestival.
Jag är svag för den tävlingen så här följer vi den slaviskt. ;)
Några bilder kommer här. Mamma och Jens busar på mattan och sedan tar vi en kykeltur. ;)

Ha en fin kväll.
Kram




Andra infutionen intagen

Japp, så är det. Jag var på spenshult igår och fick Remicade igen. Det ser lovande ut, senkan hade sjunkit trots att det ju går längre och längre tid sedan jag fick kortisonsprutor.
Det som blir intressant nu är att se hur jag kommer må när det är dags för den tredje infutionen som jag ska få om en månad. Om man ska se till året som gått så borde jag vara rätt dålig då, om nu inte Remicade hjälpt vilket denförstås kommer att göra eller har gjort redan. :)
Lederna är som sagt mycket bra nu.

Syster bjöd mig på lunch igår, tack gummsan! det är alltid så roligt att träffas och ibland är det extra roligt att träffas bara hon och jag, vilket inte händer så ofta.
Nu ska jag ge gosungen lite att äta och sedan hoppas jag han sover en stund.
Ha en fin onsdag!
Kram

Måndag igen

En mycket spännande rubrik om jag får säga det själv... :)
Faktiskt en rätt tråkig dag, inget direkt att rapportera. Kan bero på att jag mått illa hela dagen av någon märklig anledning. Vaknade i natt och mådde illa, kunde inte somna om. Det har nog gett sig lite och jag hoppas det är helt borta till imorgon.
Jens och jag har iaf cyklat en hel del. Fint väder har vi haft, solen har visat sig ganska mycket.

Imorgon bär det av till Spenshult, det är dags för andra infutionen av Remicade.
det blir en lunch med syster också, så mysigt!

Nej ni, nu är det dags att mysa lite med Jens innan han ska i säng.
Ha en fin kväll!
Kram

Trehjuling

Här sitter jag med grymt ont i baken. ;)
Mamma och pappa har varit här idag och de hade med sig en present till jens, en trehjuling... Det fattas väl typ en två cm för att han ska kunna nå trampan som är längst från honom, men någon gång i sommar kanske han kan ta sig fram på rätt sätt. Nu går det förstås lika bra att sparka sig fram. :)
Jag var självklart tvungen att testa jag med och det var tydligen skoj för Jens ropade:
-Maaammaa kykla.
Ibland är det bra att vara en liten mamma för huj vad det gick. jag har haft jätteskoj, cyklade runt runt och jagade min son, hihi.
Undrar om vinkeln jag hade är bra för mina höftproteser??? Tveksam.... :)
Men som sagt, skoj!
Baken, ja, jag är inte van vid cyklar. När jag var seende älskade jag att cykla. Det är nog det jag saknar mest med att inte kunna se.
Nu får ingen säga något om att det finns ju tandemcyklar... För det är inte samma sak... ;)
Frihetskänslan och att se allt som far förbi när man cyklar, det är underbart. Jag saknar det verkligen. Därför försöker jag att inte tänka på det så mycket.

Nu snart dags för middag, bjuder på några bilder först.
Hoppas er helg varit bra.
So long






Lugn dag

Det finns inte så mycket att skriva om idag känner jag.
Fram till två, då Jens kom hem från dagis, var det tyst och lungt här. :)

Har kollat lite på resor, möjligtvis ska vi åka någonstans i sommar. Jag och Daniel är rätt sugna på Österrike men vi ska åka med mina föräldrar så det gäller att komma överens. Men det ska väl gå tror jag. bara pappa slipper laga mat så är han rätt nöjd tror jag... ;)
Skulle vara himla skönt att komma iväg lite.

Idag hittade Jens ett nytt gömmställe. Det är skåpet under vasken. Han slängde ut alla tomflaskor och så kröp han in där.
-Maaammaa stänga törren!
visst, det gjorde mamman och skulle vara lite rolig och busig, hon knakcade därför på dörren och frågade om någon var hemma....
Hmm, fick till svar:
-Neeeej, kacka iintee.
Nehepp

Sedan, lite senare på kvällen skulle jag följa med in på hans rum.
-Jaij pela pioano,mamma pela tumma! Så fick jag en tom kaffeburk och någonslags leksaksskruv eller vad det nu var och så satt vi där och ja, spelade....
En mycket fin orkester måste jag säga. Tog telefonen och la den på golvet sedan jag slagit nummret till mina föräldrar, de blev väl lite smått konfunderade när de hörde oväsendet... :)

Imorgon är det träning som gäller, fast inte förrän vid tretiden. Mina grabbar kommer och hämtar mig vid halvsex och sedan bär det av hem till mina föräldrar på middag.
Det blir nog en bra dag.

godnatt och sov gott!
Kram

Okej! :)

Tränat har jag gjort idag och med risk för att bli tjatig, jag älskar verkligen min träning! ;)
Den får mig att må så bra både psykiskt och fysiskt.
Sedan är det himla roligt att tävla med sig själv, jag har aldrig, under de sju åren jag tränat på Sats, varit uppe i så höga vikter som jag är nu. Inte så konstigt kan man tycka då, eftersom man borde bli bättre och bättre med tiden men jag har ju haft en del avbrott under åren, bytt ut två höfter till exempel och så har jag ju ju haft perioder då lederna varit skit.
Japp, nu känner jag mig på topp. ;) Lederna är iaf kanon och halsen är inte så dum den heller. Gillar läget just nu.... Fortsätt så.
Jag är fortfarande öm överallt efter Jens och min lek i förgår. Jag får nog tänka mig lite för i fortsättningen,skillettet är ju inte som det ska. Men jag är rätt dålig på att tänka så. Vill ju så gärna!

Jens somnade på golvet vid femtiden i eftermiddags... Han fick bara sova en halvtimme. Det är jobbigt när det blir så. Det känns verkligen som att han behöver sova en stund på dagen, annars blir han hur gnällig som helst vid middagstid. Men vill han inte så är det ju ingen idé och att somna vid fem är absolut inget bra det heller men som sagt, han behöver ju sova en stund...
Han pratade med moffa på telefon idag. jag brukar låta honom ringa dem en gång om dagen. Han pratade för fullt och moffa frågar alltid om han mår bra:
-nej, svarar Jens då, alltid...
Men mitt under samtalet så hör jag hur han säger:
-oookej
Fast han sa det lite mer:
-Kookej
Jag skrattade så jag höll på att trilla eller något... Haha
När jag kom hem och öppnade dörren hör jag en superglad röst:
Maaammaaa komme bilen.
Färdtjänsten stannar altid utanför dörren precis så man hör den.
-Jaij med bilen, sa han sedan.
Japp, det pratas en hel del här hemma nu och ibland får man verkligen köra gissningsleken men oftast hör vi vad han säger. :)
Jensiska är ett vackert språk. ;)

Hoppas er dag varit bra.
Godnatt mina vänner.

en bra dag

Trots att det regnat största delen av dagen så har den varit riktigt bra. :)
Jodå, det behövs ju faktiskt lite regn nu också, med tanke på växtligheten och så menar jag... Men det klarnade tack och lov upp nu ikväll och det är jag glad över eftersom Vårruset gått här i stan.
Blåst har det i och för sig gjort men inte mycket att göra åt det.

vi var in till stan på förmiddagen, tog en fika med svärmor bland annat.
När vi kom hem låg det ett paket och väntade i brevlådan. :)
Det var från underbara
Merja!
Hon har skickat två jättefina tröjor till Jens. Ska ta kort på dem sedan när han har de på sig.
Vad glada vi blev, tack goa vän!

Sedan har dem, håll i er nu, varit och grejat i klädkammaren så nu är det mycket bättre. Det är på väg att försvinna faktiskt. tjohooo
Himla skönt måste jag erkänna, att vara av med den skiten. Det var tydligen inte det där plaslimmet ändå utan något som kom från vinden... De sa att de tätat tidigare men inte tillräckligt kan vi ju konstatera nu....
Jaja, det tog bara två veckor att fixa till det... ;)

Jens, mammas gosros, har varit glad och busig. Det bara bubblar nya ord och långa meningar ur honom nu.
Vet ni vad? Jag trodde faktiskt att jag hade hyfsade magmuskler men ajaja vilken träningsvärk jag haft i magen idag. Måste vara sedan Jens och jag busade igår. Låg väl och spände magen i typ två timmar eller något, det känns så iaf. :)
Jaja, träning och bus på samma gång, inte fel.

Imorgon blir det träning på Sats istället och det ska bli kul det med. :)
Nu säger jag godnatt!
Kram

Spring

Idag har det iaf sprungits lite här, ang den där sablans lukten som inte vill försvinna utan nu har kommit ut i hallen också. ja, och det luktar inte mindre i klädkammaren heller förstås.
Daniel ringde idag och då hände det grejer, men när jag ringt då har det intehänt et skit?
Irriterande.
De har ju inte velat erkänn att de gjort något utan frågat oss om vi satt in något som skulle lukta. Hmm
Killen som fixat hemma hos oss var sjuk idag men det verkar som att det är något slags plastlimm som luktar? Loctite.
Det är visst inte farligt att andas in men vem vill göra det.
Får se om de komer på något sätt att få bort det. Vi ska också få reda på om vi får någon slags kompensation för detta.
Vi har haft det så här i snart två veckor nu.

Annars har det väl inte hänt så mycket idag.
Jens är på topp även om han äter som en liten mygga just nu. :(
När jag står och diskar så ska han ha en kastrull, den slår han på och så säger han:
-Mamma junga!!
Sjunga då ja, hmmm, det låter inte vackert på något som helst sätt men ganska kul är det, ett tag, till öronen trillar av, typ.
Jag och Jens har busat ikväll så det stod härliga till. Mina leder är ju mycket bra nu så det går att härja...
Jag ligger raklång på rygg och han kommer springade och hoppar rätt på mig. Ibland missar jag och är inte riktit med men det betyder bara att mamma tappar andan en stund och det knakar lite i nacken, men vad gör det? ;)
En annan sak han tycker är rolig är när jag, fortfarande liggandes raklång på golvet och han sitter tvärs över mina ben som jag då far hit och dit , upp och ner, med så han flyger åt allahåll och kanter. Han kör då moppe på en mycket skumpig väg lossas vi.. :)Sedan har jag varit häst också, men hästen blev trött och la sig efter ett tag.
Det är skönt att slippa ha så ont i händerna så man bara vill smälla till någon om den petar på ens händer... Så är det inte nu. :)

Nu ni är mamma-hästen och mamma-moppen slut för idag så det blir en kopp te och sedan sängen.
Godnatt mina vänner.

Besök i Göteborg

Igår for vi iväg till Göteborg för att hälsa på min kära kusin och hennes mamma. Jag har längtat så mycket efter att få åka och besöka dem och det var verkligen en underbar dag!
Det var Jens, Daniel och jag plus mina föräldrar.
När vi kom dit fikade vi lite och sedan for vi till farbrors och min lilla kusins gravar. Så fridfullt och vackert det var där och jag fick känna på den absolut vackraste gravsten som finns. En sten formad som ett hjärta med två fåglar ovanpå.
Kan inte beskriva hur det kändes men jag blev liksom lugn inombords och det kändes jätteskönt att få komma dit.

Sedan åkte vi tillbaka till deras hem. Pappa läste igenom farbrors minnesbok och han skulle läsa för mig men det gick inte så bra, han blev för ledsen för att kunna läsa.
Vi åt mat, en supergod lasagne som Daniel har pratat om hela dagen idag. :)

Jens hade det skoj och pratade på... Kusin har en supersnäll vovve, Jens var väl lite rädd i början, han är ju det för hundar, men det blev bättre ju längre tiden gick. :)
När vi gick fick kusin och hennes mamma en varsin stor kram av honom.
det var en dag full av skratt och glädje.
Klart tankarna på farbror fanns där också och jag tänkte mycket på hur han skulle ha skojat och busat med Jens om han varit med. Fast, det är klart, jag tror fullt och fast på att han var där med oss. Han finns hos sin dotter och fru och omger dem med massor av kärlek.

Här kommer några bilder, två tagna igår och en som är några veckor gammal.
Hoppas ni haft en fin helg.
So long





RSS 2.0