Mår bra

De senaste dagarna har jag känt mig på riktigt gott humör. Varit trött och haft ont i foten men dock varit glad som sagt. :)
Igår var det storstädning som gällde här hemma medan Jens var på dagis. På eftermiddagen kom mamma och  satte upp adventstakarna och lite andra julgrejer. Jens blev helt till sig när han kom hem. vi har en liten gran som står på en byrå och i den hänger det bla små julklappar. Efter ett tag hörde jag hur det prasslade ute i hallen, jag gick ut. där stod Jens på sin lilla pall och försökte öppna paketen. :) Jag sa att det var tomtens paket så han fick inte öppna dem. Nu har han bara pratat om dem inte pillat, tror jag iaf. :)

Idag var det lite fix i stan på förmiddagen sedan dags för träning på Sats. Jätteroligt som vanligt och jag känner mig mycket stark.
Fast jag vet inte vad jag ska tro om min viktökning. Jag brukar som mest väga runt 38 kg och går lätt ner om jag mår dåligt. När jag var höggravid med Jens vägde jag 42
Nu i maj, efter den misslyckade halsoperationen, var jag nere på 35 och nu är jag uppe på 43... Men jag har också tränat två gånger i veckan under nästan hela den här tiden och kunnat öka på vikterna vart efter. 

Jag undrar bara lite vart det ska sluta? ;)

Som jag skrev i förra inlägget har jag fått hem första boken i Twilight-serien och nu har jag börjat och jag kan inte sluta... Känns nästan lite pinsamt eftersom det väl är en bok för ungdommar men jag tycker den är grym och både rolig och skrämmande. :)
en bok i min smak och inläsaren gör inte boken sämre precis, hon är superduktig.

Nej, nu ska jag fixa lite innan det är dags att få reda på hur det gått i Idol. :)

Ha en fin fredagskväll.
Kram


Kommer inte på någon rubrik....

Imorse vaknade jag klockan  sex, då satte tankarna igång med en himlans fart och sedan gick det omöjligen att somna om.Så när klockan var halvtio och det var dags att åka iväg till gymmet var jag svintrött och det kändes som jag inte hade sovit på ett dygn...Till saken hör att jag inte kom i säng så tidigt heller, som vanligt då alltså.
Min ledsagare undrade så fort hon såg mig, om jag var trött idag, det syntes väl...
Men när jag tränat klart, bastat och duschat kände jag mig som en helt ny människa. :)

Jag frågade min underbara ledsagare om hon inte tyckte att min hals skött sig exemplariskt, och det tyckte hon verkligen.Hoppas nu du får vara så för all framtid sa hon och det hördes verkligen att hon önskade det. :) Jaja, några veckor/månader sattsar vi på först och främst. ;) Hon är en av de få som antagligen vet hur jobbigt jag har det stundtals med halsen.
Jag blir så mycket gladare och piggare när jag får vara bra i halsen, då tänker jag inte på tracken mycket alls och skulle kunna tänka mig att ha den resten av livet, faktiskt...

Några bevis på att jag var väldigt trött idag fick vi iaf, när jag pratade rena galematias.
Vi pratade lite om Twilight och jag skulle väl typ berätta lite om vad jag trodde den handlade om.
-Ja, om oförbjuden kärlek, sa jag då.
Oförbjuden? Hmmm
Jaja
Iaf, jag har blivit väldans nyfiken på dem här böckerna så jag beställde hem den första för att testa. Fick den idag så när jag är klar med boken jag håller på med nu ska jag sätta tänderna i den.... ;)

Jens sover inte på dagarna längre och det funkar fint. det gäller bara att lägga honom i tid innan han lyckas passera gränsen på kvällen annars blir han vild och galen.
När jag la mig med honom nu ikväll för att sjunga några sånger Så började han prata om dammsugaren, han är rädd för den, som jag skrivit om tidigare. Men jag har lovat att dammsuga på torsdag nästa gång, då är han på dagis. Men iaf, nu sa han till mig:
-Mamma inte suga upp Jens, Jens är ingen smula, Jens är gooo.
Kan man ju hålla med om. ;)
Mammas lilla gosros.

Imorgon tänkte jag ta och städa badrummet, torka kakel osv.
På torsdag blir det storstädning och sedan kommer mamma hit och hjälper mig sätta upp advensstakar osv.
Längtar verkligen till första advent nu!

Godnattkram!

Så skönt!

Jaha,, nu tänkte jag faktiskt skriva ett inlägg och berätta att halsen är bra. den senaste penicillinkuren tog bort det mesta av slemmet så nu kan jag fungera någorlunda som jag vill. Tjohoo
Jag är fortfarande väldigt trött hela tiden men jag behöver inte suga alls mycket och det är så otroligt skönt så det är svårt att beskriva.

Lederna håller sig riktigt bra dem också. Har lite inflammationer i fingrarna då och då men det är inget jag gnäller över utan bara konstaterar...
fötterna däremot är superdåliga och detta har liksom bara kommit de två senaste månaderna. Det känns inte som inflammationsvärk utan mer som den värk jag har i knän osv så nu börjar jag tänka på operationer men vi får se. Får ta upp det nästa gång jag ska till Spenshult om det inte ger med sig innan.
Jag kan tex inte längre gå på löparbandet när jag är på Sats utan får cykla istället. Jag har nog rätt hög smärttröskel och brukar kunna plåga mig till både det ena och det andra men jag pallar inte att knalla länge och fort längre och det är verkligen en inskränkning för mig. Jag har ju liksom flera innan så det räcker gott och väl med dem, tack... ;)
Efter denna intressanta helsorapport så övergår vi till något annat.

Helgen har varit lugn. Igår hade vi riktigt soligt och fint väder här så vi var ute endel. Idag kom dock regnet tillbaka med besked. tror minsann det har regnat hela dagen.

vi tog en sväng till mina föräldrar ikväll och åt god mat och hade det mysigt. Först ville Jens inte äta någonting men när mormor sa att han skulle ta en tugga för Jesper så gick det bra och sedan försvann allt på tallriken. :)
Vi har föresten inte märkt någonting av svinis-sprutan han fick i torsdags. Lite trött kanske.

Tänk, nästa helg är det första advent. Så mysigt det ska bli tycker jag. Har sucktat efter pepparkakor ett bra tag nu men har lyckats hålla mig. :) Nästa helg blir det glögg och pepparkakor så det sprutar ur öronen på mig...

godnatt mina vänner och kram till er.

Upp till ytan igen....

Det är ingen vidare uppdatering här tycker jag.
Men livet har också varit rätt jobbigt nu den senaste tiden så jag har orkat med Jens och lite med mig själv också, sedan inget mer... ;)

Halsen har varit mycket dålig den senaste tiden, de senaste veckorna kan man väl säga.
I fredags ringde en läkare och talade om det preliminära svaret på odlingen jag gjorde på tisdagen och det visade bakterier. Han skulle höra av sig när det riktiga svaret kom.
Under tiden han jag bli ännu mer kass, feber och skit hade jag på måndagen och halsen var katastrof. Jag ville bara gräva ner mig någonstans och inte vakna upp på några år. Läkaren ringde passande nog på måndagen och skrev ut en ny kur av antibiotika som jag igår började märka resultat av. skönt!
Vi pratade faktiskt ganska länge och det kändes så himla skönt. Han undrade om det inte fanns någon som hade en helhetsbild eftersom jag har många olika problem som ställer till det för varandra. Men det är ju jag själv som försöker vara den som håller koll och berättar hur det ska vara, eftersom ingen annan kan eller vill ta i det. Men han tyckte det var helt knäptt att det är  så och han förstod verkligen att jag känner mig så ledsen och uppgiven. De där tårarna jag fällde på tisdagen kanske hjälpte till också? ;)
Synd att jag inte kommer träffa den läkaren igen, han var ju bara en jag träffade akut. :) Skönt när läkare lyssnar och iaf försöker förstå hur det är. Halsläkaren ser bara halsen, reumatologen ser bara reumatismen och inte att de påverkar varandra och hur mycket de båda ställer till det i mitt liv.

Men nu har jag iaf kommit med huvudet ovanför ytan och det känns skönt.
Tar en dag i taget och försöker se det som är positivt runt omkring mig.

Igår var jag och njöt av en ansiktsbehandling som jag fått av mamma och sedan var jag på konsert med Bleecker! Det var superkul!

Idag har lille Gosrosen fått vaccin mot spinis. det känns också himla skönt.
Nu ni, snart dags för käk.
Kram

Med risk för att bli tjatig....

så kommer här ännu ett inlägg om min käpphäst halsen och där påhängande eller, man kanske ska skriva instickande track. Eller utstickande? Ja, den gör ju båda delar.
Grymnt hatad är den idag iaf, så mycket kan jag skriva.

Jag har velat hit och dit om jag skulle ta mig i kragen och ringa halskliniken för att få hjälp. Antibiotikan har ju inte funkat som ni hört tidigare... Men det har liksom tagit emot av olika anledningar.
Tänkte imorse att jag har ju tid idag för ett sjukhusbesök iaf så jag ringde och berättade hur jag kände. Att jag var arg och besviken för att ingen odling togs förra gången trots att jag sa till och att nu måste jag komma en extra gång för att göra den. sköterskan blev också irriterad lät det som, hon tyckte det var mkt dåligt av läkaren förstod jag, så det var ju skönt. Hon tryckte in mig på förmiddagen.
Kom dit och träffade en ny läkare, men kommer jag akut så kan jag inte begära mer.
Den obligatoriska frågan kom: Varför har du track?
Ilskan bara bubblade upp i mig och jag svarade tjurigt: Jag vet inte....
Men sedan tog jag tag i mig själv och blev en duktig tjej som förklarade min trackhistoria så där lite snabbt och lätt, som de vill ha det....
Okej, då förstår jag sa han. ;)
Härligt, för det gör inte jag.
Jag förstår inte mycket just nu.

Här kommer det jag inte förstår.
1. Jag har haft tracken i drygt tre år nu och fortfarande har jag en storlek på tracken som en vuxen man. Alltså den är mkt stor i omkrets och sticker långt ner i själva luftstrupen.
Detta fick jag höra redan från början att det var inte bra om man gick med för länge, därför var målet att jag skulle gå ner i storlek så fort som möjligt.
Men Halmstad vågar inte göra ngt själv utan väntar på Lund och där händer inget. Var säker på att efter den misslyckade operationen i april skulle läkaren iaf ha gått ner i storlek så vi fick testa hur det var men inte ens det gjorde han. Det var förövrigt han som sa till mig att det inte var bra, att ha för stor storlek alltså.Nu har det gått sju månader till.
Att gå med en track är inte bra om man någon gång ska ta bort den. då ska man rycka den så fort som möjligt eftersom själva luftstrupen påverkas av att ha ett rör inne i sig....
Vilket låter helt lågiskt eller hur?
Varför har detta förhalats så i så fall?
Varför händer inte ett skit?

Det är en sak. Sedan har vi det här med alla infektioner.
Läkaren idag frågade vad jag ville ha hjälp med och varför jag kom.
Sa att det berodde på att hans kolega inte gjorde som jag sa sist...
Dags att ta odling och eftersom det är svårt att ta en odling i hålet om man inte tar ut tracken, så fick vi göra det också. Han fick kalla in en kolega eftersom han själv aldrig gjort det innan.
Det gick väl bra.
Svaret på odlingen kommer tidigast i början av nästa vecka.
Men observera, bakterier har man i kroppen så även om odlingen visar att man har typ ett antal så behöver inte det betyda något det kan lika gärna vara virus som orsakar allt slem. Sedan kom det där igen, det är inte bra att ta penicillin för då kan bakterierna bli resistenta. Okej, den har jag aldrig hört innan...

Allt bara sköljde över mig och jag började gråta. Läkaren blev helt tyst och efter ett litet tag så reste jag på mig för att gå, fortfarande gråtande. Jag ringer dig när odlingen är klar sa han, känns det okej för dig?
vist.
Ingenting alls känns okej med detta.

Nu ska jag börja tänka mig in i tanken att tracken kommer jag få leva med resten av livet och slemmet också.
Jag tror inte på något mirakel i det här fallet för det känns bortslarvat.
Ibland fattar jag inte varför jag gnäller, när jag läser det här låter det ju inte så farligt, jag är ju inte på väg att dö eller något sånt. men jag gråter ändå för jag är så in i bänken trött på att kämpa mot denna sjukdom som aldrig lämnar mig i fred.

När jag blev sjuk, 1985, var jag en helt frisk snart sjuårig tjej. Nu sitter jag här 26 år senare, blind, efter långt kämpande med massor av sjukhusbesök och operationer. Stelopererad i nacken när jag var tolv år, efter en tid med fruktansvärda smärtor och ett hot om förlamning eller död.
Konstiga problem med halsen, som ingen läkare vetat riktigt vad de ska ta sig till med som kommit två gånger och som får mig att hoppas att jag inte kommer dö av att kvävas iaf. Båda gångerna var jag mkt nära att inte överleva. första gången, när jag var 14 år vägde jag 22 kg eftersom jag inte kunnat äta på hur länge som helst och hade inte sovit på flera månader eftersom jag vaknade i panik varje gång jag lyckades somna in.
Sedan kampen att komma tillbaka, att lära mig äta igen vilket tror jag kräft den största styrkan av mig någonsin, det var en kamp mot mig själv och mot alla andra. Kunde inte äta mer än en fjärdedel falukorvsskiva,sedan bröt jag ihop. Jag hade en sond på magen och den hatade jag men den kunde de ju inte ta bort förrän jag hade bevisat att jag skulle och kunde äta. Jag var en hatande människa då. Pappa hjälpte mig att komma tillbaka.
Japp, sedan har vi ju det här med reumatismen som alltid finns där men som jag vant mig vid. Höfterna är bytta och under det senaste året har jag fått dåliga händer.
Lever med mer eller mindre värk hela tiden och en ständig oro finns ju där för hur allt kommer se ut om 20 år.
Jag känner mig arg, det märks eller hur?
Jävla jävla reumatism som gjort detta mot mig, men jag har Jens och det är min stora seger över den här sjukdomen, för den höll på att kosta mig honom också.

Nu när jag skrivit allt detta, huller om buller mår jag inte bättre precis... Haha
Idag är en dag då jag tycker att livet är orättvist.
Men har någon sagt till dig Ulrika att livet ska vara rättvist

Nu känner jag jättestarkt för att radda upp allt jag har att vara tacksam för, det är ju så mycket. Men idag är inte en sån dag så jag sätter punkt här.  Haha

Nu går jag och tar ett bad och kasstar något i väggen istället... ;)
Kram på er.


Inte bättre

Nej, jag är inte bättre i halsen, så det var antagligen fel antibiotika jag fick den här gången. Som jag gnnällde över förra gången jag skrev här så togs det ju ingen odling så jag kan alltså inte bara ringa in och fråga vad det är för bakterier jag har och vilket antibiotika jag ska ha istället. Jag får ha en ny tid helt enkelt och åka dit och göra en odling. Detta grämer mig.
Jag är arg och suuuuur!
Men det hjälper föga, eller vad säger ni?
Tur man inte har något annat att göra så man kan ränna på sjukhus.

Blää för läkare som inte lyssnar på patienten utan tror de vet allt själva.
Jag är så trött hela tiden, skulle hälst lägga mig på golvet och kräla fram men då börjar väl sonen hoppa på mig... ;)
Försöker rycka upp mig för hans skull men det känns motigt just nu måste jag erkänna.

I torsdagskväll tog jag mig iväg till En kväll för boken, trots halsen. Talventilen flög iväg några gånger eftersom jag hostade mycket så min stackars vän Annika fick jaga rätt på den. ;)
men jag lyckades iaf låta bli att slemma ner någon av författarna... ;) Anna Jansson var där till min stora glädje, älskar hennes böcker. De andra var bra dem också. Guillou var där tex. :)

Igårkväll tog vi avsked av lillebror som for upp till stockholm. På måndag börjar han sin långa resa, först åker dem till NY. Nästa gång vi ses är i mars.
Det gör ont inom mig för jag är ett stort ego som inte vill att han ska vara borta så länge men samtidigt är jag superglad att han tar vara på den här chansen, det är ju helt fantastiskt.
Ha det underbart nu Prins Riri!

Jag har rätt mycket negativa tankar inom mig. Känns lite som jag slarvar bort livet men ändå kan jag och orkar jag bara inte göra mer än vad jag gör just nu. Jag hoppas det räcker.
Men imorgon är en ny dag så vi siktar in oss på den. ;)

Hoppas ni haft en fin lördag.
Stor kram och godnatt.

Halsskit

Jag kom iväg till halsläkaren igår, väntade de tydligen obligatoriska 30 40 minutrarna innan jag kom in.
en ny stjärna virvlade in, vet inte om vi sets innan sa han, men det visste jag att vi inte gjort...
-Jaha, och varför har du egentligen en track, så började han utfrågningen.
Kände hur hela min kropp fylldes av en stor mattighet och jag ville bara springa därifrån.
Men jag hostade och det bubblade i bröstet på mig så jag kunde varken svara eller springa, bara hosta. men han såg nog på mig att jag inte orkade. Men jag försökte iaf förklara att det inte är någon som vet riktigt varför jag fått de här problemmen som slutade med att jag blev medvetslös och nästan dog innan de fick dit tracken då för över tre år sedan. :)
Ojdå, det lät allvarligt sa han.
Mmm, kanske det.
Jaha, det får bli en penicillinkur sa han. Jag förklarade återigen allt det där med odlingar för att få en spettsig behandling. ja, de brukar säga så på infektion sa han....
Det slutade iaf med att han varken gjorde någon odling eller lyssnade på mina lugnor. Jag orkade inte tjata för nu vill jag bara få bort det här som tar så på mig och mitt förbenade liv....
Vet ni, jag är helt slut och hade jag inte haft Jens och Daniel så vet jag inte vad jag hade tagit mig till. Min kraft och livslust är totalt bortblåsta nu. Det känns som det aldrig blir bra.

Halsoperationen som skulle blivit av i september har jag fortfarande inte hört något om.
TänkNu har det gått över ett halvår sedan den misslyckade operationen, och de som skulle göra ett nytt försök så fort som möjligt...
Nej, jag känner mig inte riktigt som mig själv idag.
Syster min sa att fullmånen kanske spökar. :)
Vem vet, snart biter jag huvudet av någon... Eller av mig själv. Haha

Kramar till mina goa vänner.


Inte härjad....

Jag ringde halskliniken imorse men det fanns absolut inga tider att trycka in mig på. Alternativet var att åka till akuten som ikväll men det känns inte lockande alls så jag väntar till imorgon, då har jag fått en tid. det ska verkligen bli skönt att få hjälp för detta är inte acceptabelt, jag hostar så jag spyr och orkar inte mycket. trots det har jag och Jens haft riktigt roligt idag, lekt och haft oss till jag somnade i hans säng omgiven av dubloklossar i eftermiddags. :)

Det känns nästan som han förstår att mamma inte mår riktigt bra så han tar det lite lungt och trotsar inte så mycket som han brukar.

Ska berätta om en grej som hände när jag satt på bibblan i förra veckan. Skulle träffa en god vän och ta en fika. När hon inte hade kommit vid den tiden som vi bestämt drog jag upp min mobil för att skicka ett sms till henne och tala om att jag satt inne så hon inte stod ute och väntade på mig... :)
Min mobil har ett talprogram i sig, precis som min dator, så den snakcar... När jag satt där och skrev hör jag en mycket sur röst som säger:
-Är det du som låter??
Ja, sa jag glatt för jag tänkte att hon kanske undrar vad det är för något och jag vill ju gärna sprida info om synskadade och deras hjälpmedeln.. hahah.
-Stäng genast av den där, sa hon argt.
Jag blev helt paff och stoppade mållös undan den. en annan blandade sig i och sa att jag visst fick använda den eftersom det var mitt hjälpmedel osv. Blanda dig inte i det här sa tanten till den andra kvinnan....
Jag tyckte det var så hemskt och pinsamt. Tänkte faktiskt inte på att det kunde vara störande, det gick ju så fort och det var ganska livat runt omkring, inte tyst som det ska vara på bibblan... ;)
Hon satt där och muttrade och bad tillslut om någonslags ursäkt. Ja, du är ju så söt och ser inte alls härjade ut så jag trodde inte det var något...
Hmmm?
Undrar vad hon menade egentligen?
man måste kanske se ut på ett vist sätt för att bli klassad som funktionshindrad eller sjuk.
Men å andra sidan, man behöver ju inte vara otrevlig mot de som är friska heller.... Haha

Jaja, hon är förlåten, hon sa ju att jag var söt.... ;) då kommer man undan med det mesta enligt mig. ;)
Speciellt nu när jag känner mig så risig. haha
Ha en fin kväll!
Kram

RSS 2.0