En innehållsrik dag

Igår var det en del på gång för min del. För någon annan antagligen inte så värst jobbigt, men för mig var det lite tufft fast otroligt roligt!
Lämnade Gosrosen på dagis och for in till stan för att träffa en god vän. Fiket vi bestämt oss för var abonerat av socialförvaltningen så jag fick vända i dörren men ägarinnan var ledsen att det bblev så. Det roliga var dock att min väns mamma jobbar på socialförvaltningen och satte sig för att prata med mig fram till vännen kom.
Vi hade en trevlig pratstund på tjugo minuter ungefär. Lite roligt sammanträffande, att hon var där när jag skulle träffa hennes dotter. :)

Jag fick också träffa snart ettåriga Nike, goa tjej!!
Min vän började gråta när jag berättade om graviditeten. Hon vet hur jobbigt det varit under året och blev så glad för vår skull. Underbart att ha sånna vänner som verkligen känner och gläds med oss och hon är inte den enda som känner så, det vet jag.
Klockan 12.15 bar det av hemåt med färdtjänst. Var in och vände och sedan stack jag till förskolan för att hämta Jens. 13.20 gick nästa bil, in mot stan igen.
Vi åkte till bibblan där mina föräldrar hämtade upp Jens och en kamrat från vänsterpartiet hämtade upp mig. :)
Vi var på studiebesök på Kriscenter. De arbetar med våld i nära relationer. Otroligt intressant och givande två timmar fick vi oss. Jag var nära att börja gråta flera gånger, speciellt när jag hörde talas om alla dessa barn som involveras i våld på något vis. Blir utsatta själva eller ser någon av föräldrarna misshandlas och kränkas av den andra föräldren.
Personalen på kriscenter gör ett fantastiskt jobb och jag som inte ens viste att dem fanns.


danne hämtade upp mig på bibblan efteråt, för då hade maken slutat jobbet. vi hämtade upp Thailändskt och for hem till föräldrarna.

Jag var verkligen helt utmattad när jag väl satt ner hemma hos mamma och pappa. Både kroppen och själen var trötta men jag var mycket nöjd att jag klarat av dagen. Det som stressar mig mest med sånna dagar är dessa bilar som ska passas och att jag är beroende av att folk ska hämta upp och hämta hit och dit. Nu är ju "folk" i det här sammanhanget föräldrar och kamrater, men det är ändå lite jobbigt. Men så är ju livet för mig och det är inte mycket att hänga upp sig på, men som sagt lite bökigt är det ibland.

Nu är det fredag och jag och Jens väntar hem Daniel.
Min mage syns ordentligt och när jag berättar att jag är gravid och i vilken vecka säger de flesta: Oj, och det syns så mycket redan...
Ja, det syns riktigt mycket faktiskt, vad det nu beror på?
Tyckte jag kände något i magen idag, är nästan säker på att det var Pyret, ävenom det är mycket tidigt. Jag är i vecka 14.
Men det kan vara det och jag är typ säker. Hmm
Jag är lycklig.

Fin fredagskväll till er.

Bra hjälpmedel

Förra måndagen var jag på biblioteket och fick instruktioner på hur man laddar ner talböcker från TPB (tal och punktskriftsbiblioteket)
Nu behöver vi som har tillgång till den här tjänsten inte längre åka till bibblan för att låna, nu är det bara att ladda ner dem. Självklart medföljer ansvar med detta, men absolut inget svårt om man säger så.
Det är helt fantastiskt måste jag säga. Nu har jag tillgång till över 85 000 olika titlar så det är bara att söka upp en bok om jag blir sugen. Jag har frossat kan jag lugnt säga.
Det hela blev inte sämre av att jag på torsdagen var till syncentralen för att få ett nytt häftigt hjälpmedel. det är en liten mackapär, som en mobil ungefär. Till den laddar jag sedan ner mina böcker och slipper alltså skivorna tom... Jag får plats med mellan fem och åtta böcker på den här lilla saken, lite beroende på hur stora böckerna är förståss.
Det är helt klart fantastiskt och jag älskar den. Nu kan jag utan problem ta med min bok var jag vill. Tjohoo
Tänk, för faktiskt inte så värst länge sedan var det kassetter som gällde. Jag (läs min assistent eller mina föräldrar) släpade dessa skrymmande emballage fram och tillbaka till bibblan. Saken blev ju inte bättre av att jag har en förkärlek för tjocka böcker med typ 40 kassetter i elle något.

När jag var där och fick instruktioner kom Hallandsposten så dagen efter var det en artikel där jag medverkade. :) Kul att de uppmärksammar sånt.
Roligt med nya tekniska hjälpmedel måste jag säga.

Annars då?
Jo, det är träning som gäller och som prioriteras eftersom både kropp och själ mår kanon av det.
I torsdags, efter besöket på syncentralen, kom goaste Marie med barn och hälsade på. Så roligt att få prata och tiden rann iväg.
Jens ska antagligen sova hos dem när vi är på systers bröllop. det blir nog ett riktigt äventyr för honom. :)
Träning fredag, måndag och idag. det känns fint i kroppen speciellt som jag var på spenshult igår och fick mitt dropp. det har gjort susen över natten. Har haft svårt att böja knäna på mornar och förmiddagar den senaste veckan men imorse när jag vaknade var det bara att niga...

Magen mår bra, jag hoppas och tror det iaf. Har inget som tyder på något annat.
Tyvärr såg jag Barn till varje pris i måndags och efter det mådde jag riktigt dåligt och drömde mardrömmar på natten.
En kvinna som gjorde ett ultraljud i vecka tolv då allt såg fint ut gjorde ett några veckor senare och då hade fostret dött.
Hua, vill inte tänka.

jag längtar efter att få känna rörelser nu, att det lever och rör sig, men jag lär väl få vänta några veckor till antar jag.
Imorgon har jag gått 13 fullgångna veckor iaf.
Jag har för mig att jag kände Jens, första gången, mellan vecka 16 och 18, men jag är inte säker.

Nu ska jag ta ett ryck med middagsdisken.
Imorgon är en fullspäckad dag. :) Men jag försöker lyssna på kroppen och inte göra något om jag är för trött.
Kram

Jens ska bli storebror

Ja, det ser faktiskt ut som det kommer bli så någon gång i mitten slutet av april och det är ju helt fantastiskt underbart.
Jag var på inskrivning hos barnmorskan idag och sedan läkarbesök. Båda gick bra. Idag fick vi (Daniel) se ett litet pyre på ungefär nio cm med huvud, armar och ben, tom tandanlagen syntes. Otroligt!
Så nu börjar det väl sjunka in. Jag mår dessutom inte så illa och är piggare så jag kan njuta ordentligt.
Fantastiskt!

I helgen var lillebror hemma med sin flickvän och sedan jag träffade de har jag känt en lyckokänsla i kroppen. Jesper verkar så lycklig och flickvännen är underbar! En jättego tjej är det och vi får snart träffa dem igen, de kommer till systers bröllop.
Det är mycket positivt just nu alltså.


Annars är det rätt mycket över huvudtaget och det är verkligen bra att jag fått tillbaka min ork så jag fixar det. träningen är igång, var och körde ett pass idag också.
Igår var jag på mitt första styrelsemöte med Vänsterpartiet på ett tag. roligt att träffa kamraterna igen.
En del annat inplanerat är det ju också.

Men nu ska jag ta mig från datorn och läsa lite istället.
Godnatt

Den stora träningsvärken är här...

Jag som brukar sova hur mycket som helst och typ när som helst, nu för tiden,  sov inte mycket natten till igår. Vet inte om det hade något med månen att göra. strunt samma...
Lite typiskt var det hur som eftersom jag skulle upp tidigt och iväg till sats. det gick bra ändå och jag mådde inte så illa igår heller.
Träningspasset var härligt! självklart drog jag ner en aning på vikterna men så fasligt mycket blev det inte. det kändes kanon och jag är så glad att vara igång igen.
Idag sitter jag dock här med träningsvärken Allan. Den är inte att leka med om man så säger.
Men jag har jobbat för den iaf och det känns fint. :)

Annars var ju dagen min igår, jag fyllde hela 33 år. :)
Jens sjöng för mig.
Telefonen ringde, messen droppade in och gratulationerna på Fejan var ju en del också. Blev glad för alla hhälsningar, det är roligt att bli ihågkommen.
Jag och Jens for hem till svärmor en stund, sedan kom Daniel med planka vilket var smaskigt.
vid halvsju blev det tårtadags hemma hos mina föräldrar. syster med blivande make var där också. Hon fyllde ju år också, den lilla gummsan.
Kan inte påstå att det var över sig lyckat men det berodde på en trött fyraåring. Han spårade ur och var allmänt otrevlig så vi bröt upp ganska så snabt.
Han har ett grymt humör den lille filuren och nu käftar han emot om precis allt, speciellt när han är trött.
Vi får se hur det blir på kalaset på söndag men då är det iaf på dagtid så det går kanske bättre. :)

Sedan kom höjdpunkten på dagen. När vi kom hem och hittade paket i brevlådan från min underbara älskade  vän Lejonkvinnan med familj.
Blev så glad och varm i hjärtat.

På det hela taget var det en bra dag. Bäst var överaskningen i brevlådan, Jens sång och träningen. :)

Nu ska jag vila min värkande kropp en stund innan det är dags att hämta trollungen. :)
Ha en fin dag.
Kram

Igång

Efter att ha varit vaken hela dagen och inne i stan ett antal timmar är jag helt utmattad.
Jag ska in till stan igen för att gå på ett öppet möte med Jonas sjöstedt. Jag vill inte missa det men undrar lite smått hur det ska gå.
Kanske ska försöka vila en timme nu innan, men det är så trögt att komma igång igen sedan... :)

Jens har varit på kyrkans barntimmar idag. Jag har fått utbytt min böjda käpp till en rak fin en, så nu känns det bra.

Imorgon är planen att åka in till Sats för att köra ett pass, lite lugnt så där. det är mer än en månad sedan senast så det lär vara lite trögt. Men jag tror verkligen jag behöver det, både för kroppen och själen.
Styrketräning är bra eftersom den går så lätt att anpassa efter dagsformen. sedan är jag ju en sån där tävlignsmänniska så jag avskyr att gå ner i vikter. Men jag ska absolut inte ta ut mig och göra något som gör ont.
Det viktiga är att komma igång så sakteliga och träna upp styrkan och konditionen lite. Behöver vara stark under de kommande månaderna.

Har lyssnat lite på partiledardebatten i riksdagen. Den där Jimmy Åkesson skrämmer en hel del. Han är bra på att prata och uttrycka sig. att få lögner till sanningar. Läskigt.

Nu lite vila då kanske.
Kram

En olycka händer så lätt....

Skrev ju igår att jag skulle, om jag orkade, diska och sedan duscha. Jag hann bara gå in i köket och fram till diskbänken innan jag gjorde det jag allt som oftas gör nu för tiden, klantar mig.
Jag tog med mig en kaffekopp från vardagsrummet, med nästan allt kaffe i, och ställde muggen på diskbänken. Sedan välte jag ut skiten, över mig och över golvet.
Jag som har ett hiskiligt humör just nu tog det ändå ganska bra, men usch, gammalt kallt kaffe med mjölk och socker luktar inge vidare....

Jaja, det blev torkat, diskat och jag blev duschad. sedan for vi in för att träffa några goda vänner och äta middag. det var mysigt och gott.

Idag har jag inte gjort mycket. Man kan säga att jag vaknade till liv framåt fyratiden, på eftermiddagen alltså. det är nästan läskigt med denna trötthet  men jag hoppas snart piggna till.
Jag har mått illa hela dagen också och det tar väl det med kan jag tro.
Jag gnäller inte, det är inte det, för jag är självklart oerhört tacksam som ni förstår, men det är lite jobbigt att inte vara sig själv.
Imorgon står det en del på programmet så då måste jag vara vaken.

Har precis pratat med min underbara vän Marie. Vi ska träffas nästa vecka och det ser jag verkligen fram emot. det gör Jens också, han vill leka med Maries dotter. :)

Nu är det faktiskt dags att diska igen, efter middagen.
ska ta det försiktigt.
Ha en fin kväll.

Sova, sova, sova

Imorse försov vi oss. Jens hade tid hos tandläkaren kl 09.10. Tio i nio vaknade Jens och frågade om vi inte skulle till tandläkaren... Jodå, det var ju tänkt så.
eftersom tandläkaren ligger en minut härifrån så hann Daniel och Jens iväg.
Jag hade också tänkt följa med men jag är ju lite långsammare så jag insåg att nej, jag går och lägger mig istället... Hmm
Allt hade gått bra hos tandläkaren och det var ju himla skönt.

Sedan har Jens varit på dagis och jag har vilat/sovit. Jag fick ett bakslag vad det gäller illamående och trötthet i lördags och jag har inte alls mått bra de senaste dagarna.
Inatt tog jag iaf en tablett mot illamående som har hjälpt lite för jag har inte spytt idag iaf, men den nockade mig lite.

Som jag skrev i förra inlägget räknade jag med att slå ner halsskiten inom två tre dagar och det verkar faktiskt ha fungerat den här gången.
Jag ska egentligen inte skriva för mycket om det, för det har ju inte gått så lång tid, varken vad det gäller in på hösten eller på graviditeten. Men under min graviditet med Jens var jag inte alls sjuk trots att jag hade tracken då också, under de värsta höst och vintermånaderna.
Infektionerna satte igång tre månader efter Jens födelse. Kanske blir jag starkare under graviditeten, kanske skyddar barnet mig. Jag vet inte, som sagt, det är tidigt.

Ikväll ska vi ut och äta med några goda vänner. det ser jag verkligen fram emot.
På onsdag kommer Jonas Sjöstedt till Halmstad och det ska hållas ett öppet möte med honom på Bibliotekets café kl 18.00. Jonas är en av fyra kandidater till posten som partiledare för Vänsterpartiet.
Det ska bli jätteintressant att höra honom.
På torsdag fyller jag och min kära syster år. Inget jag ska fira på något speciellt sätt, det är så ojämt som det kan bli,33... :) Blir lite tårta med familjen hemma hos mamma och pappa på eftermiddagen.
Men till helgen då smäller det. Då kommer lillebror hem och han har med sig sin flickvän från Finland som vi inte träffat än. det ska bli så himla roligt att få träffa henne!! Tycker redan om henne eftersom hon gör min bror så lycklig.

På söndag ska Lovisa ha kalas och det ska bli skoj det också.
Jani, nu fick ni hela veckans aktiviteter. :)
Det är skönt att det är lite på gång eftersom det är den 18 oktober som hägrar för mig. Bra att det är en del roligheter på gång innan dess, då går tiden lite fortare.

Nu diska och sedan duscha.
Om jag orkar... Pust
Kram


Skärpning

Det går alldeles för många dagar/veckor mellan mina inlägg. ska verkligen försöka skärmpa mig.
De senaste inläggen har jag dessutom lösenordskyddat som ni vet.

Dagarna går fort och jag mår bra. Har fått någon slags förkylning som satt sig i tracken, som vanligt. Men jag räknar med att bryta ner den inom två tre dagar...
Lederna är bra, bättre än vad de varit under hela detta år. Det är meningen att jag ska få Remicade den 18 oktober men kanske kan jag skjuta på det en vecka. vi får se vad som händer.

Efter mina veckor av konstant illamående och en löjligt grym trötthet har jag vaknat till lite och nu orkar jag, ibland, ta mig iväg på något.

Inget avancerat och jobbigt, bara trevligheter, men inte ens det fixade jag för en vecka sedan.
Igår var jag och Daniel på Halmstad teater för att lyssna på Magnus Betnér, han var riktigt rolig och jag satt med ett stort leende i en och en halv timme. Jodå, jag skrattade också, typ hela tiden. Det var första gången jag lyssnat på en ståuppare live och det gör jag gärna igen, gärna på honom.
Hahaha
Vi gick på restaurang innan föreställningen. En helmysig kväll alltså.

I måndags träffade jag en god vän, vi tog en lunch och sedan knallade lite på stan. Vi har inte setts på flera år så vi hade väldans mycket att prata om. så himla mycket så vi glömde betala lunchen.
-Ursäkta, har ni betalat? sa en röst bakom oss, när vi var påväg ut..
Lite pinsamt men killen som tog betalt bara skrattade.
Vi skrattade också, kan jag lugnt säga.
Det är ett sånt ställe som man går fram till en disk och betalar efter att man käkat.

Vårat dag på stan blev knappast lugnare heller för när vi kom ut från krogen fälde jag en man med käppen.  Han råkade  få den mellan benen och han var ner på marken och vände.
-Förlåt ropade han med förskräkt röst, och vi kan inte sluta skratta....
Min käpp är böjd och jag ska till syncentralen för att få en ny på onsdag. Haha Svårt att käppa med en böjd käpp.

Nu pizza.
Ha en fin fredagskväll!
Kram

RSS 2.0