Halloween

Idag har vi varit inne i stan och fixat en del. det var skönt att komma ut lite,jag har ju knappt varit utanför dörren den senaste tiden. :( Det gick rätt bra och jag fick bara ett par ordentliga hostatacker. Känner riktigt hur det bubblar i hela bröstet. Då är jag bara tvungen att hosta ut skiten genom tracken (i en pappersnäsduk) och det är inte roligt. Jag försöker såklart att göra det där det inte är några andra människor men det är hemskt ändå, känner mig som världens äckel. :(
Jaja, nu har jag tagit min första tablett av antibiotikan så om några dagar vänder det nog. Tjohooo
Förlåt för äckliga detaljer..

Vi har köpt en potta till Jens idag. :) Det är en sån som man sätter på vår toalett. Kanske inte det man ska börja med men vi testar iaf. Om det inte funkar nu så kommer den säkert till användning längre fram. för mig är det iaf lättare när han är lite längre upp.
Vi får se hur han reagerar på detta då. Det ska bli spännande. :)
Det har varit en bra dag. Vi var in en sväng och hälsade på hos mamma och pappa, på deras jobb. Tog en kaffe och en supergod äppelpaj som pappa bakat. Mums! Mina föräldrars chef tyckte jag såg så fin ut och att det lyste om mig. Hmmm? Väldigt roligt att höra för jag känner mig inte sån alls. Men som sagt, det var vad jag behövde höra efter att ha gått runt och känt mig äcklig och ful. :(
Tracken är bra att ha men den är ful.
Jag är trött.
Ska krypa ner i soffan och hoppas på att min gosunge vill kramas lite...:)
Ha en fin Halloween. Inget jag firar personligen men för barnen är det säkert jätteroligt. Vi brukar ha ett gäng spöken springande här och ringa på.
So long

Utmaning mm... :)

Jag har blivit utmanad av:
Titti
och

Jen

Jag ska berätta sju alldagliga och lite oväntade saker om mig själv.

•1.       Jag träffade min man på internet, Lunarstorm för att vara mer exakt. Hihi
2. Jag är kristen
3. Jag är väldigt känslig men gråter sällan, tyvärr...
4.  Jag blir alltid nervös och darrig när jag ska prata med läkare men är inte det minsta rädd för sprutor och liknande.
5. Jag drömmer om en liten stuga med öppen spis och trägolv.
6. Det jag saknar mest med att inte kunna se är att cykla. (Nämn inte ordet tandemcykel för det är inte samma sak...)

7. Det bästa jag vet är att sitta med Jens i knät och sniffa på hans huvud. Hihi

Jag i min tur utmanar:
Malin

Stefan

Julia

Marie

Modestymom

Satu

det blev bara sex, det räcker väl? :) Om det är någon annan som vill så kör på.

De regler som gäller är:

    

 Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget.

- Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade.

- Utmana sju personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor.

- Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras bloggar.


Över till något annat... ;)
Klockan 17.40 ringde min läkare äntligen, då hade jag för länge sedan gett upp hoppet om att han skulle höra av sig. Men det gjorde han alltså och imorgon åker jag raka vägen till Apoteket och hämtar ut min antibiotika. tjohooo
Den kommer säkert hjälpa mig.
Jag tycker mycket om min halsdoktor även om han är väldigt vimsig... Han har flera pluspoäng, han har räddat mitt och Jens liv en gång och så är han dansk. ;)
Han heter Jörgen precis som min pappa, det är också en bra sak. Hmm
Jag känner mig redan piggare. Ska läsa lite innan det är dags att hoppa i säng. jag är helt matt i kroppen av allt hostande och sugande.
Efter helgen ska jag ta tag i det här med mina leder också. Jag måste få höra hur läkarna egentligen tänker.
godnatt mina vänner, ni är fina.
Skönt att ha er här.
So long

1408

Det första jag gjorde imorse var att ringa öron-näsa-hals för att försöka få kontakt med min doktor.
Jag är nämligen väldigt sugen på en pencilinkur. Nu har jag haft det så här ganska länge och det är bara för jobbigt. Jag vill inte göra någonting, aldra mins träffa folk. Jag får sånna grymma hostatacker och måste suga, därför kan jag inte lämna sugen under för långa stunder. En kur kanske kan göra mig bra? Måste få prova iaf. Jag hoppas min doktor tycker detsamma... Han ska ringa mig någon gång under dagen.
Håll tummarna att jag får försöka med pencilin!

Lederna, hur är det med dem? Inte så bra och det lär inte bli bättre. Jag lyder min läkare som den duktiga patient jag är och enligt hennes order är det dags att minska på kortisondosen idag igen. Vi får väl se hur jag mår imorgon eller på lördag?
Det känns som läkarna inte vet hur det är. Jag har haft det så här sedan i början av juni då Remicade antagligen helt gick ur min kropp. Efter det har jag inte haft något som trycker tillbaka sjukdomen utan den har fått härja fritt. I väntan på att den nya medicinen Mabthera skulle börja värka fick jag hålla ner inflammationerna med höga doser kortison, det vet ni för jag har tjatat om detta hela sommaren. så fort jag minskat ner till 10 mg har inflammationerna hoppat på mig. Då har dosen höjts igen plus att jag fått ett gäng sprutor, detta har hänt,jag vet inte hur många gånger, bara sedan i juni.
Nu har det visat sig att Mabtheran inte fungerar och därför måste jag börja med en ny medicin. Problemet är bara att jag måste vänta två månader innan jag kan börja med den. Sedan börjar väntan igen, tre månader eller något kan det ta innan man ser resultat av medicinen.
Jag har i värsta fall alltså nästan et halvår framför mig som antalgigen kommer bestå av hoppande upp och ner med kortisonet. Det känns helt sjukt!
Kan inte läkarna bara säga att jag ska gå på en hög dos av kortison då? Måste jag hålla på med detta hattande hit och dit? Det är väldigt pressande och psykiskt jobbigt plus att det antagligen inte är bra för kroppen.
Vad fasen, jag har en liten kille att ta hand om också, inte bara mig själv!!!
Nu känner jag att jag blev arg också...
Jag får nog ringa Spenshult på måndag och fråga vad jag ska göra.
Okej, nu har jag fått ur mig lite, det var skönt. :) Ni förstår nog att jag är rädd, eller hur? Inflammationerna förstör så mycket.Det är ju inte bara det att det gör ont och det blir svårt att röra sig utan de bokstavligt talat förstör lederna och brosket. Det kan gå fort som bara den. jag känner att jag bara under de senaste månaderna fått minskad rörlighet. Det är ju därför det är så viktigt att ha en fungerande medicin som verkligen stoppar sjukdomens framfart. Värktabletter är ju himla bra men de lindrar ju bara... Vilket i och för sig inte är så bara. :)
Nog om detta. :)

Igår var det äntligen dags att kolla in filmen 1408! Jag gillade den faktiskt riktigt mycket. Jag tror att Stephen King är nöjd med den också.
Jag tror, eller snarare vet, att jag läst absolut det mesta han skrivit. Det är bara några novällsamlingar som jag missat och jag bara älskar ju hans böcker. Den här novellen som filmen bygger på har jag dock inte läst.
Jag kan rekomendera den men bara om ni är förtjust i skräckisar förstås. ;) men så äcklig var den inte.
Men jag tycker över huvud taget att böcker är mer skrämmande än filmer men det beror säkert på att jag inte ser.
Jag ser inte döingarna kravla omkring eller så... :)

Nu får det räcka för den här gången.
Önskar er en fin torsdag.
So long

Lite trött på detta nu

Det blev ingen träning. jag hostar så jag nästan spyr och får suga tusen gånger om dagen.
Nu är jag trött på detta. Vaknade dessutom upp med ett gäng inflammationer. Ena armbågen är full med vätska och jag kan knappt böja den.
Nu ni, blir det inte många positiva rader i min blogg.
Kan inte komma på något roligt att skriva faktiskt. Jo, en sak, jag har en ny bok av Marklund, En plats i solen, som ligger och väntar på mig. Det är skoj.
Jag läser föresten en riktigt bra bok just nu som heter Angelas dotter. Mycket bra är den. Kristin Hannah heter författaren.

Sitter här och försöker frenetiskt komma på något skojsigt att berätta men det har inte hänt så mycket roligt.
På måndag har jag min nästa träningstid och då måste jag väl ändå vara bra?
Jag känner mig inte sjuk bara jättetrött. Det tar på mig att hosta så mycket, sedan gör väl inflammationerna sitt till också kan jag tro.
Jens mår fint. Han är glad och pigg, pratar så himla mycket nu. :) Imorse gick han runt och sjöng: ååå Ea ååå ea.
Hmm? Han gillar mormor, och moffa med såklart.
Jag gillar dem också, väldigt mycket. :)
Dags att dricka en kopp kaffe och vänta lite till jag får ta en ny värktablett.. Tur man har något att se fram emot. ;)
Ha nu en fin onsdag.
So long

Så skönt!

I förmiddags var jag på ansiktsbehandling, det var en av de fina presenterna jag fick när jag fyllde år. :)
Det var inte alls dumt. Blev nerbäddad i en skön varm säng och sedan blev jag ompysslad. Skulle vara skönt att göra lite oftare.. Men nu ska jag inte vara sån.
Jens lämnade vi hos Anna eftersom dagiset har stängt idag, det fick vi reda på i fredags. Hmm? Det satt en lapp på väggen? Inte stod det på punktskrift heller. ;)
Apropå dagis så stannade Jens där lite längre i fredags eftersom Danne jobbade längre. Klockan tre var alltså tiden vi skulle hämta honom. som tur var så hämtade Daniel honom för när han kom till avdelningen där Jens går så var det igenbommat och en lapp var uppklistrad på dörren och på den stod det att barnen var på en annan avdelning.
Jag bara ryser när jag tänker på att det skulle varit jag som kom för att hämta honom. jag hade inte fattat någonting. Eller jo, jag hade ju förstått att de var någon annanstans, men vart?
Jag hittar ju bara till grodans avdelning.
Tror jag ska ta upp det med dem.

Jens blev helt galet ledsen när vi lämnade honom men när vi kom tillbaka fick vi höra att det hade gått jättebra. Anna hade tagit med honom till en djuraffär där han fick kika och känna på djuren. det var uppskattat. :)
Min hals är inte bra men den höll sig iaf någorlunda under behanldingen. Det tackar jag för.
Imorgon är det träning och jag hoppas verkligen att jag kan komma iväg. Tränar inte förrän vid tolv så jag hinner ju slemma av mig en hel del och känna hur det är.
Annars lugna puckar i Getinge. ja, vi har förstås översvämmning här men det är ju inget ovanligt. :( När det regnar mycket svämmar Suseån över på en gång och det blir skit. Vi har pumpar här ute som står och brummar för att få bort vattnet.
Inte alls trevligt med dessa översvämmingar hela tiden.

Nej, nu får jag ängna mig åt gosrosen. Han somnade en halvtimme när vi körde hem från stan, det är allt han sovit idag så jag undrar hur kvällen blir?
Han är trött redan nu, det märks tydligt men han vill inte koppla av, eller snarare,, han kan inte.
Ha en fortsatt fin tisdag.
So long

Några bilder

yes, här kommer några små bilder. :)
Två stycken på gosrosen och en på hans första teckning...
Gosrosen tar det lugnt på båda bilderna, det ser ut så, eller hur? ;)
På den ena ligger han i sängen och den andra är tagen idag när han satte sig och mös i sin gamla babysitter.







Ha en skön kväll.
So long

Ny vecka

Måndag igen då.
Det händer inte så mycket. Jens ligger och sover och jag suger... Halsen är inte alls bättre och det här börjar gå mig på nerverna nu. jag hade eegentligen tid för träning idag men det blev inget av med det på grund av slemmandet. :( trött på detta som sagt.
Imorgon ska jag på ansiktsbehandling och jag hoppas verkligen att halsen håller sig i chack då. Inte roligt att ligga där och spänna sig och vara nervös för att få en himlans hostatack.
Jaja, det ordnar sig. Jag har Cocilana eller vad hostmedicinen nu heter men det hjälper inte så mycket.

Det var supertrevligt igår när mamma och pappa var här. Jens sken upp som en liten sol när de kom. Sedan skulle han visa alla sina leksaker. Han ropade på Ea hela tiden. :)
Ja, de är verkligen poppis.

Det finns inte så mycket mer att rapportera tror jag. Mamma hjälpte mig att damma ur vårt hörnskåp igår och vi fick rensat ut så mycket krafs. Prydnadsgrejerna stod nästan på varandra innan. Nu är mer än helften borta och det ser jättefint ut. Jag är mycket nöjd kan jag säga. Mamma var väl lite nöjd hon med för hon fick rätt mycket saker med sig hem. Haha

Lite senare idag hoppas jag min käre make hjälper mig att lägga upp några nya bilder på gosrosen.
vi får se.
Ha en fin måndag.
So long

Oförglömlig

Ikväll kommer mina föräldrar hit och hälsar på, vi ska äta tillsammans. Jens ritade för första gången igår. Jo, han kanske har gjort det på dagis men aldrig här hemma iaf. Han ritade en fin teckning somm moffa och Ea ska få när de kommer. :)

Vi såg Solstorm igår men ärligt talat, så himla bra var den inte, ganska så seg enligt både mig och Daniel.
Boken som var så grymt spännande, stor skillnad på filmen och boken alltså. Persbrant var med och det höjde ju filmen en hel del... ;)

Jag har precis läst ut en så otroligt gripande bok, jag börjar nästan gråta nu bara för jag tänker på den. Mitt hjärta är överfullt och jag vet inte hur jag ska beskriva den.
Boken heter hur som helst "en sorts kärlek" och är skriven av R Kluun. Ni kanske har hört talas om den, eller läst den?
Mannen som skrivit boken förlorade sin hustru i cancer 2001 och i boken berättar han om livet tillsammans med henne och om sjukdomen som förändrade hela deras liv.
När frun dog var deras dotter tre år. Det är det här med barnet som självklart sätter igång så mycket tankar och känslor.
Mannen tog hand om sin fru på ett vackert sätt men samtidigt bedrog han henne med andra kvinnor. På ett sätt är det skönt att boken är slut nu.
På slutet får frun hjälp med att dö, i Holland är det ju lagligt med aktiv dödshjälp. Detta sätter också igång tusen tankar i huvudet.
Det är svårt att stå fast vid ett rakt och enkelt nej i den frågan, nu efter att jag läst ut den här boken.
Men jag säger ändå inte att jag ändrat mig.

Jag säger än en gång, cancer, vilken fasansfull sjukdom, för både den som blir drabbad och de som står bredvid.
Mina tankar går till alla dessa människor.

Postgironummer till Cancerfonden:
901986-0

Nu ska jag sätta mig ner och ta det lungt och tänka.
Ha en fin söndag.
So long

Busungen

Jens sov fram till klockan sju i sin egen säng, sedan tog jag över honom till oss och så sov vi en timme till. Det var skönt minsann.
Så mycket bättre vi sover allihopa när han ligger hela natten i sin säng. Klart det är mysigt att ha honom hos oss också men han snurrar och har sig, sedan ska han nödvändigtvis ha mig som huvudkudde och pappa Daniel som fotkudde, eller något...
Det blir lite bökigt helt enkelt.
På förmiddagen gick vi en sväng på byn. Banken hade öppet hus för barnen och bjöd på tårta och lite små presenter... Klart vi gick in en sväng, talade dock inte om att vi är kunder i en helt annan bank.
Prinsesstårtan var god. :)

Sedan har det varit hyfsat lungt. Jens sov nästan två timmarvilket börjar kännas som att det är lite för mycket. Han är väldigt svår att lägga de kvällarna då han tidigare på dagen sovit länge.
Sedan har det busats...
Själv har jag inte varit på topp under eftermiddagen, det är ju lördag... man kan faktiskt tro att jag varit ute och festat järnet varje fredagkväll. Men mina taskiga lördagar beror alltså inte på att jag är bakis utan på något helt annat. :)
Jag halvlåg i soffan och läste lite. Hörde att Jens sto bredvid mig och dunkade med något i soffbordet. Det är inte precis ömtåligt så jag lät honom hållas. Tänkte att det var hammaren till slagbrädan. Sedan hör jag att han stoppar saken i munen så jag kollar efter vad det är han har? Kan först inte identifiera den märkliga prylen. men efter ett litet tag upptäcker jag att det är mitt gamla dopljus... Hmm?
Det hänger och slänger. Haha Stiarin överallt.
får skylla mig själv. Jens hade kul iaf.
Danne som fick dammsuga hade mindre roligt. ;)

Ikväll blir det film igen. Solstorm, den här gången.
Vi tänkte egentligen gått och kollat på filmen när den gick på bio men det blev inte av. Jag har läst boken och gillade den mycket.
Har ni sett den?

Vad det gäller Nattrond som vi såg igår tyckte jag den var helt okej. Boken är förstås mycket bättre men så är det ju för det mesta. :)
Ha nu en fin lördagkväll.
So long

Filmtajm

Japp, då är det snart dags att krypa ner i soffan och kolla film. Det står mellan tre stycken, Nattrond, 1408, eller Solstorm.
Jag som är en oförbätterlig Stephen King-älskare är grymt nyfiken på 1408 men jag tror vi spar den till imorgon. det blir nog Nattrond ikväll.
Någon av er som sett 1408? Var den bra?
Den bygger visst på en novell.

Efter filmen ska jag nog hoppa ner i ett supervarmt bad, det är så ruggigt väder här och har varit hela dagen så det vore inte dumt att få mjuka upp sig lite.

Hoppas Jens sover i sin säng hela natten, det gjorde han nämligen natten till idag och hejsan hoppsan vad skönt det var. :)
Önskar er en skön kväll.
Godnatt


Hemma och läser

Planen var att åka och hälsa på svärmor nu vid elvatiden men min hals har fullständigt tappat konsepterna så jag vågar inte utsätta andra människor för mitt sällskap.
Det är riktigt jobbigt, jag får springa och suga var tionde minut eller något. Det värsta är ju att när man suger så mycket retar man ju samtidigt slemhinnorna så det blir ännu mer irriterat. Men jag vill helst inte kvävas av slem heller... Jag är bara rädd att suga så det börjar blöda, det har hänt förut och det är inte roligt.
Okej, förlåt för det här äckliga inlägget, jag ska försöka att hålla mig ifrån slem-snacket ett tag. ;)

Över till ett annat av mina favo-ämnen. Jag har fått mer ont.
Så lämnar vi det också.

Jag håller på med en grymt spännande bok som heter "tatuerad torso" och den är skriven av Helene Tursten.
Hon skriver superbra och det här måste vara en av de bästa böckerna hon skrivit. Vi har föresten köpt hem ett gäng filmer som vi ska se i helgen. "Nattrånd" av samma författare är en av filmerna.
Nej, nu måste jag återvända till min älskade vän sugen och sedan ska jag läsa och dricka kaffe.
Ha en fin fredag nu!
So long

Inte ont i halsen

Nu har jag inte ont i halsen längre. Tjohooo Jag är bara grymt slemmig men det är en annan femma som vi inte ska gå in närmare på här. Får springa till sugen titt som tett. Jaja, får iaf lite motion...
Danne har ont i halsen nu istället. :(

Har fått en del gjort idag iaf, städat. Dammsugit och mattorna har blivit skakade mm. Det känns rent och fräscht här.
Jens är på dagis men ska strax hämtas.
Han var glad som en liten lärka imorse, fram till Daniel gick från dagiset. då skrek han i högan sky.
Men han har säkert haft det superkul efter att han lugnat sig, det brukar ju vara så.

Nästa vecka ska vi ut och äta på restaurang med några goda vänner. Jag fick ett presentkort på ett restaurang-besök nu när jag fyllde år. Vissa vet verkligen vad jag älskar. :)
Jag fick för övrigt ett gäng med cd-böcker. Love it! Inte en enda dublett var det heller. Presentkort på ansiktsbehandling, fotvård och frisören fick jag också. Vackra smycken fick jag också och ett annat presentkort, på massage.
Det ni, inte dåligt, eller hur?
jag ska med andra ord bara lyxa till det ett tag framöver.
Så härligt!

Önskar er en fin torsdag, imorgon är det fredag!! Smart Ulrika....
So long

Lika bra

Jag mår inte bättre idag. Det gör väldigt ont i halsen och mest vid tracken. Blää
Det som är bra ändå är att jag prickade in att bli sjuk den veckan då min ledsagare är på semester. Jag hade ju ändå inte kunnat träna nu med det här i kroppen. Bra gjort, eller vad säger ni? ;)

Det händer inte så mycket. jag försöker, från och med idag, att vara lite hårdare mot Jens när han gör dumma saker, tex slår mig, för det händer nämligen att han gör det... :(
Jag fick en present på posten idag. Det var från Daniels morbror med fru, de som vi hälsade på i Polen i sommras. Det var en 30-årspresent. Ett superfint armband med tillhörande öronhängen. Jag blev sååå glad.
Vad gulligt och snällt av dem.
Jag ska ringa senare i eftermiddag och tacka. De kom hem från Polen förra veckan och nu är dem i Malmö igen, stannar nog där till december någon gång.
Vi får väl ta en liten utflykt ner till Malmö, kanske i november.

nej, nu ska jag dricka lite te.
Tack Soffie för tipset, nu har jag köpt de där halstabletterna! De kommer säkert att lindra. *kram*
Ha en fortsatt fin onsdag.
So long

Inte bättre

Nej, jag känner mig inte ett dugg bättre, har ont i halsen och lite feber. Dags att hoppa i säng snart.
Det är jobbigt med tracken, det gör ont och är mycket slemmigt. Men jag ska inte gå in på detaljer... ;)
Jag hoppas jag iaf får sova inatt och slipper springa till sugen.

Jens har varit glad och väldigt busig. Han testar verkligen vad han får och inte får. Får han inte en sak så gör han det ändå. Det är inget roligt. Mig lyssnar han inte på alls, vet inte vad jag ska göra?
När jag gick runt och vattnade blommorna tidigare så sprang han efter och försökte slå till vattenflaskan så den skvimpade över flera gånger. Jag blev arg på honom men vad hjälpte det? Inte ett skit.
Lite retsam är han alltså just nu.

Idag har jag läst ut "de tre muskitörerna, den är faktiskt riktigt bra. Var lite skeptisk till den först men Daniel sa att den är bra så jag var ju tvungen att ge den en chans. :)
Sängen snart alltså.
Godnatt på er.

Ont i halsen

Jag vaknade med ont i halsen imorse. Det har blivit sämre och jag fryser. Jag avskyr förkyningar men jag ska inte gnälla för jag har klarat mig ofantligt bra så här långt. Har inte varit förkyld sedan i maj eller något. Det är en lång tid det, med tanke på tracken. Jag var ju förkyld i omgångar nästan hela vintern och våren, så kändes det iaf.
Det här går säkert fort över! :)
Hoppas på det iaf.

Jens har sovit oroligt hela natten. Snurrat och skrikigt till med jämna mellanrum.
Idag är det fotografering på dagis. Hoppas Jens kan släppa snutten och tutten. Han var jätteledsen när Danne lämnade honom idag också. :( Hoppas verkligen det här går över snart. De enda vi kan lämna honom till utan att det blir ett fasligt skrikande är mina föräldrar. Det gjorde vi igår och det funkade bra.
Jens har ett fotografi över sängen på mina föräldrar och han pratar mycket om dem. Moffa och Eaa. Han kan inte säga mormor men alltså Lena. Hihi Om jag frågar honom om han kan säga mormor så säger han Ea. Han vet alltså vem mormor är men kan inte säga det.
Han går ofta runt med en telefon och säger:
-Moffa
Och därefter en hel del annat som vi inte förstår och så hör man:
-Ea
Lite då och då.
Det kommer nya ord hela tiden men han har inte börjat att sätta ihop ord direkt. Eller det kanske han gör men jag förstår det inte. :)
nej,jag får nog krypa under en filt tror jag. Känner mig ruggig.
Aj, min hals. :( Synd om mig, eller hur? ;)
Ha en fin tisdag!
Jag återkommer säkert senare.
bye

Fel på mailen

Då har vi en ny vecka här igen.
För mig ser den ganska så lugn ut. Det blir ingen träning eftersom min ledsagare är på semester. Ja, mina leder har ju också tagit semester just för tillfället så det passar ju faktiskt rätt bra. Hoppas bara de är tillbaka samtidigt. :)

Lille gosrosen ligger och sover. jag ska strax hoppa i ni duschen. När Jens vaknar så tar vi en sväng in till stan för att fixa lite saker.
Det är grått och trist väder här idag. Jag fick Danne att höja värmen lite precis, men jag får dåligt samvete av det. Det blir dyrt. Vi har en dragig lägenhet och när det blåser mycket, som idag, så blir det kallt inne med.
Fastighetsbolaget har planer på att göra om vårt område, så vi får varmhyra här istället. det vore ju kanon, bara det att det krävs att de bygger in rör och grejer här. Tar sin tid och jag verkligen avskyr när det ska byggas om och renoveras. Kul efteråt men jobbigt under tiden.
Jaja, vi får se vad som händer.

Under hela dagen igår fick jag inte ett enda mail, så jag såg aldrig när jag fick nya kommentarer här. det är något strul med mailservern.
Idag verkar den vara lagad men alla gamla mail har inte dykt upp. Jag vet inte vad det är för fel?
Duschen var det ja. :)
Önskar er en fin måndag!
So long

Kanonfest

Jag är fortfarande så glad, det var verkligen en lyckad middag igår, enligt mig. :) Tänk så många underbara människor jag har runt mig. Jag är rikast i världen.
Pappa hade lagat så god mat och mamma hade dukat fint.
Minnet av gårdagen kommer finnas hos mig länge.

Värken blev värre igår, får ringa och be om sprutor nästa vecka tror jag. Jag fick alltså välja värktabletterna framför vin men jag hade skoj på dem med. Hihi
Nejnej, nu skämtar jag förstås, det var såklart mina gäster som fick bort värken och gjorde mig så glad.
Jens verkade ha kul också. Han sprang runt och busade. Det var en liten kille där som är tre år och de hade skoj.
Japp, som sagt en lyckad kväll.

Här kommer den utlovade bilden på mig iklädd den nya klänningen. :)
Kortet är taget när vi precis kommit hem.
Bjuder också på en bild som Jens tog på sig själv. hihi
Ha nu en underbar söndag.
So long




Vem var det?

Nu är vi hemma igen, jodå, vi har väl varit hemma någon timme eller så.
Jens har fått velling men sover fortfarande inte. Jaja, ledsen är han ine iaf.
Vi har fått handlat och det gick faktiskt smidigt och rätt fort. Den klassiska kommentaren från Daniel kom ju, som väntat:
-Men vi har ju inte handlat någon mat.
Suck, dyrt var det iaf...

Jens var hos morfar, mormor och den nye favoriten Beppe, som stigit i graderna såpass så han får pussar också. Det tar sig. :)

Känner mig trött och har rätt ont fortfarande. Hoppas kortisonet gjort sitt imorgon.
Nu dags att sova men först måste jag bara fråga. Jag fick en kommentar i förra inlägget, men jag vet inte vem som skrev det? :( Det var en fråga om vi kunde få till en träff när vi är upp i Stockholm.
Ge dig till känna nu! *kram*
Nu dags att göra något annat.
Godnatt och sov sött.

TV-kändis hihi

Nu är jag hemma en sväng. Jens ska strax hämtas på dagis och vid fyra ska vi in och storhandla. Såå roligt... Not
Jag har varit och fikat med B och det var hur mysigt som helst. :) Jag blir alltid glad när jag träffar henne, hon är en riktig glädjespridare.
Fick lånat lite böcker också, aldrig fel ju.
Efter det var det dags för lunch med mina småsyskon.

Okej, nu ni ska jag berätta något skoj. Jag har gått runt och skrattat hela dagen åt det nämligen. Imorse ringde de från Sveriges televission för att prata med min käre make. Han fick ett gäng med frågor och nu ska han vara med i TV. Hihi Det är något frågeprogram som heter, Vem vet mest.
Jaha, där ser man som det kan gå. Spännande. Vi ska upp till Stockholm i början av december för då ska programmet spelas in.
Hihi, som sagt, jag skrattar fortfarande.
Nu dags att hämta gosrosen.
Ha en fin dag, här är det en strålande höstdag, hoppas ni också kan njuta av solen.
So long

Beppe

Min lillebror Jesper bor i Oslo så vi träffar honom inte så ofta. :(
Vi visar kort på honom för Jens och säger:
-Detta är din morbror Jesper.
-Beppe säger Jens då.
Igårkväll kom Jesper hem till Halmstad och han kom förbi Getinge tidigare ikväll.
-Beppe sa Jens då. :)
Han var inte lika blyg för morbror den här gången, Jesper fick till och med en kram.
Gosrosen min.
Jens har kommit in i en period då han är blyg för alla utom för mamma och pappa. I och för sig släpper det väldigt fort men ändå.
När jag gick med honom till dagis idag vägrade han släppa snutten och tutten.
Han hade händerna hårt knutna runt dem och så gick han där och snuttade. jag höl hans hand och även en flik av snutten. Kändes som jag släpade dit honom... Fast han pratade lite och var inte ledsen. det blev han först när jag skulle gå.:(
-Maaaammaaa ropade han och sträckte sig mot mig.
Blää
Ville ta hem honom igen.
Jag hoppas den här perioden går över snart.
annars är han världens soligaste kille just nu. Det är nästan inget gnäll över huvud taget.
Prat och skratt.
Han är himla duktig, om han hittar något ludd på golvet så går han med det till skåpet där soppåsen finns. Om han inte kan öppna dörren själv ger han luddet till Daniel. :) Han verkar ha en förkärlek till ludd, han sitter nämligen och rensar bort luddet som fastnat mellan hans tår. Ger även detta till pappa. hihi
Duktig kille.

Han har under den senaste veckan äntligen lärt sig säga vatten, eller på hans språk blir det: Vatte.
Vi visade antagligen upp så enormt glada miner i början när han sa det så nu vill han ha: Vatte hela tiden...
Han kommer fram till mig och jag frågar:
-Vad vill du vännen?
-Vatte
-Hmm, du drack ju vatten för fem sekunder sedan?
-Vatte
-Jaja
Fem minuter senare händer samma sak.
Sedan försöker han locka in mig på sitt rum med samma argument: Vatte
-Men gosungen, du har ju inget vatten på ditt rum.
då skrattar han.
Busunge där.
Försöker lura mamma, men den lätte går jag inte på.  :)


Nix, dags att stänga av datorn för idag.
Godnatt och sov så gott.

En gång till då...

Min läkare ringde igår eftermiddag. Det känns skönt att de tar det på allvar och att hon hörde av sig så fort.
Vet ni vad jag ska göra?
Chockhöja kortisontabletterna. Jag är inte förvånad men det känns absolut inte bra för den sakens skull.
Tyvärr finns det ju inget alternativ.
Vi har lagt Mabtheran bakom oss. Den borde gjort nytta för ett bra tag sedan men det har den alltså inte gjort och sannolikheten att den skulle göra det är minimal. Även om jag skulle ta en infution av Mabthera i slutet av november, då det egentligen skulle vara dags för det, så gör det ingen skillnad, mest troligen iaf. Varför kasta bort mer tid?
Min egna, högst blygsamma tanke, var då att komma igång med nästa medikament som står på tur. Det står bara en på tur, vilket känns skrämmande. Men som tur är så forskas det ju mycket så det kommer ju fler sedan, någon gång i framtiden...
Iaf, jag tänkte som så, sätt igång med den nya så fort som bara möjligt, eftersom den också tar ett antal månader på sig att göra vad den ska. Men ack nej, så lätt går det ju inte, det förstår du väl Ulrika... Måste vänta två månader till eftersom det tydligen ska gå en viss tid mellan Mabtheran och att man kan sätta igång med den nya. jaja, så är det bara.
Nu har jag alltså ett halvår framför mig då kortisonet får vara min vän. Det ser ut så enligt mig iaf.
Jag vet ju, eftersom jag haft den här sjukdomen i 24 år, hur den fungerar. Jag har en mycket agresiv form och nu har jag ingenting som trycker tillbaka sjukdomen, vilket de här medicinerna gör, om de gör som de ska vill säga. :)
Kortisonet ger sig ju bara på själva inflammationerna.
tur att kortisonet finns säger jag bara.
Trött och rädd är jag.
men jag måste tänka positivt.

Jag har varit inne i stan idag och schoppat kläder till middagen på lördag. Tror det kan bli bra.
Jodå T, ska försöka lägga up något kort när jag har den på mig, men det kommer efter lördagens eskapader. :)
Sedan tog jag en fika med svärmor. trevligt var det.

Imorgon är det egentligen dags att träna men det går inte med de här inflammationerna. jag drar med mig min ledsagare och fikar istället. Det låter väl helt okej, eller vad säger ni? ;)
Lite synd på träningen eftersom min ledsagare kommer vara borta en tid så det kommer dröja lite till nästa gång. Men inte mycket att göra åt saken.
Nixpix, nu får jag göra något annat.
Sköt om er.
So long

Sovmorgon

Jag har ringt till Spenshult idag för att försöka få tag på min doktor. Lederna är sämre sedan igår. När jag vaknade, klockan nio, ville jag bara försvinna, absolut inte göra något med händerna iaf. Hur sjutton ska man hantera en liten kille med händer som värker så förbaskat och stela är dem också. :( Jag vill skrika bara någon petar på dem.
Nu är det bättre eftersom jag tagit värktabletter men ont gör det ändå. jag kunde inte få någon tid innan den 30 oktober men sköterskan skulle be läkaren ringa mig så fort som möjligt.
Om det nu ska bytas medicin är det bäst att det görs så fort som möjligt, den här medicinen tar ju också tre fyra månader på sig att värka. Ja, tjoohooo vad det är roligt ibland.
Jag låter sur och gnällig eller hur? ;)
Men jag vet ju så väl hur det är. Men nu har jag varit bra under en månads tid ungefär tack vare sprutorna jag fick i början av september så då är det lätt att glömma bort hur det är när inflammationerna slår till och hur fort det kan gå. Pang!
Det är bara att vänta och se.
Men jag antar att ni kommer få höra mer av min klagovisa här nu ett tag framöver.
Tyvärr

Som tur är har jag då min lille gosros som lättar upp stämningen en hel del, förutom när han sparkar mig på händerna vill säga. Haha
Som sagt så tog Jens sig en liten sovmorgon idag, klockan var drygtt nio när vi "hoppade" upp med ett glädjerop.
Hmmm?

Jag har väl inte så mycket mer att rapportera just nu känner jag. Jens somnade sent på grund av att han sov så länge imorse. Nu ligger han iaf och sover och jag ska passa på att läsa lite tror jag. Har fixat det jag skulle göra.

Nu är det inte långt kvar till lördag! :)
Tack för alla gratulationer jag fått, ni är goa, mina bloggvänner.

Föresten, det där som hände på natten till måndagen, då jag ringde SOS. Vi vet inte vad det var med Jens men antar det var magen. Det har inte hänt igen utan han har snarare varit på ännu gladare humör än vad han brukar, då ni... Då är det glatt minsann. :)
Ha nu en fin fortsättning på dagen.
Kram till er.

Hysteri i köket

Här kommer en lite rolig grej som jag fått från min käre vän Göran, varsegod... :)

Hysteri i köket 

En hustru steker ägg till frukost åt sin make. Plötsligt kommer maken inrusande i köket.
- Försiktigt! skriker han, FÖRSIKTIGT! Sätt i mer margarin! Du steker för många åt gången. FÖR MÅNGA! Vänd dem! VÄND PÅ DEM NU! Det behövs mer margarin.
Åh, herre gud! VAR ska du få plats med MER MARGARIN? De kommer att fastna! Försiktigt... FÖRSIKTIGT! Jag sa FÖRSIKTIGT! Du lyssnar ALDRIG på mig när du
lagar mat! Aldrig! Vänd dem! Skynda dej nu! Är du tokig? Har du mist förståndet? Glöm inte att salta dem. Du vet att du alltid glömmer att salta dem. Använd
saltet. ANVÄND SALTET! SALTET!!!
Hustrun stirrar på honom.
- Vad i hela friden är det för fel på dig? Tror du inte jag vet hur man steker ett par ägg?
Maken svarar då lugnt:
- Jag ville bara visa hur det känns när jag kör bil.  


Inflammationerna är här

Ja, då har inflammationerna slagit till igen, inte med full kraft, men ändå så att jag känner att jag har två styck händer och lite andra leder här och där i min kropp.
Jaja, jag ska till doktorn den 30 oktober och då ska de stora besluten fattas. Om vi ska ge Mabthera en chans till eller prova på något nytt spännande. Hmm? Ttror på det senare faktiskt, tyvärr.
Annars är det bra och jag känner mig på rätt gott humör. Skönt att födelsedagen är över, nu är det bara det roliga kvar, middagen. :)
Längtar efter att få träffa alla.

Jens, min lille gosros, verkar må bra, så länge han har mamma och pappa i närheten. Han har sovit jättebra inatt och glad på morgonen var han också. Men när Daniel lämnade honom på dagis var han såå ledsen. :( Jag ringde drygt en timme senare och kollade läget, då var han hur glad som helst.
Skönt!
Jag vet så väl att detta är en period, som kommer och går, men skoj är det inte. Att det bara kommer så där över en natt, det är märkligt tycker jag. I fredags var det ju inga problem att lämna honom.
Jaja, som sagt, det går över.

Nu ska jag vila händerna lite.

Önskar er en fin dag.
So long

30-årsdagen

Jaha, då är snart den 13 oktober för det här året snart över och jag är nu 30 år, det känns helt okej. :)
Det har varit en bra dag. Vi har varit hos svärmor och fikat och sedan med mina föräldrar på restaurang. Jag är mätt som bara den fortfarande. :)

Mitt födelsedagsdygn började dock inte så superkul precis. Vid ettiden i natt vaknade Jens och verkligen skrek. Jag trodde att han hade drömt något väldigt hemskt men lille vännen slutade inte och han liksom krullade ihop sig och bar sig allmänt märkligt åt.
Vad vi än gjorde så skrek han. Det slutade med att jag för första gången i mitt liv slog nummret till SOS-alarm. Egentligen borde jag väl ringt sjukvårdsupplysningen men det kändes himla akut just då när vi var mitt uppe i det.
När jag pratat med henne ett tag lugnade Jens ner sig. Skönt såklart.
Vi tänkte att vi behövde åka ambulans in, Jens bara skrek och vred och vände på sig.
Men det lugnade som sagt ner sig när jag pratade med henne och sedan blev det bättre. Antar att det var magen som gjorde riktigt ont på honom.

Efter det har han varit glad och sprallig som vanligt. Tror också att han har en släng av separationsångest just nu. Vi lämnade honom hos A och B i kväll när vi var ute och åt och han var inte alls så glad som han brukar vara när han är där.
Jag vet inte vad det är? Men jag tror inte han är sjuk.

Dagen har som sagt varit fin annars. Blommor har jag fått och andra trevliga saker... :)
jag ser fram emot lördag väldigt mycket. då får jag samla min familj och mina vänner.
Nu är det dags att hoppa isäng. Det blev inte så mycket sova i natt...

Godnatt och sov så gott!


Tårtkalas

Idag har vi varit hemma hos min älskade syster och hennes närapå lika älskade sambo. :)
Vi firade Lovisa idag, hon blir 26 år. Det har varit en mycket rolig eftermiddag! Goda tårtor och underbart sällskap. Många skratt har vi fått oss och det finns ju inget bättre än det.
Jens levde rövare och slutade besöket med att generöst häva iväg ett gäng med slängpussar, till allas stora glädje och förtjusning. :)
Det är mammas gosros det...

Som sagt, det har varit en supertrevlig dag och jag hoppas Lovisa tycker det med trots att hennes storasyster var där och glittrade ner hela deras hus, nästan iaf. Vågar nog inte ha den tröjan igen... Hmmm
Nu är jag supertrött och ska strax hoppa i säng.

Jag hoppas ni haft en bra söndag.
Godnatt på er.

Inget nytt

Ruggigt väder idag. Vi har haft lycktljus tända hela dagen, det är mysigt.
Inget har hänt direkt. Jens och jag har vilat ett bra tag och nu mår jag bättre. Har bestämt att inte ta medicinen nästa vecka. I och för sig brukar jag må bättre framåt kvällen men jag tänker inte riskera något. Min fest äger rum nästa lördag och då ska jag må bra! :)

Nu har det här med fåret Shaun blivit en liten tradition här hemma.
Klockan 14.40 på vardagarna sitter vi klistrade framför tv:n alla tre om vi har möjlighet. först stämmer vi in som sjutton till själva melodin. hoppar dansar och viftar med armarna. Klämmer i med Jaaa där det ska vara, om det nu är jaaa de sjunger?
Ja, det låter iaf, så mycket kan jag väl säga. Sedan sitter Danne och syntolkar själva programmet (tur för honom att det bara är typ fem minuter långt) och när jag vet vad handlingen är kan jag till och med skratta lite ibland. :)
Japp, rätt fyndigt är programet måste jag säga, menmen, det är något med det som får det att krypa i mig. Jag hade den sablans melodin surrande i huvudet igår när jag skulle sova. Då blir jag inte så glad.

Imorgon ska vi på tårtkalas!! Ojoj, det ska bli roligt och gott. Syster min är duktig på att baka.
Nu dags att rycka tag i lille vännen, han river ut böckerna ur bokhyllan.
Önskar er en riktigt mysig och fin lördagkväll!
So long

Buskar, jaha?

Fredag idag då, en vecka till är nästan över.
På måndag är det min och systers dag... :) Fast min lite mer eftersom jag blir gammal.;)

Jag var med gosrosen till dagis imorse. Han gick och sjöng så fint när vi traskade dit.
När vi kom fram träffade vi på personalen som verkligen var på topphumör, kan det bero på att det är fredag möjligen? :)
Iaf så frågade en av de om jag tycker att det är jobbigt med grinden. De har verkligen siktat in sig på det här med grinden... Haha Lite bökigt är det väl eftersom jag har en styck son i ena handen och en styck käpp i den andra men det funkar. Hon frågade om jag vill att de ska hjälpa mig med den varje gång jag kommer och hämtar/lämnar. Snällt av dem att tänka så men det behövs inte,, och hur skulle man lösa det praktiskt? Ska jag ringa och förvarna om att jag kommer varje gång då?
Nej, det låter jobbigt.
Jag berättade däremot att något som jag absolut inte vill är att någon ska komma och börja dra och rycka i mig.
De tyckte att det lät knäppt och dumt, det där med tjejen som kom och ryckte i mig för några veckor sedan.

Nu känner jag mig grymt säker på vägen och det känns skönt. jag tar det alltid mycket lugnare när Jens är med, han går ju inte så fort och så tar jag ju det säkra före det osäkra. När jag däremot går själv tar jag lite genvägar och går lite fortare. hihi Detta höll på att resultera i en störttdykning ner i buskarna idag. Haha
Kan ni se synen framför er? Ulrika med huvudet före ner bland buskar och annat elände.
Ja, då hade personalen verkligen fått något att prata om. Lite småkul hade det sett ut, eller hur? :)
Jag ska ta det lite lugnare i fortsättningen. Nu när det är lö överallt också så är det svårt, eller rättare sagt, lätt att missa kanter osv. Kanterna är det jag följer. Tur att vi inte har så mycket snö här nere iaf, tur är det för mig när jag ska käppa för det är svårt med snö, då försvinner ju alla kanter och sånt där. Det är som att orgentera på en sandstrand. Haha

Nej, nu är det väl dags att rycka tag i dammsugaren och få lite fint inför helgen.

Önskar er en fin fredag!
So long

Ojdå

Jag somnade visst på soffan, det var så skönt, solen sken in på mig. :)
Jag och Daniel har varit och handlat och fixat lite på stan. Jag köpte något jag eventuellt ska ha på mig när festen går av stapeln. Kanske alltså, vi får se.

Vi var hemma vid halvtvå och sedan gick jag och hämtade gosrosen på dagis. Det gick fint. Något som irriterar mig och det gör det ibland, det händer ju rätt ofta nämligen. Det är att folk, i det här fallet, två grannar står i världens samtal och det får de förstås gärna göra men när jag går förbi blir de knäpptysta. Det är de till jag passerat en bit förbi dem.
Jaja, vissa kan visst inte göra två saker samtidigt, titta och prata menar jag...
Trött blir jag ibland på folks syn på andra människor. Det som jag i det här fallet tycker är extra konstigt är att det är folk som bor här runt omkring, de har ju sett mig ganska många gånger tidigare, vi har bott här i fem år...
Men Daniel har berättat att det finns en tant som bor väldigt nära, så fort hon ser mig/oss så tittar hon verkligen, studerar, liksom.
Jaja, nu är jag gnällig eller hur? Jag är nog på sånt humör idag kanske? ;)

Nu är det snart dags att äta middag.
Jag hoppas ni haft en fin dag.
Ha en skön kväll!
So long

Onsdag

Förkylningen verkar det inte ha blivit något av med och det är jag såå glad för. Jens är snuvig och lite hostig.
Jag har varit iväg och tränat igen. Men nu kommer det att dröja till nästa gång. Min ledsagare kan inte förrän nästa fredag. jaja, jag får väl lov att klara mig. :)

Är lite trött och seg.
Fick reda på att det är över 450 sökande som har den kursen jag vill gå som första val. Får vi hoppas de har taskiga betyg då, så jag kommer in... Hmm, tror inte det. Ser kanske lite mörkt ut.
Jaja, bara att vänta och se.
Undrar om jag ska söka någon annan kurs också?
Nu när jag är så sugen vore det trist om det inte blev av.

Ha nu en lugn och skön kväll!
So long

Kan mamma få se?

Jag älskar min son! Dagens nyhet eller vadå? :)
Han är det finaste som finns i hela världen. Det sjöljer vågor av lycka över mig när jag tänker på honom, jag vill bara skrika och gråta av lycka.
Visst låter det härligt?

Nu är han på dagis. Han har varit lite snuvig de senaste dagarna men pigg och glad ändå. Han har ingen feber.
Jag måste berätta om en grej som han gör. Vet inte om jag skrivit om det förut men här kommer det en gång till i så fall. :)
Om Jens går runt med något  och tex Daniel säger till honom: Kan mamma få se vad du har där? Kan du visa det för mamma?
Då kommer gosungen fram till mig och lägger saken i min hand.
Han gör likadant om jag säger till honom: Kan mamma få se på det där?
Jag tycker det är otroligt. Han förstår att jag måste ha saken hos mig för att veta vad det är, för att kunna se det.
Visst är han duktig? :)
Han vet också att om han är tyst så kan han gömma sig för mig... ;)
Detta kommer vi nog få se mer av. Kurragömma med sin blinda mamma, det låter som att det kan bli riktigt skoj, för honom iaf.

Om jag ska ge mig på en liten hälsorapport?
Nja, orkar inte med det idag. Jag har ont och känner mig febrig.
Ska ta det lite lugnt nu tror jag.

Önskar er en fin tisdag.
So long

Nu är jag hemma

Det har varit en rolig dag. Jag började med att sticka iväg till träningen vid halvtio. Vaknade tyvärr upp med en riäl inflammation i handleden imorse som gjort sig till känna hela dagen. Knäna har också varit rätt dåliga. Träningen gick bra ändå, när man väl kommit igång så känns det inte så mycket. ;)
Klockan ett, när vi var klara, kom min goda vän Ingmarie och hämtade mig. vi stack hem till henne och fikade, det var hur mysigt som helst. Daniel och Jens hämtade mig strax före tre och då stack de hem till Dannes mamma medan jag uträttade ett eget litet ärende. När jag var klar med det bar det av ner på stan för att införskaffa en present till lillasyster som snart fyller år.
Det blir för övrrigt tårtkalas på söndag! Tjohooo
När det var klart så for vi till mamma och pappa. Där fick Jens mat och jag och Danne kaffe. :)

Nu är vi alltså hemma. Jens och Danne badar och jag ska snart sätta på mig gummistövlarna och vada in i badrummet. Eller varför inte hoppa i badkaret själv, tror jag gör det.
Önskar er en fortsatt skön kväll.
Känner att sängen ropar ganska högt på mig så det blir nog en tidig sänggång, för en gång skull alltså... :)
So long

Ingen fräckis idag...

Sist jag var i kyrkan jämnade jag ju ut det hela här med att lägga ut en fräckis. Tyvärr har kära Anne inte skickat någon sån på sistone så det blir ingen, just nu iaf. Eller jag ljuger faktiskt lite nu, för hon har skickat några men de var så vulgära så jag kan bara inte med att lägga ut dem här. ;)
Närå, skämtar lite bara.

Kyrkobesöket gick finfint och med den prästen så kan det ju inte bli annat än bra. Fick återigen en hel del att tänka på och det är precis vad jag är ute efter så jag är nöjd.
Efter högmässan så var det dags för en fika på Regnbågen. Men taskig som jag är så skulle jag tvunget släpa med mig svärmor för att leta upp en bankomat. Inte snällt i detta ruskprick-väder.
Det blåser och regnar. När vi äntligen kom fram till bankomaten så var den stängd. Hmm
Vi gick istället och fikade. Blöta som katten var vi.
Håret hann precis torka till färdtjänsten kom.
Nu är jag hemma och det är skönt att kura ihop sig, det är så tråkigt väder så det är inte klokt. Det har blåst storm här inatt.
Dags att tända massor med lyktor och en kopp kaffe skulle inte sitta helt fel heller.
Första morgonen på länge som jag vaknade med riäla inflammationer i händerna. Vi får hoppas det är något tillfälligt och inte början på en dålig period.

Ha nu en fortsatt skön söndag.
So long

En lördag, som alla andra...

Japp, det är precis vad vi har här.
Jens har sovit sin middagslur och jag har vilat lite samtidigt. kunde tyvärr inte somna. Hade varit skönt annars, så illamåendet kanske hade gått över.

Nu är Jens inne på sitt rum och leker.
de har sagt att det ska bli storm i natt? Jaja, då är det iaf skönt att ligga i sin säng och höra hur det viner utanför.
Hoppas det inte blir så allvarligt bara.

Imorgon ska jag och svärmor till kyrkan. Det är en av våra favopräster som håller i Gudstjänsten så då blir det att traska dit. :) Ser fram emot det. Sedan brukar vi ta en fika. Mysigt att träffa henne så där på tu man hand, utan Daniel och Jens menar jag. ;)
Eventuellt så följer min gode vän Ingmarie med också, vi får se.
Nej, men usch, jag har inget alls att skriva just nu.

Jo, en sak har jag ju att berätta men jag vet inte om jag vågar. :) Vill egentligen inte skriva om det eftersom jag inte vet än om det blir av.
Igår sökte jag in till en högskolekurs! En grundkurs i jounarlistik. :) Läser på distans. Den börjar till våren.
Hoppas såå att jag kommer in.
Vi får se. jag är pluggsugen...:)
Ha nu en fortsatt fin lördag.
So long

Snart helg igen!

Med risk för att låta en aningens tjatig så måste jag bara säga, hjälp vad tiden går fort. var det inte precis helg?
Jaha, nu är den snart här igen hur som helst...

Jag har varit och tränat idag. Jag var tvungen att vara hemma vid halvtre för då var det meningen att Daniel skulle sticka iväg och jobba några timmar.
Färdtjänsten var såklart försenad så jag kom hem 14.40 istället. Danne fick stressa iväg till jobbet. :(
Jaja, det ordnar sig. Nu är jag och Jens trötta, han efter fem timmar på dagis och jag efter tre timmar på Sats.
Får tillägga att en av de tre timmarna går till dusch och bastu, så ni inte tror jag lyfter skrot i tre timmar.  hihi

Nu får jag återgå till mitt lille frö.
Ha en underbar fredagkväll!
So long


Puss puss puss

Det gick fint att hämta Jens idag också. När jag närmade mig grinden som jag skulle in genom hör jag en fröken ropaAkta akta tjejen som kommer där.!!
Hon höll på så ett bra tag och när jag var riktigt nära så röt hon nästan till barnen: Ni måste akta!
Ett litet barn ramlar eller något för det börjar gråta... Hmm, snacka om att skrämma upp de små. Nuuu kooommeer det hemska blinda monstret!
Se upp alla barn...
Ja hjälp. Sedan kom hon fram till grinden och frågade om hon skulle öppna den eller om jag ville "försöka" själv.
Hahahaha
Jag skrattar ihjäl mig.
Jag sa att hon gärna fick öppna den. hihi
Jaja, jag måste bara få dela med mig av mina erfarenheter, så ni vet hur det är att vara det blinda monstret.
Nej men skämt och sido, det är rätt roligt så här i efterhand och när hon frågade mig om jag ville försöka själv, att öppna grinden, höll jag på att börja gapskratta. Men hon ville bara väl, jag vet det.
Det är lungt.

Jag tänker såklart väldigt mycket på hur Jens kommer ta det här sedan, när han blir så stor så han förstår att jag är synskadad och att inte allas mammor är det.
Jag hoppas av hela mitt hjärta att ingen kommer vara elak mot honom för den sakens skull. Så får det bara inte bli. Då kommer jag verkligen att bli ett monster, det lovar jag....

När vi satt och kollade på tv nu ikväll så dyker Jens upp och pussar mig rätt på näsan, smack!
Jag smälte.
Sedan skulle han pussas och pussas. Han pussade mig och sedan Daniel, så höll han på hur länge som helst.
Bara att tacka och ta emot ju.

Dags att stänga datorn.
Imorgon är det träning och nu i eftermiddag/kväll har jag mått mycket bättre. :)
Godnatt och sov gott!

Väntar

Nu har Daniel precis åkt iväg. hoppas det går bra för honom.
Själv sitter jag här och väntar på att det ska bli dags att hämta min gosros från dagis. :) Jag har varken lämnat eller hämtat honom sedan den där gången då det kom en person och började dra i mig.
Jag är väl inte direkt nervös men sånt där sätter sig lite i huvudet ändå. Jag hittar ju så det ska gå bra...

Känner mig på bättre humör.Era fina kommentarer gör mig alltid gladare. Sedan är det dammsuget och fint här nu och det känns ju aldrig fel, när det är rent och fräscht menar jag. :)

Sköt om er.
So long

Här igen

Det blev inget bloggande igår, orkade inte helt enkelt.
Jag känner mig inte riktigt på topp just för tillfället och det blir så tråkiga inlägg här då. ;)
Jag har fortfarande den där huvudvärken som kommer och går. Det är lite påfrestande.

Igår var jag iaf och tränade och det var skönt att komma iväg en stund.
Nu från och med oktober får jag inte ersättning för träningen och resorna, fasen vad det irriterar mig. Bara för att jag blir 30 år den här månaden.
Funderar på att söka någon fond eller så men hjälp, det är ju inte det lättaste.
Får se vad jag kan hitta på.

Jens har hamnat i en lite jobbig period just nu. Eller så är det mitt tålamod som bara är på upphällningen. jag blir så arg och ledsen på mig själv när jag blir irriterad på honom. Han kan ju inte hjälpa att det är som det är.
Stackars min gosros. Jag älskar ju honom över allting.
Han är på dagis nu. Daniel ska strax iväg på en anställningsintervju.. Håll tummarna för honom! :)
Nej, jag får nog rycka tag i dammsugaren nu tror jag.
Ha en fin dag!
So long

RSS 2.0