Somnade sent

Ikväll var det återigen svårt att lägga Jens och han somnade sent. Det kan bero på att jag och han somnade på soffan i eftermiddags. hmmm Han brukar annars bara sova en gång om dagen nuförtiden.
Det var mitt fel, jag var så trött.
En lugn dag har vi haft. Imorgon är det tack och lov dags för träning igen.

Tänkte berätta den där historian som jag antydde något om igår. ett bra exempel på hur dumt en del vuxna bär sig åt och vilka fördomar de ger vidare till sina barn.

Det var en kille som berättade den för mig när jag gick på gymnasiet. Han var blind han också men bodde i en annan stad.
Han hade hur som helst varit på väg hem från skolan och då hör han att ett litet barn frågarr: Vad är det? Den vuxna svarar inte utan hyssjar  på barnet. Barnet ger sig ju inte förstås utan frågar igen: Vad är det?
Mamman eller vem det nu var som gick med barnet svarar inte utan fortsätter hyssja på barnet.
Det smarta barnet ger sig fortfarande inte utan frågar återigen. Vaa är det??
Ja men ser du säger mamman:killen har en ryggsäck på ryggen.

Man kan ju fundera lite på vad som är vanligast, en människa som går med en ryggsäck eller en person som går med en vit käpp.
Antagligen funderade barnet på varför killen gick omkring med en pinne i handen och inte varför han hade en ryggsäck. Ibland blir man trött på hur folk beter sig.

Det är skillnad på att förklara för sina barn hur det verkligen är, man kan till och med fråga, men det händer nästan aldrig. Vad som däremot händer är att folk stirrar ögonen ur sig.
När jag precis hade blivit blind så vet jag att mamma tyckte det var jättejobbigt att gå på stan med mig eftersom folk stirrade som bara den. Nu har hon vant sig men det är sjukt faktiskt, det finns liksom ingen skamm i kroppen hos en del människor. Nu har jag tracken också och den gör ju att folk tittar ännu mer. Det har till och med hänt att folk har gått in i lyktstolpar eftersom de varit upptagna med att titta på mig och min ledsagare.

Daniel brukar säga att man märker när man hamnar bland svennskar. När vi varit utomlands så märker man direkt när man kommer till gaten på flygplatsen att nu har vi hamnat bland svenskar igen, de stirrar och stirrar. Jag har faktiskt ingen förklaring till varför det är så? I vissa länder kanske man lodsas som att funktionshindrade inte finns? Det är ju fel det med men respektlöst stirrande är inte roligt. jag bryr mig inte så mycket längre men ett tag var det jättejobbigt.
Jag kan väl tillägga att jag ser inte jättekonstig ut faktiskt och även om jag nu hade gjort det så är det ingen ursäkt.
Barn får titta och fråga, det skall de bara göra och föräldrar skall förklara så gott dem kan, så tycker jag.
Jag blir oftast glad när människor frågar mig något, det visar på intresse och nyfikenhet, det är väl sunt.
Jaja, nog om detta. det blev kanske rörigt men ni förstår säkert vad jag vill få fram.
Godnatt på er.

Kommentarer
Postat av: pej

Förstår mycket väl vad du beskriver vännen! Kan inte vara kul att känna folks blickar. förstår att det måste kännas bättre om dom kommer fram och frågar istället för att bara glo.
Hoppas det går bra med träningen idag!
KramKram

Förresten läser jag din blogg oftare än vad jag kommenterar *lat*

2008-05-19 @ 10:06:09
URL: http://pbme.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0