Berg och dalar

För det första så blev det inget torgbord för mig och Jens i lördags. det blåste typ kuling och jag hade dessutom rätt ont så jag ville inte utsätta varken mig eller Jens för det. Lite trist eftersom jag verkligen hade spetsat in mig på det. Men så blir det ju ibland.
Jag fick höra sedan att det ändå inte blivit så mycket av det hela, mycket på grund av just blåsten. Vi satsar på nästa lördag istället. :)

Helgen då? Ja, den var väl okej. Vi var hem en sväng till mamma och pappa på lördagen. På söndagen for vi in till kyrkan och en fika med svärmor följde på det.

Jag har inte känt mig vidare uppåt den senaste tiden, vad det nu beror på det kan jag inte riktigt svara på.
Jag grubblar mycket på det här med fågeln. Det kom väldigt hasstigt på och vi tackade jag till den innan vi funderat ordentligt, vilket man ju självklart ska göra, innan man skaffar djur.
Men det blev lite plötsligt eftersom det är en upphittad fågel. Vi har försökt hitta ägaren men det är inte lätt och ingen annons har vi sett.
Om jag har ett djur vill jag att djuret ska må bra. Alla förutsättningar ska finnass för den att må bra. Jag vill  tex inte lämna honom ensam mer än några timmar vilket får mig att känna mig stressad. Jag tycker inte man ska ha djur om man inte har tid eller lust att ägna sig åt det.
Det spelar ingen roll om det så är en hund, katt, fågel eller hamster.
Sedan kanske vissa djur klarar sig bättre ensamma än andra. Men fåglar är riktigt sällskapliga typer som vill ha kompisarna eller flocken runt sig så mycket som möjligt. det är vad jag och Danne läst oss till iaf.

Han har varit glad om han haft en spegel men de senaste dagarna har han varit aggresiv som bara den. Han hugger och bits om man närmar sig. ett sånt djur och Jens vill jag inte ha tillsammans.
Så i söndags var jag övertygad om att det rätta beslutet var att försöka komma på ett sätt att inte ha honom kvar, vilket inte är så lätt heller. hur ska man göra då?
Men så läste vi mycket och då kom vi på att han antagligen häckar. Han försvarar sin hona, i spegeln. Vi tog bort spegeln, vilket man ska göra och han blev orolig och nervös, men aggrisiviteten försvann på en gång.

Jätteorolig var han och jag vaknade flera gånger på natten till måndagen av att han flaxade i buren och när jag kom upp på morgonen gick han fram och tillbaka på pinnen. Usch!
Sedan grubblade jag, och grubblade och grubblade.
ska vi behålla honom?
Ska vi köpa en kompis, fast då kan häckningsbetendet bli värre.
Vi har haft honom i köket vilket jag inte trivts med riktigt Plus att där finns det ju en del ytor att spegla sig i.

Så efter många många diskutioner kom vi fram till att testa med att byta rum. att köra en storstädning, för min skull, eftersom jag mår dåligt när det inte är rent... Just det ja...
Jag ska ju också trivas liksom...

Under storstädningen fick jag några riktigt riäla vredesutbrott vilka jag skäms för nu i efterhand. Jag har stogråtigt och skrikit som en tok.
Vad kan detta bero på tror ni?
En psykisk press kanske? Av olika  anledningar.
Det finns mycket jag tänker och oroar mig för just nu. En stor önskan och längtan finns om en ny graviditet också, men det får inte ta för mycket överhand. Men tyvärr gör det nog det.
Svårt att styra över känslorna.

Har haft ganska ont också vilket jag inte borde ha eftersom det är två veckor sedan droppet. Men jag orkar helt enkelt inte grubbla över vad det kan betyda. eller jag vet vad det kan betyda men vill absolut inte ta det till mig.

Idag mår jag bra iaf. :)
Jag har et nystädat hem.
Poppe bor i Jens rum där han verkar trivas förträffligt och Jens tycker det är jätteroligt.
han har pratat så himla mycket idag, har aldrig hört honom snacka så innan.
Då mår jag bra. då blir jag varm i hjärtat. För djur som mår dåligt är hemskt.

Över till ett annat djur, som jag tvärt om skiter lite i... Hmmm
Igårkväll gick jag in i vardagsrummet. stötte löst mot något med tån och böjde mig ner för att ta upp, vad det nu var. Blev lite sur eftersom, ja just det, vi hade ju precis städat så skräp på golvet ville jag ju inte ha... Haha
Kände på det, fuktigt, lite konstigt matreal, kunde liksom inte tänka vad det var. Men efter några sekunder kände jag att, Nej,jag vill nog inte känna på detta egentligen....
Det känns inte bra,det känns snarare väldigt väldigt obehagligt.
-Daniel, vad är det här? Pekar mot golvet med en aningens stressade rörelser...
-Ojdå, det är en stor skogsspindel.... Ojoj
Jag rusar ut ur rummet med hjärtklappning,mår illa och rusar för att tvätta händerna.
Jag är rädd för spindlar, väldigt rädd.
Min mardröm är att sätta ut handen på typ en spindel eller kakerlacka.
Blää
Men nu har jag gjort det och jag dog bevisligen inte. Haha
Men jag gör inte om det trots att detta exemplar förståss var död...

Ha en fin dag!

Frusen

Hade ganska mycket värk när jag vaknade imorse. Gick runt stel som en pinne och frös hela förmiddagen.
Jag lämnade Jens på dagis och sedan bar det av mot gymmet för egen del. Skönt att få bli varm och lite uppmjukad. Fast jag inte var alls på bra hhumör när jag kom dit fick min underbara ledsagare mig att skratta ganska så fort. :)
Sedan dess har jag varit på bra humör.

Jens var på förskolan till klockan fyra. Jag hade sparat några timmar från tidigare i veckan så han kunde vara där hela dagen idag. Träningen var rätt sent, därför blev det så.
Han går fortfarande 15 timmar i veckan och då blir det lite pussel hit och dit. Men det funkar väldigt bra, personalen är mycket flexibel.

När jag kom hem var det i princip att springa raka vägen till dagiset. Hämtade hem en glad men trött unge som jag slängde i badet direkt när vi kom hem... Haha
Lite fredagsmys följde på det.
Jag knopade ihop två mail till ev nya partimedlemar, får hoppas de gå rmed också, vore kul!

Poppe har tagit sig lite turer. Han är rolig. Han knackar med nebben i något hårt, typ dörrkarmen, och efter det säger han Goddag Goddag. :)
Nu har grabbarna lagt sig och jag tror minsann alla tre sover, två ligger i sängarna och en står på ett ben på en pinne.
För mig blir det väl lite kvällste först.

Imorgon ska jag och Jens fara in till Stora torg i Halmstad. Vänsterpartiet ska ha ett torgbord där imorgon, mellan 10.00-14.00.
Jens och jag är väl där så länge det känns bra för Jens.
Nu verkar det blåsa jättemycket här, hoppas det lugnar sig till imorgon.
Välkomna till torget om ni har möjlighet! :)

Godnattkram

Far iväg

Ja, det är precis vad tiden gör nu tycker jag.
Veckorna rusar fram.
Men inte är det väl augusti vi befinner oss i? September oktober snarare.
en lite märklig sommar har det varit med väder som inte kunnat bestämma sig.

Förra veckan fick jag mig en ny track. Halsen har ju varit väldigt bra under en lång tid. Under den senaste månaden har dock min röst varit helt kass, har inte kunnat prata under flera timmar. Jag var rätt orolig och var rädd att det hänt något.
Jag bad läkaren gå ner med en sån där kamera genom näsan och ner i halsen. Allt såg, ja i mitt fall kan man ju knappast säga bra ut, men inget var iaf annorlunda.
Faktum är att sedan på eftermiddagen var min röst mycket bättre och nu är den som ny. Tjohoo
Min egna teori som läkaren tror kan stämma är att jag hade några läskiga bakterier på röret som går ner i luftstrupen och att det var dem som ställde till det. Jag hade haft tracken när jag var i Turkiet med den värmen som var där.
Jaja, nu är den biten bra och ingen är gladare än jag. Jo, möjligtvis mina kära som slipper höra min kraxiga och spruckna stämma. :)
Remicade var det också dags för förra veckan.

Även första styrelsemötet efter sommaren ägde rum förra måndagen. som alltid är det roligt att träffa kamraterna. de är ett härligt gäng som gör mycket nytta och mig glad. ;)
Ilördags var jag hem på lite vin hos ordförande. Det var jättetrevligt att träffa dem utanför mötesrummet också.
Jo, ni läste rätt. Jag drack faktiskt vin. Två glas och jag mådde skit dagen efter.
Som sagt,jag är inte van vid alkohol.
Meningen med att dricka är ju att man slappnar av lite och släpper på det mesta, typ. Det är ju okej, men jag avskyr när det märks på mig att jag druckigt. Jag skämdes inför taxichauffören som kom och hämtade mig. inte för att jag vet om det märktes men jag skämdes ändå.
Jaja, hur som, en mycket trevlig kväll var det och jag hoppas på fler sånna, med eller utan vin. :)

Annars har det varit träning i vanlig ordning. Jens pendlar mellan att vara hur gosig som helst och att trotsa järnet.
Precis som det ska vara alltså.

Det är ganska mycket inplanerat vad det gäller partiet under hösten. Det känns mycket spännande och jag hoppas kunna vara med på så mycket som möjligt.
På lördag har vi torgbord på Stora torg och om jag har möjlighet ska jag åka dit. eftersom Daniel jobbar helger är det inte de optimala dagarna för, just mig, eftersom jag då måste fixa barnvakt. Men det löser sig, eller inte...

Vi har förövrigt blivit fyra i familjen. förra torsdagen flyttade det in en nyfparakit vid namn Poppe.
Ett hastigt och lustigt beslut men han är mysig vår lille fågel. En riktig liten pratkvarn, precis som hans hussar... Hmmm
Goddag Goddag kan han säga och det är hur roligt som helst. :)
Jag som är rätt pedantisk om man så säger, har ju fått och göra. Nu har jag inte bara att suga upp sand efter sonen utan även frön efter fågeln.
Är man nojig så är man.

Nu fick ni en liten uppdatering.
Hoppas ni har det bra, läsarna.
Är lite nyfiken på vilka ni är som tittar in regelbundet men det är ju frivilligt att skriva en kommentar så jag ska inte tjata. Men om ni vill så, skriv en... ;)
Kram

Motvind

Just nu läser jag en bok som heter Illa far landet och författaren är Tony Judt.
Jag har inte kommit så långt i boken men det är en slags aha-upplevelse varje gång jag sätter mig ner och läser ur den.
Åh, vad jag önskar att alla skulle läsa och ta till sig.

vi behöver verkligen fundera och diskutera om vad det är för samhälle och värld vi vill ha, och hur vi vill att det ska se ut för våra barn och följande generationer.
Vi måste diskutera det på riktigt och på ett sett som kan leda fram till något.
Under de senaste 30 åren  har vi fått en helt annan syn på vad som är viktigt i livet och även tron på vad som är möjligt att förändra, har också ändrats markant.
förut kämpade människor för att alla skulle få det så jämligt som möjligt, det var ett mål i samhället och med politiken. Ju större jämlighet som rådde ju mer trodde människor på att jämligheten kunde bli ännu större.
Nu har klyftorna ökat mellan människor igen och tanken, som nästan blivit en naturlag, säger att det finns rika och det finns fattiga, så är det och så måste det vara.
Det är en ilution och det måste vi acceptera, ta till oss och förstå.

Vet ni om att USA:s medellivslängd är lägre än vad den är i tex Bostnien?
Ett samhälle som har stora klyftor mellan sina medborgare har också lägre medellivslängd och fler människor med psykisk ohälsa och även större brotslihet.

Synen på tex arbetslösa och sjuka har också förändrats. det ser vi ju tydligt i vårt eget land. Nu är det människans eget fel att hon hamnat i den situation hon befinner sig i, inte en olycklig omständighet som hon inte rår för. hon får därför stå sitt kast och ta och rycka upp sig.
De arbetslösa och sjuka ska piskas till jobb, vilket jobb som helst, till vilken lön som helst.
För det är ju så att en människa hellre ligger hemma med bidrag än jobbar. det gäller att piska och hota medborgarna så de gör det de ska.
Att gå till Soc är skamligt och du ska synas in i minsta ditalj innan du får hjälp.

Mycket har hänt under de senaste decennierna , i synen på hur det ska vara och vad som är möjligt.
Jag hoppas av hela mitt hjärta att vi kan återgå till en vision om att alla människor kan få det bra, att vi kan kämpa för och tro på det.
Att inte den enskildes längtan efter rikedom ska styra framtiden. För faktiskt, hur naivt och bortvänt det nu än låter så är pengar och framgång inte allt. Det ska jag försöka lära min son.

Ett samhälle med stora klyfter kommer aldrig hålla i längden. det ska inte vara acceptabelt att,på bekostnad av andra, bli rik och leva gott.

Jag måste erkänna att det känns tungt och lite smått hopplöst. Men jag måste tro att det ska gå.
Men när val i Sverige avgörs, inte på idiologisk grund eller på visioner och framtidstro, utan på hur många hundringar man får mer i plånboken, då känns det mycket motigt.
Nästa val måste handla om vilken väg vi vill ta, vad som är viktigt. Att jag får en hundring mer i plånboken eller att vi har ett gott och bra skyddsnät.
Moralen måste också finnas med i vårt val.
Är det rätt att se på arbetslösa och sjuka på det sätt som vår regering framställer dessa människor på?
Piska och morot, är det rätt metod?
Straffa och hota?

Det ska bli spännande att fortsätta läsa denna bok och jag kör en liten uppmaning, läs och begrunda, mina kära medmänniskor. :)

Fin helg till er.

Ansträngd

Jens hade ett roligt dygn tillsammans med min syster. vi lämnade honom vid tvåtiden på tisdagen och hämtade honom klockan elva dagen efter.
Jag och daniel hade en rolig och mysig kväll tillsammans med goda vänner.
Tomt där hemma var det såklart men det gick... :)
Härligt att få hem pratkvarnen sedan.

Idag gick Daniel på sitt pass igen och Jens är på dagis. ska strax hämta honom eftersom vi ska fara till Oskarström och hälsa på underbara Marie med barn. :)
Ellen är lika gammal som Jens och de brukar ha jätteroligt. Jag är nyfiken på hur det är med ettåriga Filip, han kanske tom går nu.

För några veckor sedan började min hals bråka med mig. Jag har ingen infektion, utan det är rösten som inte är bra. tror att jag kanske åkt på någon slags stembandsinflammation. Iaf är det fruktansvärt jobbigt att prata. det har blivit sämre de senaste dagarna. Rösten förswvinner och jag är hes som katten. fy och blä
Hoppas jag får ur mig några kväkande hos Marie, och hoppas framför allt att hon hör vad jag säger... synd och missa mina klokskaper menar jag. Hmmm
Det är faktiskt så illa att jag drar mig för att ringa eller svaraom det ringer ibland, när det är som värst. Ibland blir rösten bättre och då passar jag på.
Ska byta tracken på måndag, får höra vad doktorn tror det är. Tänk om det fanns något att innahllera så att stämbanden blir bättre.
Jaja

Nu packa ihop lite grejer och sedan hämta trollungen.

Ha en fin dag.

Schopping gör mig inte glad...

Igår tog vi oss en sväng in till Halmstad igen, Jens och jag.
Vi var till sjukhuskyrkan, Gudstjänsten var fin även om jag kände mig frånvarande och inte fann den där ron jag brukar göra där.
Pappa kom och hämtade oss och vi for hem till dem på middag.

Idag var det dags för träning och det kändes riktigt bra, kroppen är väldigt stark nu känner jag och det gör mig glad.
Ökade på vikterna en del. På en av armmaskinerna  har jag däremot fått dragit ner vikter på eftersom den tynger väldigt mycket på handlederna och det är i händerna jag har mest ont just nu. det känns inte helt skönt att lägga 30 kg på onda handleder så jag har dragit ner tio kg på den faktiskt. Känns inte kul för Ulrika som är en tävlingsmänniska och känner att jag rent styrkemessigt klarar det men smärtan sätter stopp.
Jaja, inget att gnälla på. Får vara glad att jag kan träna alls.

Sedan kom grabbarna och hämtade mig. vi tog en fika med svärmor och sedan var det dags för lite schopping. Daniel skulle ha byxor och jag nya träningskor.
Det fick vi tag på också. Egentligen hade jag behövt köpa nya skor för si så där fem år sedan, faktiskt, men sånt där ligger inte på minn prioriteringslista alls, trots att det är viktiga saker, speciellt om man har dåliga fötter och knän. :)
Men nu har jag dem.

Någonting som jag konstaterat för länge sedan är att schopping gör varken mig eller Daniel på bra humör, snarare tvärt om faktiskt.
Vi blir surare och surare. Inte för att vi springer från ställe till ställe och inte hittar något utan för att vi tycker det är urbota trist.
så schopping som tröst förstår jag mig inte på, som ett lite straff istället skulle jag snarare vilja säga.
Jaja, jag är märklig men konsumtion är inte min grej helt enkelt. ;)

Men restaurangbesök är definitivt min grej och på ett sånt ska vi imorgonkväll, med några goda vänner.
Jens ska tillbringa både dagen och natten med min syster och hennes sambo.
Jag känner väl lite att för min del, så hade det räckt med dagen. Jag kommer sakna honom och det blir tomt här.
Men jag vet att han kommer få det jätteroligt och han ser verkligen fram emot att få leka med Misa och Tobbe heeela dagen och halva natten... :)

Nu kvällste och Aino Trosell.
Godnatt

RSS 2.0