Gott nytt år!

Sista dagen på det här året. Imorgon ett nytt och det känns bra, riktigt bra faktiskt.
Tänkte jag skulle göra en sammanfattning  av 2008 men nja, jag hoppar över det. När jag tänker tillbaka så ser jag bara hur himla fort det gått. Jens har utvecklas så mycket så det är inte sant men det är ju precis så det ska vara.
Egentligen har det här året inte  varit mitt, det var länge sedan jag haft en så dålig period men ändå ser jag inte tillbaka på året som ett tråkigt år, det har hänt så mycket annat också.
Men som sagt, nästa år kommer det antagligen hhända mycket. jag har ganska mycket framför mig, bland annat några operationer. Den nya medicinen kommer vi också få se vad den kan göra för mig. Jag tror som sagt stenhårt på den.
Spännande är det och även skrämmande såklart.
Sedan, gosrosen, han blir två år den 27 januari och det är inte långt dit. Tänk allt vad han kommer lära sig under det kommande året. Vilken lycka och glädje att få dela den här lille vännens liv.
Ren och kristallklar lycka är det.
Men jag måste ju nämna en av de absolut roligaste sakerna som hänt det här året. Det är att jag startade upp en blogg här och att jag fick lära känna er. All medkänsla och styrka jag fått, det finns inga ord för vad  jag känner för det.
Tack ska ni ha och jag önskar er
Ett Riktigt Gott Nytt År!
Stor kram och kärlek till er.

Lite schopping

Vi har haft riktigt fint väder här idag. Kallt och faktiskt ganska soligt. :)
Jag och Daniel har varit inne i stan och handlat lite, gjorde några fynd på rean. Vi var inne tidigt så det var inte så mycket folk, men den värsta rean är kanske över?
Det har varit en bra dag helt enkelt. Jens fick busa och leka på dagis, kom hem glad och fortsatt leksugen. Vi hade köpt en lastbil med tillhörande släp, vilken gjorde succe. :)

Imorgon nyårsafton, tänk att det här året snart är över också. Tiden går fort när man har roligt. :)
Om mindre än en månad blir Jens två år. Det är inte klokt, det är det faktiskt inte.
Han har blivit så stor, mammas lille gosros.
Han är så rolig. Jens gillar att prata i telefon. :) När han pratar med moffa säger han nej nej nej och åter nej. Allt morfar frågar får han ett nej till svar på. Samtidigt som han säger nej skrattar han så där busigt som bara han gör. Och när jag känner på hans mun har han världens största leeende. Hihi När han däremot pratar med Ea. ,mormor alltså så håller han långa inveckladde konversationer. Han svarar och luras nästan ingenting. :) Dessutom pratar han väldigt mycket själv, nästan så han liksom hakar upp sig. Det är så roligt att lyssna på.

Nyårsafton ska vi tillbringa hemma hos just mamma och pappa. det bjuds på kalkon vilket är så ofantligt gott tycker jag, speciellt med den där såsen pappa gör. Mmmm,längtar!
Det kommer några vänner dit också. Blir nog en rolig kväll tror jag.
Nixpix, nu dags för sängen.
Godnatt!

Äntligen måndag...

Det känns skönt att helgerna är över för ett litet tag iaf.
Idag har jag varit iväg och tränat, det var några veckor sedan sist. Det kändes verkligen att jag varit sjuk och att jag inte mått speciellt bra den senaste tiden, det märktes på vågen också. Men nu känner jag ju mig bra, förutom halsen då, så snart är jag på banan igen. :)
Det var hur som helst superkul att komma iväg till sats och få träffa B igen. Mycket prat och skratt blev det.
När jag kom hem sov lille vännen så jag fick fixa till lite här hemma och sedan har det varit full fart. :)

Jesper har varit här ikväll och sagt hejdå. Han åker tillbaka till Oslo imorgon.:(
Usch, jag vill inte! Vill ha lillebror här hemma. Men samtidigt så vet jag ju att han trivs så himla bra i Norge och det är ju faktiskt det viktigaste.
Han kanske kommer hem i slutet av januari. Jens fyller ju två år då och han själv fyller 22 i början av februari. Det är bara några dagar imellan deras födelsedagar. :)
Vi får se.
Nej, strax dags att hoppa i säng, jag är trött i kroppen efter träningen. Det är en skön känsla.
Imorgon ska Jens till dagis. Blir nog roligt för honom tror jag.
Busa med några andra än mamma och pappa. :)
Godnatt på er.

En annan slags bild. ;)

Nej, svärmor är fortfarande inte bra så hon fick inte komma hit idag heller. Nu börjar jag känna mig lite smått elak men vi tar inga risker här, inga onödiga iaf. Men jag tycker det låter märkligt, för nu har hon haft problem i två veckor och det låter verkligen konstigt, inte som vinterkräcksjukan. Jag föreslog att hon skulle gå till vårdcentralen så de får ta lite prover, hon kanske har någon bakterie i magen? vad vet jag.
Mamma och pappa kom inte heller men vi stack in till stan och gick på Max med lillebror. Tog en fika hos mamma och pappa först och idag var det andra tongångar där hemma, mycket gladare sådanna. skönt!
Jag har känt mig på strålande humör om en lite trött då.
Men det är ju inget ovanligt.;)
Lillebror har varit och tatuerat sig idag. Snart är det min tur. Ja, visseligen har jag inte tid förrän i april men det är hos en annan tatuerare. Funderar skarpt på att gå hos den som Jesper gick hos istället, då kan jag få en tid tidigare.
Vi får se.

men nu kan jag äntligen skriva om en sak. Har inte velat göra det innan eftersom Jesper inte fick reda på det förrän han kom hem.
För två veckor sedan kom pappa hem med en tatuering. Haha En stor en på nästan hela överarmen. Vi blev överaskade, minst sagt. Pappa har i och för sig pratat om en tatuering under ett antal år men vi har sagt: Jaja, det blir nog bra...
Hmm, eller något sånt.
Men nu kom han alltså hem med sin lille djävul. Just det, en djävul blev det, som rör i grytan. Pappa är köksmästare. Men min pappa är så långt ifrån en djävul som man kan komma, jag vet inte varför han valde just det motivet men han är söt min pappa.
Älskar honom! Jag är så glad att han gjorde det, unnade sig något han verkligen velat göra.
Vi som trodde han lagt de tankarna bakom sig.
haha, chi fick vi. ;)
Här kommer en bild på den.
Min kommer vara av ett annat slag. haha
Godnatt på er


Julen över

Ja, då har det varit en valig dag igen då... :)
vi fick besök av min goda vän som jag lärde känna under gymnasietiden. Hon var här några timmar och de flög iväg, som alltid när man har det roligt.
Sedan somnade jag på soffan. Hmm, surprise surprise...
Jag har nog något skit i kroppen gissar jag. Halsen är ju inte bra men det är ju inget nytt det heller.
Så vi länmar det ämnet.

Vi stack iaf in till mamma och pappa och käkade middag. De är förkylda och risiga de också så humöret var väl inte på topp.
Men skönt att komma hemifrån lite och få träffa dem.

Imorgon kommer antagligen daniels mamma hit för att fira lite jul, så julen är inte riktigt över för vår del än. Jag hoppas hon mår bra nu så vi kan träffas.
Mamma och pappa följer nog med också.

Nu kommer två bilder.
Den ena är på Jens och mig när vi myser i soffan. Nallen är den som Jens fick av Jesper i julklapp. En mycket skön och mjuk sak, jag somnar så fort jag lägger huvudet på den. ska sluta med det... :)
Den andra bilden är tagen ikväll. Jens var jättesvår att lägga och han somnade inte förrän han fick ha sin kocka... i sängen hos sig...Det är också en julklapp. Han älskar klockor.
Godnatt på er.



Annandagen

Annandagen kan väl bara samanfattas som lugn och skön.
Jag har inte gjort mycket och Danne har tvättat. :) Jens har lekt och busat med oss och sina nya leksaker. Han stod och sjöng samtidigt som han spelade på pianot tidigare idag. För mig lät det som vi har en blivande musiker och kompositör  här hemma. ;)
Jodå, det lät väldigt bra. Mycket lovande enligt mamma Ulrika, getinges sångfågel... Hmmm?

Jens fick en stor nalle av morbror Jesper. Den sitter förnärvarande i soffan. När Jens tog sin middagslur satte jag mig i soffan för att läsa. Tänkte, mmm, vilken mjuk nalle, den lutar jag mig lite mot och vips, sov jag. en och en halv timme eller något. Mycket skönt,hoppas bara jag kan sova i natt också. :)
Japp, den sovstunden sammanfattar dagen fint. Imorgon får vi besök av Malin, vi gick tvåan och trean ihop på gymnasiet. Det ska bli väldigt roligt att få träffa henne. Sedan på kvällen blir det middag hos mamma och pappa. På söndag kommer antagligen Daniels mamma hit, hon verkar må bra nu.
Nu ska jag runt och läsa bloggar.
Var rädda om er och godnatt!

En fin jul

God fortsättning!
Julafton försvann i ett huj. En mycket lyckad dag var det. Förmiddagen var som sagt lugn här hemma. Vi körde in till mamma och pappa lagom till Kalle började. Jens var väl sådär intresserad men glad och pigg var han minsann hela dagen och kvällen.
Jag och syster for till kyrkan och när vi kom därifrån högg vi in på julmaten.
Sedan började julklappsutdelningen, dock utan tomte. Jens for fram snabbts om sjutton för att hämta sina juklappar. Haha Han fick så mycket fint. Bland annat ett piano och en stor fin nalle. :)
Alla var helt slut när klapparna var öppnade. Vi åkte hem vid tiotiden, nöjda och glada.
Tyvärr kunde inte Daniels mamma vara med eftersom hon fortfarande lider av vinterkräcksjukan, vi antar det är den iaf.
Idag har hon mått bra och förhoppningsvis kan vi fira jul med henne till helgen.

Iförmiddags kom Emma med familj hit. Så underbart roligt att få träffa dem. Hennes son är fyra år och han åkte runt på Jens elektriska motorcykel och efter honom i ett jehu kom Jens på sinBmw-sparkbil. Haha Med sparkbil nerar jag, att man sitter gränsle över bilen och sparkar sig fram med benen.

Här kommer några bilder från gårdagen.

Julklappsberget


Min bror Jesper och Jens på nocken när vi äter, barnen på kanten, hihi


Jag och alla mina julklappar


Jens har fått en orgel och spelar för fullt


Jens har fått en trampbil av pappa


Jens jagar Elvin som är på besök och har lånat Jens motorcykel

God Jul!

God Jul önskar jag er, alla mina underbara vänner!
Nu dags att sova så man orkar med julafton.:)
Nejdå, förmiddagen blir lugn här hemma, Jens, Daniel och jag myser ihop och sedan framåt eftermiddagen bär det av hem till mina föräldrar och syskon. Jesper kom hem från Oslo ikväll. Han åkte raka vägen till sin systerson. När Jens fick se honom, det är över två månader sedan sist, säger han: Beppe! och går fram och ger honom en kram.
Fint och se min lille gosros krama min nästan två meter långa andra gosunge.

God Jul, jag tycker så mycket om er allihop, och ni är absolut bland det bästa det här året gett mig.
Kram!

Snart jul!

Jag har känt mig på strålande humör sedan igår, undrar om det var Orencia som gav mig någon slags energikick? Vid sjutiden igårkväll drog jag ut mattor, började dammsuga och moppa för fulla muggar. Var klar strax efter nio med min inpulsstorstädning.
När jag ringde mamma och berättade vad jag gjort sa hon:
-Det är väl inte bra att dammsuga och greja när det är så mörkt, då ser man ju inte det man ska suga upp?
Hihi
Vem skiter inte i sånna bagateller? ;)

Jag har varit och bytt tracken i förmiddags. Kors i taket, idag behövde vi inte vänta mer än tio minuter, det vanliga är runt en halvtimme, en fin julklapp bara det. Innan dess hade vi varit på syncentralen eftersom Jens förstört min vita käpp, fick en ny. :)
Den gamla var helt vind och sne.
Efter trackbytet tog vi en fika med pappa. Nu är han också ledig, så skönt!
Sprang in på Coop och handlade lite innan det var dags för att åka hem. Anne kom på besök och vi tog en fika, till. :)
Alltså har vi haft en mycket bra dag och jag känner mig fortfarande på superbra humör.
Att mobilen fungerar som en dröm gör inte saken sämre. ;)
Häftigt som bara den. Önskar jag kunde få demonstrera den för er.
Föresten, på juldagen kommer min fina vän Emma hit med familj. Vi har gått grundskolan ihop. från tvåan, då jag flyttade ner till Simlångsdalen från Uppsala. Det ska bli så roligt att få träffa henne och hennes grabbar.
Jag har många fina vänner men inte så många från så lång tid tillbaka. De flesta har jag samlat på mig på vägen. Emma har känt mig från att jag var seende. Förutom min familj, föräldrar och syskon så är hon nog typ den enda som känt mig som just seende och någorlunda normal.;)
Lite skämt så här dagen före dopparedagen.

Ha nu en underbar kväll och njut så mycket ni kan.
So long

Äntligen!!!

I förmiddags var det dags för besök på Spenshult, andra infutionen av Orencia. Det tog tid innan jag fick den eftersom jag hade höga vita blodkroppar och vi var tvungna att invänta crp-resultatet. Men det var lågt så jag fick droppet, tack och lov! Om man har höjda vita kan det tyda på att man har någon infektion i kroppen men i mitt fall var det antagligen ett resultat av kortisonsprutorna jag fick senast jag var där.
Skönt, nu var det gjort, dags om två veckor igen.

Vi svängde förbi tandläkaren men de hade stängt idag också. Hmm, tagit julledigt redan, eller? Grrr
Vet ni, nu har jag äntligen fått talprogrammet till min mobil. Daniel har installerat det precis och vad skoj det är!!! Nu kan jag skriva och läsa sms när jag vill. Åååh, vad glad jag är.
Någon som vill messa med mig? ;)
Nej,jag får återgå till min mobil.
Ha det fint så länge.
So long

Mätt och nöjd

Det var som alltid, när vi träffar Annika och Jack, ett par mycket roliga timmar som bara rusade förbi.
Många skratt och god mat, ingen kan begära mer. :)
Undrar fortfarande vart de där tre timmarna tog vägen? Avslutade måltiden med tobleronefondy, och den var inte dum alls. Har sucktat efter den varje gång jag varit där men man ska vara två för att äta den och så har jag alltid varit så mätt. Nu fick jag iaf Annika att ställa upp och det var ju tur det. ;)
Mums!

Jag har ju glömt berätta en sak. det hände i början av veckan då jag var sjuk, så det kom av sig på något sätt. Även om jag blev så glad när det väl hände. Jens kom hem med sitt första pynt. En glittrig kotte som man kan hänga upp och någonting som liknar en snögubbe. Den är nog gjord i trolldeg, säger jag som är den mest opyntiga människa som finns, men en vild chansning är att den är gjord på just trolldeg. :)
Det är två bollar ihopsatta och så har han målat på med lite röd färg här och där. Såå söt! Brukar gå fram och känna på den och då blir jag varm i hela hjärtat.
Fånig? Nejnej, det är ju min son som gjort dem, min snart tvååriga lille gosros,klart jag är stolt som en tupp.
Jens pappa undrade om det var en potatis. Snögubben alltså, fy vad taskigt. Jag kan garantera att min snögubbe inte ens hade liknat en potatis...
Usch, tänk att han har en så opysslig mamma, jag får faktiskt dåligt samvete för det ibland. Tur han har dagis säger jag bara.

Nix, dags att hoppa i säng.
Hoppas ni haft en fin söndag.
Godnatt!

Fjärde advent

Efter att ha försökt leva efter mitt förra inlägg så har jag blivit så enormt trött så nu orkar jag inte göra någonting.
Det var jobbigt det där... :)
Nejdå, självklart har jag inte alls följt det, gjorde faktiskt inget av det alls, nästan, vissa undantag finns. ;)

Fjärde advent idag då. Hoppla hej vad tiden går fort när man har roligt.
Vi ska in till stan i eftermiddag. Jens ska vara hos sin kära moster och hennes underbara sambo några timmar. jag och Daniel ska gå på restaurang med några goda vänner. Bättre kan man inte ha det.
Jens tar just för tillfället sin dagliga lur. jag ska passa på att fixa lite och sedan hoppa in i duschen.

Vet ni, igår fick jag en award! Det var underbara
T
som gav mig den. Tack snälla söta du, du gjorde mig jätteglad. *kramar om hårt*
Jag ger den självklart tillbaka till dig plus till mina andra favobloggar som jag länkat till i ett inlägg här nedan. jag hoppas ni kan hitta dem.
Jag ska be min käre make hjälpa mig att lägga upp mina favobloggar under länkar sedan. jag kan ju inte göra det själv. :(

Imorgon är det förhoppningsvis dags för den andra infutionen av Orencia.
Nu önskar jag er en underbar fjärde advent. Snart kommer tomten. :)
So long

prioritera

HUR SKA JAG PRIORITERA?

 Det sägs att det är nyttigt att varje dag äta ett äpple, och en banan för kalcium. Man ska också äta en apelsin för C-vitamin! Och det är ett måste att dricka en kopp grönt te (utan socker för att undvika diabetes) för att minska kolesterol i kroppen!
 
Man måste också dricka 2 liter vatten varje dag (och sen kissa lika mycket, vilket fördubblar tiden man hittills tillbringat på toa) 
Man måste också dricka ett glas yoghurt varje dag för att få de bra bakterierna i magen, som ingen vet vad de exakt är, men du MÅSTE ha minst en miljon sådana i magen annars är det illa!
 
 
Du ska också ta ett glas rött vin för att undvika hjärtinfarkt. Och så ett glas vitt vin för att skydda ditt nervsystem! Och ett glas öl (jag minns dock inte varför det var nyttigt!) Men om du tar dessa tre samtidigt kan du få stroke, fast det gör inte så mycket, för du kommer inte ens märka det.
 
Man ska också äta nötter och bönor/ärter varje dag. En hel massa nötter/bönor/ärter. Du ska äta 4 till 6 måltider per dag, lätta måltider, men glöm inte att du ska tugga varje tugga minst 36 gånger. Bara för det behövs det 5 timmar!
 
Och så en sak till: efter varje måltid ska du borsta tänderna, dvs. borsta dina tänder efter äpplet, yoghurten, bananen, nötterna/bönorna. Detta ska du göra så länge du har tänder, och glöm inte tandtråden, tandköttsmassagen och munvattnet. När du ändå håller på med detta, kan du ju städa badrummet, kanske installera CD-spelare eller TV där inne, för med tanke på allt vattendrickande och tandborstande lär du tillbringa en hel del tid i badrummet. 
Man måste också sova minst 8 timmar per dag och jobba 8 timmar per dag, plus de 5 timmarna som behövs för att äta, det blir 21 timmar. Det är 3 timmar kvar, under förutsättning att det inte är trafikstockning när du åker till och från jobbet. Enligt statistiken tittar folk på TV 3 timmar per dag. Det funkar inte längre eftersom man måste ta en promenad varje dag i minst en halv timme (ett råd: efter 15 minuters promenad vänd tillbaka, i annat fall tar din promenad en hel timme). Du måste också hinna med att träffa dina vänner, för de är som växter, måste tas hand om dagligen.
 
 
Bland allt annat måste du också hålla dig informerad, dvs. läsa minst två dags- och några st kvällstidningar, för att kunna ha en kritisk inställning i livet. 
 
Du ska också ha sex varje dag, men utan att det ska bli rutinmässigt, dvs. du ska vara innovativ, kreativ och varje gång på nytt förföra din partner. För detta krävs ju tid. Och då har vi inte ens nämnt tantriskt sex. 
Du ska också hinna med din familj, hinna moppa golv, diska, tvätta, för att inte tala om allt du måste göra om du har barn eller husdjur.
 
 
När man räknar ihop allt detta ovan behövs det minst 29 timmar. Den enda lösningen är att göra flera saker samtidigt! 
T.ex: duscha med kallt vatten och håll munnen öppen så får du dina 2 liter vatten per dag. Medan du lämnar badrummet med tandborsten i munnen kan du samtidigt ha sex med din partner, som i sin tur tittar på TV och läser tidningar medan du torkar golv.
  
Och då har du fortfarande en hand ledig, med vilken du kan ringa till dina vänner och släktingar. Drick vin efter det (du kommer behöva det). 
*suck* *stön*
 
Sen om du skulle få 2 minuter över, skicka detta mail vidare till dina vänner (som man ska vårda dagligen), medan du äter äpplet som är som sagt väldigt nyttigt.
 
Dags för mig att sluta nu, för mellan äpplet, yoghurten, ölen, den första litern vatten och min tredje måltid idag (inkl. nötter/bönor/ärter), vet jag inte längre vad jag måste göra, men jag vet att jag måste gå på toa NU.
 Jag lär spara några minuter om jag borstar tänderna samtidigt!
 

Ha en fin lördag.
So long


Upp och ner

Som alla vet så går det ju upp och ner i livet, så även för mig. :)
Till skillnad från igår så har den här dagen varit helt okej. Inget speciellt har hänt och det är ju riktigt skönt det också ibland.

Imorse ringde jag och försökte reda upp det här med intyget. Jag har rätt men när jag skulle ringa och berätta det för tandläkarmotagningen så hade de förstås stängt idag, så jag får vänta med att överlämna den goda nyheten till på måndag. ;)
Så det ser ut som att det ordnar sig, skönt!

Jens sov nästan tre timmar i eftermiddag, jag passade på att sova en halvtimme jag med och det var superskönt.
Jens,mammas gosros, har varit glad och babblig. Han är lite snuvig och riält hostig men verkar må bra ändå.
Jag är mycket slemmig men jag har nog inget direkt i kroppen så jag hoppas jag kan få Orencia på måndag.

Daniels mamma hade spytt hela kvällen och natten till idag, ändå frågade de om vi vill komma in och hälsa på imorgon.
Njaaa, inte precis, ingen större lust faktiskt.
Jag bara hoppas att mostern som bor där hemma klarar sig. Hon åker ner till Malmö imorgon för att hälsa på deras bror och hans fru.
Jaja, jag ska inte reta up mig så.

Jag har fått ett pris idag av
Fröken Sparsmart
Tack snälla du, vad glad jag blev. Tjohoo
Det gjorde ju inte dagen sämre precis. :)
Nu ska jag läsa lite och sedan hoppa i säng.
Kanske ett varmt bad först, det är skönt.
På söndag ska vi ut och käka med några goda vänner, det ser jag verkligen fram emot! :)
Godnatt på er!


Grrrr!

Jag är lite på krigstigen idag, detta blir alltså ett mindre upplyftande inlägg.
Dagen började i och för sig bra, Danne och jag var in och handlade de sista julklapparna och det var inte mycket folk. Trevligt helt enkelt. Sedan slog vi på stort idag och storhandlade på inte mindre än två ställen. Ni som läst här ett tag vet att jag inte är vidare förtjust i att storhandla, minst sagt. :( Det är typ bland det tråkigaste jag vet om jag ska vara riktigt ärlig. Två ställen ja. Efter besöket på Coop var jag på mindre bra humör, Visa-kortet hade halats upp och ner ur plånboken ett antal gånger.... :( Sedan var det dags för Maxi, ännu dyrare. Jag var lite smått trött och less när vi åkte hem, men det blev bättre med tiden.
När vi kom hem packade Daniel upp alla kassar, jag diskade och fixade iordning.
Sedan kom samtalet.

Nu ska jag försöka förklara på ett begripligt sätt, det är lite invecklat.
Jag har fått reda på att jag är en av de som har rätt till sk nödvändig tandvård, det innebär att min tandläkarkostnad går på landstingets högkostnadskydd. Jag har misstänkt att jag har rätt till detta men har inte vetat vart jag skulle vända mig för att få ett sånt inty och inte för all del orkat ta tag i det heller. Men nu för några veckor sedan har jag börjat rota i det och det är därför jag jagat handikappomsorgen så länge, för det är tydligen de som ger ut de här intygen, har det visat sig. Jag fick tag på henne i måndags som jag skrev. Men det märkliga var att efter att jag pratat med henne, alltså samma dag, kom det hem ett sånt intyg. Det står att det gäller från den 11 november och fem år framåt.
De har tydligen gjort om intygen och vad jag misstänker gått igenom de som har rätt till detta, för hur sjutton skulle jag annars helt plötsligt fått ett, jag hade ju inte pratat med någon om det förrän i måndags. Att det gäller från den 11 november är ju också lite märkligt, för det är ju rätt lång tid tillbaka.
Hur som helst, jag har en trist räkning på en behanlding jag gjorde den 18 november. Där bland annat den där speciella röndkken är med.Den de fick göra, som var extra dyr, men som de tar till när passienterna inte kan gapa så mycket.
Jag har väntat och hoppats att jag skulle hinna få ett intyg innan räkningen skulle vara betald eftersom, ja, ni förstår jag har ju rätt till det och den är rätt dyr... Jag behöver ju inte sitta här och motivera mig, ni förstår säkert. Jag blev som ni förstår superglad när det här intyget kom och vi var till tandläkaren igår med intyget och räkningen. Inga problem, självklart skulle räkningen strykas
Men så idag ringde de och sa att det inte alls blir så, jag måste betala räkningen eftersom jag inte hade intyget med mig den 18 november när jag fick behandlingen.
Men det var ju svårt eftersom jag inte fått själva lappen då.
Jaja, de säger ju ibland att det är droppen som får glaset att svämma över eller strået som knäcker kamelens rygg, vilket ni vill. Så skedde för mig idag.

Jag låg och grät på sängen och tillslut somnade jag av ren utmattning.
Trött på det mesta. Trött på strul och att allt ska vara så förbaskat kompliserat.
Kan det inte bara flyta på någon gågn?
Vaknade upp helt förvirrad och groggig vid halvfem.
Jag känner mig tom på något konstigt sätt.
Jag måste försöka samla ihop kraft så jag orkar kämpa vidare med detta för jag tycker att jag har rätten på min sida. jag har ett intyg som gäller från den 11 november, punkt slut.
Men försäkringskassan är inblandad också, så då vet man ju aldrig vad som kan hända. ;)

Över till en annan sak som ligger och pyr inom mig just nu.
Ni vet ju, och om inte, så kommer jag med den glädjande nyheten, vinterkräcksjukan härgar vilt just nuu , lite överallt om jag inte missförstått saken.
Trevligt? Nejnej, inte alls.
Daniels moster kom ner till Halmstad idag, hon ska bo hos sin syster, Daniels mamma alltså.. Mostern ringde nu ikväll och ville att vi skulle komma hem dit och hälsa på imorgon. Vi har varit lite tveksamma eftersom vi inte är helt krya och vi ska ju ändå träffas snart till jul osv.
Nja, alltså, det ska vi nog inte.
Efter några minuter berättar mostern att min svärmor legat och spytt hela natten och det har kommit från andra hållet med, om ni förstår?
Vinterkräcksjukan kan det ju vara sa mostern.
Jaha, ja då sätter vi inte vår fot hos er sa jag, blev ju ganska upprörd på en gång, att de ens bjudit in oss. Ja, men E, svärmor alltså, har varit på stan idag och hon har inte mått så illa, bara lite.
Okej? jamen då kommer vi ju! Not
Ilskan bara for rätt upp i huvudet på mig.
Om hon nu har den, kanske en lindrig variant, vad vet jag, men hur många har hon smittat idag då?Den är ju så väldigt lätt att ge vidare om man säger så.
Hoppas du inte får den nu då, sa jag.
Mostern fortsatte att berätta att E skulle på någon samankomst imorgon om hon orkade och inte mådde illa.
Usch, jag blir så trött. Nu är jag känslig, för jag börjar nästan gråta. Det är ju inte klokt, tanklöst kallar jag det.
Jag berättade att jag varit sjuk igen, att jag är så slemmig och att det varit en riktigt jobbig period nu, ganska länge. jag får ju allt. Jag har ju ett hål rätt in i luftstrupen som sagt, inget som skyddar. Inte så konstigt jag blir sjuk. Ta på dig varmt om fötterna sa hon.
Ja okej.
Jag slutar för idag tror jag.
Ska nog lägga mig i ett varmt bad.
Hoppas jag inte gjort er deppiga med det här inlägget.
Ibland blir jag bara lite smått överbellastad... :)
Var rädda om er nu och sov gott inatt.
Kram

Jodå, det blev av

Jo, min kropp lyckades visst samla ihop så mycket kraft så den slog bort det här hemska jag haft sedan i söndagskväll. Idag har jag nämligen mått finfint!
Ingen är gladare än jag. Skönt som katten! :)

Jag kom iväg till frissan och nu är jag lite omgjord. Hon tog inte så mycket på längden men gjorde håret mörkare och la in lite röda slingor, blonda hade jag i mig själv.
Det känns jätteroligt! Lägger in en bild så ni får se. :)
De jag träffat på har sagt att det är fint men de vågar väl inget annat när jag kommer där viftande med käppen. :)
Ni får en liten bild på Jens också, han är trött som ni kanske förstår.;)




Som vanligt, när det gäller mig, så uppstår det alltid ett litet problem, så även när jag ska till frissan. Det kruxar till sig när jag ska tvätta håret. Jag är ju stelopererad i nacken och kan inte böja bak huvudet när det är dags att skölja ur håret vilket får till följd att jag inte bara får håret tvättat utan även tröja ansikte ock lite allt möjligt.
Det hjälper inte att man pallar upp med handdukar osv för jag sitter ju praktiskt taget rätt upp med huvudet så det forsar överallt.:)
Min frissa kom på den briljanta idén att jag kan ju böja mig fram över skålen eller vad man nu ska kalla den. Det gick ju jättebra. såg kanske ut som att jag mådde illa men ingen vinterkräcksjuka här inte. :)
Nöjd är jag med dagen. Vi har varit på dropp-in-fika på dagis också, mycket trevligt.

Imorgon ska de sista julklapparna inhandlas.
Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och njuta av att jag känner mig frisk och på gång igen.
Ha en fin eftermiddag och kväll.
So long

Bättre

Det känns om att jag är på bättringsvägen nu. :) Jag har inte haft någon feber sedan i förmiddags men då hade jag över 39 grader.
Jag har sovit mycket de senaste dygnen.
Jag orkar inte ens tänka på hur halsen är. Har en stark känsla av att jag misskött den. Det är väldigt viktigt att jag får upp allt slem jag har men jag har liksom inte orkat suga och ha mig så nu har jag svårt att få upp det. jaja, det finns så det räcker till ändå. :)
Nej, nu får det vara nog, nu vill jag känna mig pigg och glad igen.
Jag har egentligen en tid hos frissan imorgon och tar jag inte den så blir det nog inte av innan jul. om jag är feberfri imorgonbitti så drar jag dit.
Bäst att hoppa i säng och sova bort sjukdommarna.;)
Godnatt på er.

Lite krasslig *överaskad* Not

Kikar in lite snabbt. Vaknade med 39 grader imorse och jag känner att den är på uppstigande igen, det har varit så hela dagen. Jag brukar nästan aldrig få feber, kan bero på att jag tar panodil för min värk varje dag.
Jaja, nu har jag fått det iaf och det är inte trevligt alls har jag blivit varse.
Har så ont i ryggen och hjärtat slår så fort. :( Halsen den är som den är, dålig som bara den. Trött!
Har inte varit någon bra mamma idag. Bra att jens ska till dagis imorgon, stackarn är helt uttråkad och ostimulerad.
Han är frisk nu, har hosta men ingen feber och det har han inte haft sedan i lördagskväll. :)

Japp, här var det enbart sjukdomsnack. Tråkigt
Tack alla för era kommentarer, jag orkar inte riktigt gå in och svara nu men jag skickar över en stor kram till er så här istället.
Ang att slå sig ihop många och klaga på färdtjänsten så är det gjort många gånger men det är väl dags nu igen eftersom de inte lyssnar.
Men ni, handikappomsorgen ringde idag. tjohoo Och nu var det fixat, så enkelt som aldrig det.;)
Godnatt och sov så gott.
Nu ska jag vira in mig i ett antal filtar, jag fryser som bara den.
Åå, stackars uika som Jens brukar säga. ja, han säger förstås inte stackars men när han ska säga Ulrika säger han Uika. Fint!
Kram

Favorit i repris

Hej och hjärtligt välkomna till Ulrikas gnällhörna!
Hoppas allt är bra med er, här är det slemmigt. ;)
Nejnej, vi börjar om.
Det är tredje advent idag och det närmar sig julafton, det är kul. Nu är jag igång med julklappshandlandet, som jag det här året kör via telefon. Smart, eller vad säger ni?
Jag slår ihop mig med diverse familjemedlemar och så får de köpa klapparna. Hihi Jag ska ut själv i vekcan så jag komme rinte undan de långa köerna.
Några klappar är klara nu iaf och det känns bra. Nästa år måste vi förändra detta på något vis. Hur lätt är det att köpa saker till människor som har allt, jag syftar på mig själv då också. Man byter ju egentligen bara pengar med varandra. Men det är kul också, när man hittar något man blir riktigt nöjd med.

Jag var i kyrkan i förmiddags och det är där mitt gnäll kommer in. Jag hade en frammetid som var kl 10.00, då började högmessan nämligen. Bilen skulle ha kommit och hämtat mig kl 09.15, och resan tar fortfarande bara tjugo minuter in till Halmstad om man åker raka spåret vill säga. Vilket vi förstås inte gjorde idag. Jag kom fem minuter försent av diverse olika anledningar som jag inte orkar gå in på. Men jag blir sur. Jag som har bestämt att sånt här inte ska påverka mig, men det gör det ändå.
Jag har ringt och klagat. Berättade det för min syster, att jag ringt in och klagat: Bra Ulrika, du måste bli en sur bitter tant.
Men det vill jag ju inte. Hon skojade förstås men snart blir jag väl sedd som sån. :(
Högmessan var bra, fast vi hamnade längst bak och det var svårt att höra. Gnäll gnäll gnäll ;) Kul med mycket folk i kyrkan iaf.
Sedan tog jag och svärmor en fika på Regnbågen och det var mysigt. Träffade min fina vän Ingmarie i kyrkan med och det var skoj. Kram till dig! :)

Okej, över till familjen Östbergs hälsorapport.
Jens hade feber igårkväll också men på mornarna och dagarna har han ingen. Han snörvlar och är hostig men verkar må bra ändå. Han äter jättebra så jag känner mig inte orolig faktiskt men hoppas på en feberfri kväll ikväll.
Jag själv mår inte speciellt bra om jag ska vara ärlig. Jag är superslemmig och det är plågsamt jobbigt och tar på mig mycket nu. Försöker bara att acceptera läget och göra vad jag kan för att känna mig glad ändå men jag hamnar lätt ismå svackor.
Jag försöker att inte styras av det allt för mycket. Jag fick sitta och hosta i kyrkan och det är inte kul men vad kan jag göra?
Om det kunde gå över snart.
Daniel är också hostig och så. Men alla är ju mer eller mindre förkylda nu, eller hur? det är bara så och ingen stannar ju hemma för att den är förkyld så därför kan man knappast skydda sig från det heller.
Det känns som att det här ämnet var uttjatat redan för flera veckor sedan.;)

Över till något roligare.
I eftermiddag ska vi hem till syster min och äta Lussebullar och dricka glögg. Tjohoo Det ska bli mysigt!
Sedan blir det middag hemma hos mamma och pappa.
Hoppas mamma är okej.

Önskar er alla en riktigt fin tredje advent!
So long

Idol

Jag har inte sett något Idol-program under hela hösten, men nu fastnade jag vid tv:n.
först var det någon kavalkad av de olika deltagarna som det gått bra för under årens lopp. Vad duktiga dem är. Jag har själv inte varit så förtjust i själva programmet men att det gett så många duktiga människor chansen att komma fram, det är ju jätteroligt. Hela jag fylldes av någon härlig känsla av glädje när jag lyssnade på dem. Hmm, jag går runt och känner mig väldigt känslig hela tiden, mycket märkligt men jag mår ju inte dåligt av det utan snarare bra så okej då. :)

Mindre skoj är dock att Jens hade 39 graders feber nu när han la sig. Jag blev lite förvånad, visst kändes han varm men han var pigg och busig, som valigt alltså. Jag låg ner i soffan och han stod och hoppade på min mage till exempel.:)
Hoppas mammas gosros mår bättre imorgon!!!

Mamma har visst hamnat i en dålig period igen. :( Usch, vad ledsen det gör mig men samtidigt både arg och trött. Hoppas julen blir bra iaf. Hon sa till mig igårkväll att det inte ska bli någon julmiddag och firande  hemma hos dem iaf. Jaja, sånt brukar hinna ändra sig ett antal gånger innan själva julafton.
Men det som gjort mig mest arg idag förutom att de aldrig ringde från handikappomsorgen var att när jag ringde hem i eftermiddags så berättade hon att hennes och pappas chef gett henne hundra kronor och sagt: Köp dig en flaska vin till ikväll.
till saken hör att han vet att hon har problem med just alkoholen. Fick lust att lyfta luren och ringa honom och säga några väl valda ord. Men det gjorde jag inte förstås.
Okej, nog om detta.
Började inlägget glatt och slutade det med någonting som inte gör en människa glad, men så blir det ju ibland..;)
Jag mår bra själv. Har bara fått så ont i handen efter sprutan, det känns som något sitter i kläm. Hon kanske kom åt någonting där inne. Ja, det lär ge med sig.
Nu ska jag fortsätta kolla på Idol. hihi
Vem håller ni på?
De är duktiga båda två men Kevin har ju världens finaste och starkaste röst så jag håller nog lite mer på honom tror jag. :)
Ha en fin kväll.
So long

En febrig liten kille

Imorse vaknade Jens upp med feber, inte så mycket men det blev iaf inget dagis för honom. Han var lite halvlslö på morgonen och förmiddagen men nu efter middagsluren så är han pigg igen. Han känns sval och fin också.
Hoppas det bara var något tillfälligt.
Annars har dagen rullat på lungt. Jag väntar på samtal från handikappomsorgen men det har jag gjort i två veckor nu så det kanske blir två till? :( Jag är lite Smått irriterad. Har ringt och jagat dem nu under hur lång tid som helst och varje gång säger de att någon ska ringa upp men det gör de aldrig. Blä för sånt.
Jaja, jag får väl ringa igen.

Vi vaknade upp med snö utanför fönstrerna idag, 3 cm sa Daniel att det var. Men nu är det slask, det blir ju lätt så här nere.
Jag önskar er en superfin fredag!
So long

Ny medicin och en utmärkelse

Idag var det alltså den stora dagen. :)Jag har varit på Spenshult och träffat läkaren och fått den första infutionen av Orensia.
Läkaren gjorde en sk ledstatus för att kontrollera hur aktiva lederna är. Jag hade väl typ 20 inflammerade leder eller något. Jag fick två kortisonsprutor igen, en i knät och en i handleden. Skönt, då kommer jag säkert vara bra över jul. :)
Jag hade faktiskt inte trott att jag skulle få några kortisonsprutor den här gången eftersom det inte var så länge sedan sist. Men jag fick erbjudandet och då tackar jag absolut inte nej.
Jag fick influensavaccin också, så det blev några stick idag.
Åh, så glad jag är att det äntligen är igång nu. Får nästa infution om två veckor, den 22 december alltså. Om några månader märker vi resultat.
Hoppas detta är medicinen för mig!!! Pratade med doktorn om att en handkirurg ska kolla över mina händer och ev operation av två fingrar. Doktorn sa att vi måste vänta till vi har fått någorlunda bukt med inflammationerna först, en kirurg vill inte göra något så länge sjukdomen är så aktiv som den är. Det är bara att vänta.
Det ska bli bra det här.

Nu över till något väldigt roligt men samtidigt skäms jag lite.
Jag har fått flera stycken utmärkelser av underbara människor under de senaste veckorna och idag har jag fått två till .
Jag blir alltid lika blad och ni är så goa som ger mig dem, det är en uppmuntran.
Det jag skäms över är att jag inte tagit tag i det och nominerat vidare.
Nu tänkte jag göra så här,det är kanske fel? Men jag gör så ändå. jag kan inte länka själv, Daniel får hjälpa mig, tack älskling för att du hjälper mig så gärna. Hihi

Jag tänker nominera åtta av mina favoritbloggar. Jag läser ganska många så det har inte varit det lättaste att plocka ut dem, men ändå lätt för jag älskar dessa bloggar och läser dem varje dag. Ni ger mig många skratt, styrka och glädje, tack ska ni ha!

T:s blogg
Du är underbar, jag kan bara säga det! Hur många gånger har jag inte skrattat så jag tjutigt här hemma, tack vare din blogg. Ni måste bara in och läsa!
Malins blogg
En mycket varmhjärtad människa som alltid ger mig tröst och styrka genom fina kommentarer. Sedan älskar jag hennes blogg där hon berättar om sitt liv på ett mycket fint sätt och dessutom lägger in tänkvärda ord som jag alltid tar till mig.
Jen
Min fina kompis Jenny som skriver på ett roligt sätt och det är altid så skoj att läsa om hennes liv med sina två goa barn Kalle och Lisa. Du får mig alltid på gott humör vännen.
Thedevilwears
Den här tjejen ger mig mycket styrka genom sin blogg och hennes fina kommentarer här oss mig. Vi delar tyvärr samma sjukdom och jag känner igen mig så mycket i det hon går igenom. Vi är överens om mycket vad det gäller reumatismen. Det känns skönt att veta att du finns där och vet hur det är, fast jag önskar såklart att du inte viste hur det var, kram!
Hennes blogg är mycket bra och det är ett nöje att gå in där varje dag och läsa.
Soffies blogg
Åh, jag gillar verkligen den här bloggen också. jag får fina bok och filmtips och lär mig en massa saker av henne. Det är alltid spännande att gå in där och läsa. Sedan att personen bakom bloggen är en underbart go människa som stöttar mig mycket, det gör inte saken sämre. :)
Lena Hellströms blogg
Ännu en favoblogg som jag är inne och kikar i titt som tätt. :) Lena skriver på ett roligt sätt och berättar om sitt liv. jag känner att vi delar många tankar och åsikter. En mycket varm människa är hon!
Lenakald
Detta är en ny bekantskap här i bloggvärlden. Men jag föll direkt för hennes blogg och person. Vi har också mycket gemensamt tycker jag. vi har inte samma funktionshinder men tankarna och, på något sätt erfarenheterna också, är rätt lika.
En stark människa som jag beundrar mycket.
Bjornesmagazin
Oj, den här bloggen och mannen bakom gör mig så glad och varm. jag får skratta mycket inne hos honom och han kommer med många tänkvärda och kloka kommentarer till mig.
Sedan att han verkar vara en helt underbar morfar till sin Ella det gör mig varm det med. Jag vet hur viktiga mor och far-föräldrar är, Jens har en underbar moffa han också.:)

Japp, det var mina nomineringar, fina bloggar är det allihop så in och läs med er nu. ;)
Själv ska jag ta mig en kopp kaffe och gosa lite med min gosros. Vila handleden ska jag kanske också göra. Hmm? :)
Kram på er.

Jul utmaningen!

Jag har blivit utmanad av
Lena
och för en gång skull ska jag anta utmaningen på en gång.


Blondiies

 Lilla Jullista för Sveriges Bloggare

Blondiie har gjort en egen liten jullista som jag oxå varit med i! Var med du oxå!

När du gjort utmaningen på din blogg, svara då i min gästbok så jag kan kolla dina svar samt gå till

Blondiies jullista

 och tala om att du gjort den så vi ser hur många man kan sprida en lista till genom ETT inlägg! Skriv i inlägget du gjort den samt din adress eller nått

annat skoj =D Tror ni 100 personer gör den? Det återstår att se!!!


Har du köpt en chokladkalender?

Nix, det har jag inte.

Om ja, har du öppnat några luckor för tidigt?

Nej, som sagt, har ingen.


Har du hunnit med att köpa alla julklappar?

Nej, men jag har bestämt vad jag ska köpa till en del iaf. Haha

Till vem är det svårast att köpa till?

Till lillebror och pappa.

Dricker du alkoholfri glögg?

Japp, för det mesta.

Har det hänt att du aldrig stressat inför julen?

Jag brukar faktiskt inte stressa så himla mycket. Detta beror nog på att jag slipper stå med all julmat, det gör min käre pappa.


Hur många stjärnor ger du till årets julkalender?

Har inte sett den.

Vilken är den bästa julkalendern genom tiderna?

Trolltider, i slutet av 80-talet gick den väl?


Säg en person som du velat säga "God Jul" till men aldrig vågat/orkat eller kanske glömt?

Jag kommer inte på någon nu, det har säkert hänt men jag försöker säga det till så många som möjligt.

Vem är det som julpyntar hemma hos er?

Jag med hjälp av mamma.


Vem klär granen och vem bestämmer hur den skall se ut? Hur SKA den se ut?

Vi har faktiskt ingen, bara n liten plastgran.

Plastgran eller äkta

Plast men det luktarju mer med en äckta förstås.

Älskar du att få julklappar eller att ge bort?

Ge bort är ju alltid väldigt roligt speciellt om man är nöjd med vad man lyckats hitta på. Kul att få också. hihi


Vill du fira julafton utomlands eller i vårt kära Sverige?

Vi har firat flera jular utomlands när jag var mindre. Men jag förerdrar att vara hemma i Sverige.


Känner du någon julstämning nu?

Jajemen!

När kom din julstämning?

Runt första advent.


När skall man sätta upp adventsljusstakar? När är tidigast vs. senast?

De ska vara uppe första advent. Jag bryr mig inte jättemycket när andra sätter upp dem, jag ser ju ändå inte det. Hihi Bara jag vet att de finns där runt första advent så är jag nöjd.


När julpyntar man?

Det mesta åker upp första advent.

Skickar du julkort?

Ja, speciellt nu är det roligt när vi får skicka julkort med Jens på. Hihi


Vilken senap till skinkan?

Äsch, är inte så noga, gillar skinkan som den är.


Viktigaste på julbordet?

Skinkan, sillen, laxen och grönkålen såklart!


Julmusik jag inte kan vara utan?

Det ska vara mycket av den varan. Har en skiva med Snöstorps ungdomskör som jag bara älskar. Den spelades in för några år sedan och min syster är med, den skivan är underbar.


Världens bästa jullåt?

Jag tycker mycket om Gläns över sjö och strand, men det finns så många vackra.


Julknäcke eller vörtbröd?

Vörtbröd


Vilket julgodis är viktigast? Gör du det själv?

Knäck älskar jag men gör ingen själv, det är så svårt att pricka formarna. Hihi och man kan ju liksom inte känna sig fram heller, ajaj!


Vilka traditioner har ni? (fattar av Blondiies svar att det handlar om julafton)
En lugn förmiddag hemma hos oss, bara jag, Daniel och Jens.
Vi äter såklart tomtegröt till lunch.
Hem till mina föräldrar och dricker glögg och myser.
Kollar Kalle och så sitter jag och talar om precis vad som händer eftersom jag tycker att det är så häftigt att jag fortfarande kommer ihåg allt som händer och när. (jag såg Kalle senast när jag var elva år, med ögonen alltså, nu är jag 30) Det har satt sig liksom, så det spelar ingen roll att jag är blind jag ser allt i huvudet ändå. Hihi
Jag plus svärmor och min mamma åker till kyrkan och går på julbön.
När vi kommer hem slår vi oss ner vid pappas underbara julbord, om vi har tur... Pappa har ibland varit så trött på julmaten efter alla julbord så ibland bjuder han på anka istället och det är inte dumt det heller. Om det inte blir julmat på julafton äter vi det på juldagen istället.
Sedan kommer tomten och en mycket långdragen prosess tar sin början.
Sedan brukar vi spela lite spel och fortsätta mysa.


Färdiginslagna paket eller paket att slå in hemma?

Jag är glad när de slår in i affärerna, annars tar Danne vid och slår in så fint.


Fet stila det du gillar nedan!


Pepparkakor - Lussebullar        

Skumtomtar - Knäck          

Ischoklad - Marsipan

Köttbullar - Prinskorvar

Julkorv - Julskinka 

Lax - Sill        

Revbenspjäll - Janssons frestelse   

Paradis - Alladin

Rullsylta - Pastej

Glögg - Julmust

Rödbetssallad - Dopp i grytan

Ris a la malta - Risgrynsgröt

Hemma - borta


Och slutligen....


5 Fördelar med julen enligt mig:


Gemenskapen med familjen
Förväntningarna
Besöken i kyrkan och värmen det ger.
God mat
Glada barn

5 Nackdelar med julen enligt Fröken mig:

Att ensamheten känns extra svår för de som är ensamma och inte har någon att dela allt med.

Stressen som råder.
Långa köer
Att försäljningsrekord slås varje år.
Att alla inte har det lika bra som jag.


Alla som läser denna skall anta utmaningen i den mån man vill =)

Utmana sen dina bloggvänner!!!


Det bubblar inom mig...

Det har varit en bra dag idag också. Min hals är inte bra dock men kom med något nytt liksom... Blää Det bubblar i bröstet på mig och jag måste hosta ut slem offentligt, det är hemskt jobbigt. det värsta är när jag får göra det i färdtjänsten och jag är ensam med chaufören. Det är så pinsamt. :( Klart jag inte hostar rätt ut som ni förstår, får hosta i en pappersnästduk men det är jobbigt ändå.
Vill inte! :( Men alternativet är ju att stanna hemma hela tiden och det går väl inte? Jag kan ju inte isolera mig bara för att jag tror att andra tycker jag är äcklig.
Ledsen för detta men det hjälper ju inte. Ryck upp dig Ulrika!
Imorgon ska jag träna igen. Jag mår lite illa just nu och har gjort det hela kvällen. jag är livrädd för vinterkräcksjukan. Vi hade den förra året och det var rent ut sagt bland det vidrigaste jag varit med om. Jag ville ärligt talat dö då. Ni har inte spytt med en track, eller? ;) Vill ni ha dettaljer?
Här kommer några så hoppa över om ni är känsliga.
Man får liksom inte samma tryck i spyendet när man har en track som göra att det pyser upp luft på vägen. Därför är det svårt att få upp det om man säger så. Ja ni förstår? ;)Det liksom fastnar nästan på vägen upp. Hmm?
Nej men usch, nu mår jag ännu mer illa, jag är verkligen äcklig... :)
Förlåt. Hihi

Jag och Daniel har varit runt på olika möbelvarohus. Vi kikar efter möbler till Jens rum. Vi tänkte inreda det till hans tvåårsdag. Med en säng för stora barn och lite annat kul. Vi har väl hittat en del nu.
Jag är nog typ den enda människan av kvinnligt kön som inte gillar att springa omkring på sånna ställen. det går bra ett litet tag men sedan börjar det krypa i mig. Hua
I och för sig, det är förstås kul att kika på saker till Jens men även i det fallet så kan jag inte sträcka mig så himla långt. jag tycker det är gruligt trist helt enkelt.
Om det är någon annan tjej som känner lika som jag, ge dig till känna då, så kan vi bilda klubb. :)
Det blir nog bara du och jag är jag rädd men det gör kanske inget? :)
Nej, dags att göra något annat.
Se om det hjälper att käka några minikanelbullar,mot illamåendet menar jag...
Godnatt!

En bra måndag

Idag har jag varit på verkligt gott humör. Antar att det beror mycket på att jag kom iväg och tränade och att bastun äntligen var lagad på Sats. :)
Inatt drömde jag att jag blev opererad i halsen och operationen blev mycket lyckad... Haha, det ända problemet var att jag inte fick någon smärtstillande, men det kunde jag väl ta då. ;)
Träningen gick bra men jag fick springa in på toan flera gånger och hosta, det bubblade i hela bröstet på mig. Ganska så vidrigt om jag ska vara ärlig men det gick. Jag och ledsagaren skrattade åt allt vad halsar, slem och operationer heter så nu känns det lite lättare igen. Vad skulle jag ta mig till utan mina underbara vänner?

När jag kom hem från Sats var jag full av energi och tog tag i att ringa folk som jag borde få tag på. Min handläggare på handikappomsorgen till exempel. Jag har jagat henne länge och hon skulle ringt mig för två veckor sedan men ack nej, det har hon inte gjort. Tur jag hade lite energi över, fast det hjälpte inte för jag fick inte tag på henne den här gången heller. Någon skulle ringa mig men det gjorde någon inte...
Fick ringt och fixat en del annat också, det känns skönt.
man måste tyvärr ha mycket energi och vara stark när man ska hålla på med myndiheter och sånt. Aldrig trevligt tycker jag, känner mig alltid som ett litet kryp.

Imorgon ska Jens på dagis, det var ganska länge sedan sist nu, tio dagar. Det blir nog roligt för honom tror jag. :)
Daniel ska jobba lite och sedan tänkte vi ta en sväng in till stan.
Jag borde också svänga inom vårdcentralen och få influensavaccin. Jag har ju varit förkyld och ätit penicillin under ganska lång tid så det har inte passat in med en spruta tidigare.  Måste ringa Spenshult och fråga först bara, om det är okej att ta vaccin nu precis innan första Orensia-infutionen?
Har också tänkt sticka till sjukhuskyrkan med svärmor imorgon eftermiddag. Det ser jag fram emot. :)

Det är väl dags att börja tänka lite på det här med julklappar också. Jodå, jag har tänkt och vet ungefär vad jag ska köpa men har bara handlat till Jens än, inte så bara i och för sig. :)
Men det finns ju några andra att köpa till också menar jag.
Jag gav föresten upp den där boken igårkväll. Usch ja, ingen jag rekomenderar precis.
Nu dags att läsa lite bloggar. :)
Godnatt på er.

Andra advent

Vi har haft en glad och busig kille här hemma idag också. :) Prat och skratt hela dagen, nästan... Haha
Vi var hem till mina föräldrar ikväll och käkade middag. Där var då samlade tre superlyckliga människor, Jens, moffa och Ea. De var glada att se varandra igen. jaja, jag och Daniel var glada vi med. :)

Det har inte hänt mycket, dagen har gått fort och snart är det dags att läga sig igen. Imorgon är det träning som gäller för mig.
Stälde mig på vågen och jag har gått ner två kg. Får skärpa mig lite, och äta mer tomtegröt. ;) Men det brukar bli så när jag inte mår bra.
Jaja, ingen större fara.
På torsdag får jag första infutionen av den nya medicinen, Orensia heter den, osäker på stavningen.
Hoppas det är den nya mirakelmedicinen.:)
Får tre infutioner med två veckors mellanrum och sedan blir det en gång i månaden.
Spännande ska det bli även om det kan dröja några månader innan man ser resultatet.

Jag håller på med en bok som heter Underströmmar men jag kommer baske mig inte in i den. Funderar på att ge upp, men den kanske blir bättre?
Hoppas ni haft en fin andra advent!
Godnatt på er.

En bra lördag

Japp, här har det varit en bra lördag, inte för att det hänt något speciellt, den har bara varit bra helt enkelt. :)
Jag tog min sista pencillin igår så det blev ingen cellgift, därför har jag inte mått illa. Tjohoo :)
Halsen är bättre, mycket slem men jag får iaf bort det vilket är skönt och befriande om man säger så...

Jens som är den främsta anledningen till att dagen varit så bra, har varit som ett enda stort solsken hela dagen. Jag överdriver inte, han har varit på grymt bra humör.
Han har lekt jättemycket själv och det är en ren fröjd att höra honom prata och leka tex med den nya bandbilen. (brandbil såklart) Tut tut säger han när han kör med den. Det är en liten gubbe som sitter och kör och det är tydligen moffa. Hmm? Han sitter vid Atten. och har en össa på sig... Haha (ratt och mössa, ja, ni förstår säkert Jensiska)
Imorse började han att säga:
-Assååååå Assåååå
Jasså, är det förstås och det har han sedan kört med hela dagen. Antagligen för att han får en mycket positiv reaktion så fort han säger det. ;)
Han pratar jättemycket och i veckan började han dessutom sätta ihop fler ord. Åka biiil osv.
Han pratar mycket om sig själv också, Jens =Jaej.
Mammas gosros, vad jag älskar honom, inget är starkare än den kärleken jag känner för honom.

När jag stod och grät som en tok i Ellys badrum, det var väl i torsdags kväll tror jag. Jag hade fulkomlig panik över min hals och jag funderade på hur jag ska klara av det här. Hur ska jag klara av hela livet med den här tracken och alla infektioner som följer med den. Jag tänkte på Jens då, jag måste ju bara fixa det, det finns ju inget alternativ. Men det var himla tungt då. Jag var ute en halvtimme på de dagarna, fixade inte mer för jag bara hostade hela tiden.
Vad är det för liv? Att gruva sig för att träffa folk som inte känner mig och som inte vet hur det ligger till. Att vara bunden till en sug och vara trött och känna sig sjuk hela tiden.
Sommaren var ju bra så jag glömde faktiskt bort att det var så här, förra hösten, vintern och våren.
Sedan blir jag ju dessutom rädd. För även om jag skriver så här nu, vad är det för liv? Så älskar jag mitt liv himla mycket och jag vill gärna njuta av det så länge som jag kan.. Men även jag förstår ju att detta inte är bra för min kropp, det tar på lungor och allt annat.
Det kanske låter melodramatiskt men så himla kul känns det inte. En track är en sak för sig, mediciner som sätter ner immunförsvaret är en sak för sig det också men de båda tillsammans är inte bra.
Börjar känna mig lite smått sliten, hörs det? ;)
Men som sagt nu är det iaf bättre igen och det är jag glad för. Lederna är också hyfsade så på måndag blir det nog träning igen. Vad jag längtar!

Imorgon ska vi hem till mina föräldrar. det ser jag fram emot.
Det är andra advent också, så mysigt.
Godnatt på er.

Bjuder på några bilder :)


En glad Jens.

En söt kille

Lite tröttis

Jens sover gott

Hemma från Västerås

Nu är vi hemma igen. Från början var planen att vi skulle åka hem igår eftersom Daniel skulle vara hemma till ett möte idag men han lyckades ändra på det.
Det blev alltså en extra dag hos moster. Vi kunde ju ha stannat någon dag till men jag har ärligt talat varit väldigt dålig så det var lika bra att åka hem. Det var trots allt superskönt att komma hemifrån och moster pysslade om oss ordentligt. Det som kronglade för mig var halsen. tror aldrig jag varit så dålig i den faktiskt och hade jag inte varit hos just Elly så hade jag nog brytit ihop.
Jag hade så enormt mycket slem och hosta så det var inte klokt. Det värsta var att jag inte kunde hosta upp skiten så det liksom fastnade och gjorde att jag kände mig allmänt dålig. Febrig och mycket ont där tracken sitter.
Det var riktigt hemskt och tanken på att jag ska ha det så här hela livet fick mig att nästan få ångest.

Nu mår jag bättre, jag har en känsla av att det var luften som ställde till det för mig. Det var mycket tortt och varmt.
Jag vet inte?
Men som sagt, det var mycket skönt att komma hemifrån och jag har trots allt skrattat mycket och vi har haft det bra.
Daniel stack iväg till Stockholm på tisdagen. jag var hemma med Jens så det blev inget besök i huvudstaden för mig, det hade inte funkat praktiskt. :(
Sedan har jag passat Jens ensam i Ellys lägenhet och det var verkligen en utmaning... :) Jag var helt slut efteråt. I och för sig hittar jag ju jättebra där men jag har ju absolut ingen koll på alla grejer hon har. Hon är en människa med mycket fina och dyra saker överallt. Jag var lite nervös, fast mest för att han skulle skada sig på något vis, eller käka upp något smått.
Jaja, det gick bra och nu vet jag att det funkar för mig att vara ensam med honom i lite okända miljöer fast det är inget jag vill utsätta mig för varje dag precis. ;)

Ja, det är lite om hur vi har haft det.
Nu är det skönt att vara hemma igen.
Härlig tid är det också. Snart dags att börja köpa julklappar kanske? ;)
Danne går runt och pratar om att han är klar med sina. Hmmm?
Jag har inte ens börjat. Men jag antar att jag inte är ensam om det, jag brukar iaf inte vara ensam i affärerna dagarna innan julafton. ;)
Hoppas ni haft det bra mina vänner.
Kram

RSS 2.0