Nysprutad

Som jag skrev i fredags så svullnade ju mitt knä upp och det blev inte precis bättre under helgen, snarare tvärt om.
Dessutom blev de andra lederna dåliga också, framför allt axlar och händer.
Jag ringde Spenshult det första jag gjorde i morse och tack och lov fanns det en tid till mig redan kvart i ehlva.
Nu har jag fått kortisonsprutor i vänstra knät och höger axel. Hon tappade också ur ganska mycket vätska ur knät. Nu är min tanke så här, de här sprutorna kommer så klart ge efekt fort som bara den och sedan kommer de hålla i sig minst en månad. Lagom till efekten av de går ur kroppen så kommer Orencia att ha börjat värka. Bra va? ;)
Japp, det blir nog bra alltihop. Men jag är trött och less på detta nu. Det var så nära att jag började gråta i morse för jag hade så ont.

Jag ringde även halsmotagningen imorse för att försöka få tag på min doktor. Vill ju testa med penicillin nu eftersom halsen inte blir bättre den heller.. fasen vad jag gnäller. Önskar verkligen jag kunde komma med något bra. :) Jag vet att det är min blogg och att jag får gnälla hur mycket jag vill men jag vill ändå komma med något kul.
Sköterskan skulle hur som helst prata med doktorn som sedan skulle höra av sig till mig under dagen.

Något knäppt hände när vi åkte hem från Spenshult. Jag fick ett telefonsamtal. Det enda jag registrerade först var att hon sa att hon ringde från halsmotagningen och att hon pratade skånska. Funderade på vad är det nu då? Men sedan hörde jag att hon sa att hon ringde från Lund. Vad är det nu tänkte jag, vad vill dem?
-Vi har en tid till dig för operation nästa tisdag.
-Vaaa?
Först blev jag iskall och sedan irriterad.
-det går inte för jag har inte dragit ut tänderna än, sa jag.
-Hmmm?
Jag blev irriterad eftersom det var läkaren själv som tyckte att det skulle vara så bra om jag drog ut tänderna först innan själva försöket med operationen. Det skulle ju kanske vara tack vare det som han skulle kunna komma ner med lasermaskinen.
-Okej, jag får prata med honom, sa hon.
Jag sa också att jag ville ha lite bättre framförhållning än en vecka. Grr Här har man gått och väntat på att det skulle hända något i ett och ett halvt år.
Jag träffade honom nu i slutet av november men han verkar ha glömt allt vi bestämde.
De ringde precis och sköterskan sa att läkaren hade tydligen sagt att han trodde allt var gjort redan. jovisst, mindre än en månad har jag haft på mig plus att det varit jul och annat imellan, hur sjutton skulle vi hunnit med det? Jag har ju inte förrän för några dagar sedan fått en tid för bara en undersökning.
Ibland vill jag bara gråta. Det känns som allt ligger på mina axlar. det är så mycket mer krongel än det jag skriver här också så det bara snurrar i huvudet på mig.
Egentligen borde jag ta kontakt med min läkare som var med mig när jag opererade nacken. Han borde vara involverad i det här med tänderna också eftersom tandläkaren absolut inte får bända och dra för mycket. Jag har ju mycket skört sskelett också efter all behandling av kortison. Vill inte få en fraktur på käkarna heller. Men vet ni, jag orkar baske mig inte ta tag i det.
Det gäller mitt bästa men varför kan ingen hjälpa mig? Varför kan ingen sitta och hålla i alla trådar?
Trött som sagt och irriterad också. Det märks kanske?
Men ibland blir det för mycket.

Jag tror faktiskt att jag ska vila mig lite innan lille vännen vaknar. Hoppas jag blir på bättre humör.
Men det känns hopplöst när inte ens läkarna lyssnar på vad man säger. det är som att prata med en vägg.
Men det är ju bara mitt liv och en operation mer eller mindre, vad spelar det för roll? Det känns inte genomtänkt för fem öre.

Ni gör mig glad iaf, tack för alla kommentarer.
So long

Kommentarer
Postat av: sussie

Svar jo,min äldsta son heter Ted,mellersta heter Emil o minstingen Tim.

Hoppas du snart blir bättre i lederna. Har en liten kille här som har ledbesvär.Vi hoppas på att det ska växa bort.

Ha det gott!!

2009-01-12 @ 15:04:58
URL: http://nattmorsa.blogg.se/
Postat av: lena

Men snälla nån vad jobbigt det måste vara att slåss själv mot sjukvården.Min make har hållt på i två år för att få nån ordning på sin axel.Ser att han lessnar ur ibland oxå.Allt tar ju sån tid och kraft.

Hoppas allt löser sig på bästa sett för dig min vän:)Kram lena.

2009-01-12 @ 15:56:46
URL: http://lenahellstrom.blogg.se/
Postat av: sussie

Svar: Han äter anti inflamatoriska tabletter. Han är sju i år o vi upptäckte detta då han började att gå,så det är ju ett tag. Det går i våg. Han blir alltid JÄTTEDÅLIG då han har en infektion i kroppen! Nu sitter det mest i nacken. Det började i fötterna... Vi håller tummarna för att det ska växa bort... Reumaprovet visar bara på inflamatoriskprosess i kroppen.

2009-01-12 @ 15:59:24
URL: http://nattmorsa.blogg.se/
Postat av: Lena



Men fy så galet trist det kan vara med alla sjukvårdande insattser som är beroende av varandra....



Jag har en rehabläkare som varit spindeln i mitt nätverk av av andra läkare och sjukvårdande insattser. Detta har funkat bra för mig men ibland kan man ju börja undra hur man ska hinna att få må dåligt då så mycket läggs på den som själv behöver vården!!



Hoppas det löser sig på bästa tänkbara sätt!



Kram

2009-01-12 @ 16:01:09
URL: http://lenakald.blogg.se/
Postat av: Amanda

Men usch vad slitigt det låter! Förstår du blir trött och less. Hoppas det blir någon ordning på allt snart och att du inte behöver tjata öronen av dig innan dess... :oP

2009-01-12 @ 17:03:15
URL: http://creyla.blogg.se/
Postat av: Barnens Hjältar

Det är sant som du säger, de måste vilja själv annars går det inte..

Hoppas du haft en bra dag ...

2009-01-12 @ 18:20:18
URL: http://barnenshjaltar.blogg.se/
Postat av: soffie

Du har fått en award, av mej för du är en så bra mamma,jag har ej skrivit ut namnen specifikt utan alla goa mammor får den,



hoppas nu att kortisonet hjälper så du slipper ha så ont,

kram till dej,

2009-01-12 @ 18:33:54
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Anki

Du jag tycker faktiskt att sjukvården skulle fixa en samordnare som håller i alla trådar, för när man själv är sjuk så orkar man inte hur mycket som helst. Det blir ju så att man får ringa runt och jaga folk, det är ju både tidskrävande o psykiskt jobbigt.Det är tur att du är en sådan tjej som står på dej. Fortsätt med det! Kram

2009-01-12 @ 18:36:30
URL: http://anci62.blogg.se/
Postat av: Annica

Hej vännen!

Tror att anledningen till att du bara kan läsa senaste inlägget är att min reklam tar för lång tid att ladda ner för dig. Jag har själv det problemet om jag kollar min sida på min dator. Men Stefans är det inga problem med... Typiskt!

Mår inte alls bra. Säger inget mer så gnäller jag inte. ;-)

Du och jag! Rädda för att tjata och prata om samma tråkiga saker.. ;-)

Skönt att du fått mer kortison. Men jag funderar på en sak. Jag har hört talas om något som kallas för kordinator när det gäller operationer. Borde du inte ha en sån? Det är ju liksom ingen liten vardagsoperation du ska vara med om....

Men jag håller tummarna för dig! Och jag hoppas att du kan hämta kraft ifrån oss här på bloggen för att orka fortsätta kriga.

KRAM!!!!!

2009-01-12 @ 19:12:11
URL: http://anja72.blogg.se/
Postat av: E

Klart att du vill ha framförhållning,det var ju likadant med min fot åtta dagar innan...Men skön t att du fick en spruta!



Tjejen på bilden har trosor, höga stövar, en slips som går runt byste, lappar på bröstvårtorna och inte en mer tråd på kroppen...Ja, du förstår ;-D



Må så gott och va rädd om dig, kriga på tjejen. Kramar

2009-01-12 @ 19:33:33
URL: http://thedevilwears.blogg.se/
Postat av: T

Jag förstår dig så väl att du känner dig nere. Det är ju aldrig nåt slut på detta elände. Sjukvården kan verkligen behandla folk. Gah!



Jag läste om din mamma. Jag känner så väl igen känslan. Ilskan, frustrationen och besvikelsen.

Skickar en massa kramar till dig vännen.

2009-01-12 @ 19:50:57
URL: http://modestymom.blogg.se/
Postat av: Marie

Hej gumman!

Usch vad jobbigt du har det, men hoppas att det blir som du hoppas - att medicinen börjar hjälpa lagom som kortisonet går ur.

Jag har nog inte riktigt fattat vad det är för halsoperation du ska göra?

Kram

2009-01-12 @ 20:40:24
URL: http://nissetroll.blogspot.com
Postat av: T

Jag förstår att du känner dig nere.

Inte kul när ens egen mamma beter sig så. Du får se det som att hon har dåligt samvete och skäms. Hon kommer nog igen snart.

Min mamma bad mig flyga all världens väg på julafton. Jag var inte hennes dotter längre osv...det var all världens elakheter..

Jag hade lovat henne att komma upp på jul och det blev inte så. Jag förstår att man kan bli besviken. Det var jag oxå över hela saken. Men att bete sig som en skit köper jag inte. Då får det hellre va. Fast det är klart att det känns. Känns skit rent ut sagt.

Men jag har min familj. Dom är de som gör mig lycklig. Jag är så glad att jag har dem.

Jag försöker se det så. Oftast iallfall. :/

Jag önskar jag kunde göra nåt så att du känner dig bättre. Känner mig så maktlös. :(



Skickar ännu fler kramar!

2009-01-12 @ 21:45:40
URL: http://modestymom.blogg.se/
Postat av: Blondiie

har frutktansvärd stickfobi så kan ine läsa inlägget tyvärr då jag såg vad du hade för namn på texten...

men jag hoppas att allt är bra med dig!

krma

2009-01-12 @ 21:55:54
URL: http://blondiies.blogg.se/
Postat av: Anonym

Tack för "inhoppet" STOR KRAM till dej med! Hoppas att du kan sova gott inatt och får en bättre dag imorgon! Min son brukade bli ganska bra när de tömt vätska i hans knän och sprutat med kortison. God Natt och Sov Gott

2009-01-12 @ 22:26:25
URL: http://anci62.blogg.se/
Postat av: Mia

Hoppas att kortison sprutorna hjälpte, de gör så himla ont att ta.. Aj Aj.. när du tycker att du klagar eller gnäler, så tycker inte jag det.. Det är mitt val att läsa vidare i bloggen och den är DIN.. och den svenska sjukvården, jaa vad ska jag säga tror att jag kan skriva en uppsats om vad jag har varit med om..



Men många kramisar på dig, coh hoppas att natten blir bra..

Jag är glad att jag har hittat din blogg..

2009-01-13 @ 00:23:29
URL: http://shopstopp.blogg.se/
Postat av: Jen

Men vilka trögskallar,,hoppas dom hajar vad dom ska göra först och att sprutorna hjälper. Jag tycker det verkar kass att du ska ha ont hela tiden. Gjorde det jätteont när dom tömde knät på vätska? Kram i massor,,,

2009-01-13 @ 07:51:08
URL: http://jennyvestbro.blogg.se/
Postat av: anki

Jisses, ja vad ska man säga? I dagens sjukvård med alla nerdragningar överallt så ska man vara frisk för att orka hålla i allt själv och är man det så behöver man inte sjukvården. :-(

Både jag och sambon har erfarenhet av sjukvården då vi båda också är drabbade av sjukdom och det har blivit mycket sämre de sista 10 åren inom vården.

Man får ringa och stöta på titt som tätt för att det ska fungera med återbesök etc.



hoppas knät och lederna rättar till sej snart. :-)

2009-01-13 @ 15:59:51
URL: http://www.coffeebreak.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0