Knepiga människor....

Jahapp, nu ska jag berätta lite om vår vistelse i Tunisien. egentligen vet jag inte om det finns så himmelens mycket att berätta för vi gjorde samma sak varje dag typ. Vad var det då kan man fråga sig? Jo, badade, solade, vilade, sov, duschade, smörjde in oss  och åt....
Skönt var det men det räckte absolut med en vecka. vi hade dessutom All inclusive för första gången i vår resehistoria och det gjorde ju att man spenderade den mesta tiden just på hotellet. Väldigt smidigt var det och vi gjorde inte av med mycket pengar tack vare det men jag hade nog inte tagit det om vi hade varit där i två veckor mest beroende på maten då, det blir lite tjatigt....
Bufén hadde i och för sig olika teman varje kväll och en av kvällarna fick vi gå till en italiensk restaurang som var underbar men ändå. De hade dock ett helt underbart efterrättsbord med olika tårtor osv. jag som älskar sånt var lyrisk... :)
Efterättsbordet fanns både på lunchen och middagen. Hahahaha Nu längtar jag tillbaka.

vi var till havet några gånger. Det var 200-300 meter dit och man tog sig till stranden med hästsjuts. Det gillade Jens skarpt. :)
Men mest var vi vid poolen på hotellet.

Resorna med flyget gick superbra. Jens sov mesta delen av tiden och han fick nässpray så något lock tror jag inte han fick. Han var hur snäll och go som helst.
Smidigt är bara förnamnet.
sedan att Daniel och morfar fick springa benen av sig på hotellet för att en viss liten kille inte kunde vara på ett och sama ställe i mer än två minuter det är en helt annan sak. ;) Själv satt man lugnt och stilla på en stol och drack fanta och var hur lugn som helst. Ja, eller hur? Hmmm
Gråhårig blev jag inte, det ser ni på korten men långt ifrån var det väl inte... Haha Nejdå, överdriver lite nu kanske?

Men en insident hände faktiskt som jag ska berätta om, något måste ju bara hända, eller hur? :)
Planet hem gick kl 05.15 och bussen från hotellet gick kl 02.10.
Jag hade ställt klockan på 01.20.
När klockan var fem i två knakcade vi på hos mina föräldrar och det var knäpptyst där inne. Pappa hade sagt till om väckning från reseptionen men ja, det hade inte funkat då nej. Hörde hur pappa stönade där inne och sa med misstrogen och stressad röst:
-Ååååh nej
Min pappa är en man som vill ha marginaler. Han ska vara på ett ställe helst flera timmar i förväg.... Nu hade de försovit sig och jag bara kände hur pappas hjärta slog igång på 200 eller något. :(
Försökte lugna honom. Daniel följde mig och Jens ner till lobbyn där han lämnade oss och vår packning för att springa upp till mina föräldrar och hjälpa dem med det sista.

Jag hör massa svenska gäster där och plötsligt kommer bussen.
Alla börjar resa på sig och jag förstår ju att bussen kommer bara vänta på att allt är inpackat och sedan drar den. Jag ställer mig upp och tjoar, kan ju tillägga att sånt är det absolut värsta jag vet att göra, jag känner mig så dum.
Jag tjoar iaf:
-hallå, finns det några svenskar här!!
Tänkte nämligen be dem att prata med chaufören så han väntar på oss. Människorna runt mig tystnar och går.... Jag står upp med käppen i handen och Jens på armen. Ropar igen och mår riktigt illa:
-Haallåå finns det några svenskar här?
Alla går ut...
Jag säger till Jens att nu får vi gå till bussen. jag hör ju ungefär vart den är och Jens gillar bussar så han visade mig. :) Mammas gosros.

När vi kommer ut framför bussen kommer personal från hotellet och vill hjälpa mig och Jens på bussen. jag förklarar att vi måste vänta på min man och mina föräldrar. Han pratar arabiska med chaufören som stannar kvar till mina uppjagade kära kommer....
Gissa om det var knäpptyst på bussen när vi steg på förutom jag då som berättade med hög röst att jag ropat på hjälp men inte fått någon.
Ja jäklar i min lilla låda vad folk är roliga och hjälpsamma ibland, det är nästan så man blir varm i hjärtat... ;)
Fast de är nog undantaget.
nu ska jag sätta på en kopp kaffe och fortsätta på DET. Jens sover middagsluren. verkar fortfarande vara lite trött efter resan.

Kram till er!


Kommentarer
Postat av: Jen

Mä vilka tröga människor liksom.Jaha här är läget så där. Kalle är jättesjuk och jag skulle ha åkt till Gotland på bröllop i morgon så nu vet jag inte om jag kan åka. Kram

2009-07-16 @ 18:00:34
URL: http://jennyvestbro.blogg.se/
Postat av: SOFFIE

men uuu va jobbiga folk,

Hoppas ni har det bra å solen har skinit på dej idag,

kram

2009-07-16 @ 18:30:50
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Birgitta

Ja det var knepigt, men det måste ju vara undantag. VIlken härlig resa du/ni varit på, det låter härlig och det ser även härligt ut på bilderna nedan. Ha nu en fin kvälliz och reflektera över de trevliga minnena :-)

Kram din bloggvän BIrgitta

2009-07-16 @ 18:48:43
URL: http://birgittagh.blogg.se/
Postat av: Lena

Vad sur man blir! Tänk vad folk är knepiga, tyvärr är det nog rätt vanligt är jag rädd. Folk "vågar" inte, eller tänker att det gör någon annan....Suck!



Vad duktig Jens är som visade dig bussen :-)



Kramar

2009-07-16 @ 20:52:56
URL: http://lejonkvinnan.blogg.se/
Postat av: Merja

Vad folk är konstiga, ska det behöva vara så svårt att hjälpa andra.



Här har vi faktiskt också haft sol idag.

Natti natti vännen

2009-07-16 @ 20:59:04
URL: http://wwwnettynu.blogg.se/
Postat av: Bjorne

Du märker vilka varaner det finns,själv skulle jag aldrig tveka att va lite social och hjälpa till om det behövdes,har gjort det många gånger och kommer att göra det resten av mitt liv,lika bra jag följer med nästa gång,hihi,ha så bra o kram.

2009-07-16 @ 21:39:32
URL: http://bjornesmagazin.blogg.se/
Postat av: marie

Trevlig resa ni verkar haft!!!

Härligt med sol och värme och mycket bad!!

Ja, synd att folk inte är mer hjälpsamma...konstigt tycker jag. Men tyvärr tänker många på sig själva bara och vill inte blanda sig i andra.

Typiskt svenskt kanske, jag vet inte?

Tur att ni kom med bussen iallafall...eller? Annars kanse ni varit kvar i Tunisien än och myst i solen....

Kram

2009-07-16 @ 23:38:32
URL: http://mariekjerulf.blogg.se/
Postat av: Malin

Typiskt svenskar tror jag!! Vi låtsas som vi inte hör bara... Vet inte om jag berättat om min bror, han är fd missbrukare, så jag vet lite vad det handlar om. Har lärt mig mycket genom det... Idag är han "ren" sedan 6 ½ år tillbaka... Kramiz M

2009-07-17 @ 10:55:21
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se/
Postat av: Titti

Jaaaa Egypten är härligt! Vi var där för 8 år sen, ska bli kul att se om nått har hänt. Vi ska till Hurgadah igen.

Ja det ska inte ingå i frikortet nå mer, metotrexatet. Men hon måste ju få sina mediciner så det är bara att betala och se glad ut. Nästan 4000 om året hinner det bli. Men, men, vad gör man? Tycker det är konstigt.

Hoppas ni får en fin helg

Kram

2009-07-17 @ 16:23:02
Postat av: Bjorne

Kul du gillade snuttekasse,höfthållare heter rompebetvingere och ekorre furufjant,kan minst 100 norska ord till,var där 8 år så man fick många skratt minsann,och klart jag skulle vart med men allt stämmer inte med tid och annat sorligt nog,men glad du är hemma och allt är som det ska,nattikram så hörs vi imorgon min favorittjej.

2009-07-17 @ 21:04:08
URL: http://bjornesmagazin.blogg.se/
Postat av: Jen

Hej, ne meningen är ju att vi inte ska smitta ner något typ,,, fast jag och lisa är på benen,,, än så länge,,,, kram

2009-07-17 @ 21:48:47
URL: http://jennyvestbro.blogg.se/
Postat av: Lena

Tack för gratulationer hos mig. Blir så himla glad. :)



Härlig resa. Men jag tycker det är konstigt att ingen hjälpte dig. Jag vill gärna inte tro att vi svenskar är så idiotiska. Har vi inte blivit uppfostrade till att hjälpa andra? Hm, jag har det iallafall. Nåja, det blev bra till slut.



Ha en underbar solig söndag! (hos mig lyser solen iallafall) :)



Kram

2009-07-18 @ 07:46:29
URL: http://celena.blogg.se/
Postat av: Susanne

Hej!!! Ja du det finns ganska kontigt folk runt omkring det är tur man är olika. Men ni verkar ändå haft det jätte bra. Min dotter åker till Tunisen om ca en månad hoppas dom också får det bra. Ha en jätte bra dag. Kram Susanne

2009-07-18 @ 09:03:00
URL: http://vejers.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0