Vill inte såra

Värken har slagit till de senaste dagarna och speciellt idag har det varit jobbigt. Så passande att jag ska till Spenshult imorgon och få mitt dropp. Tänk som det kan slumpa sig ibland. ;)
De här senaste sex veckorna, sedan jag fick mitt dropp, har varit så där. jag har tagit Naproxen två gånger om dagen för att hålla det i chack. Så bra har det inte varit men tack vare dem har det varit helt okej. Men jag vill inte behöva ta dem och det har jag inte heller behövt förut när Remicade gjort sitt jobb. Vi får se hur det blir efter imorgon.
Slutade med Naproxen igår så det är antagligen därför inflammationerna slagit till idag.
Men jag vill vara som jag är när jag kommer dit. Ni förstår hur jag menar. Att jag inte verkar bättre än vad jag är alltså. ;)

Jens och jag åkte buss idag, in till stan.  Det gick bra som förra gången. Jens tyckte det var spännande men inte tillräckligt tydligen för han somnade när vi nästan var framme. :)

Meningen var att vi skulle ta en fika med Daniels mamma och moster i stan. Men när jag ringde på förmiddagen sa svärmor att mostern hade ont i halsen och nacken. Jag har bestämt mig för att om någon person, vem som helst säger att hon hhar eller har haft ont i halsen den närmsta tiden så ska jag inte träffa den personen. Det gäller alla. Jag sa att vi skulle höras av sedan men att det kändes inte bra att träffa dem om det var något på g. Det är så jobbigt detta och jag känner mig faktiskt elak när jag är sån men jag är så rädd för att bli förkyld och få allt slem som kommer med det. Min kropp klarar inte av att bryta ner det själv så det slutar alltid med en pencillinkur och för att minimera kurerna för min egen och andras skull har jag bestämt så.
När jag ringde sedan på eftermiddagen sa hon att hon inte hade ont längre och att hon inte trodde att hon smittar. jag kan sitta och fika vid ett annat bord sa hon.
Jag tror inte jag har svininfluensan iaf, sa hon.
Jag känner mig både usel och skitförbannad på samma gång. Det hjälper inte hur många gånger jag förklarar detta. Tracken, reumatismen och medicinerna sätter ner mitt emunförsvar väldigt mycket och jag vill inte vara sjuk hela tiden. :(
Jag kunde inte säga nej då när jag pratade med henne men kände mig så himla ledsen och dum. Jag kanske överdriver och sjuka människor träffar man ju på hela tiden. Men alla mina läkare har sagt till mig att jag inte ska träffa folk som jag vet är sjuka.
Daniel ringde upp sedan för han blev arg. Han pratade med sin mamma och jag tror hon förstår för hon har träffat mig så mycket när jag varit dålig. hon har tom sagt de senaste gångerna vi träffas:
-Ulrika, du är väldigt bra i halsen nu väl?
Mmm, , kan man lugnt säga. Har varit jättebra sedan den senaste pencillinkuren för tre veckor sedan.

Jag förstår inte att detta ska göra mig så frustrerad?
Det är väl bara att säga som det är och följa det jag bestämt?
Grrrr

Okej, världens längsta inlägg men det var skönt att skriva av sig. :)

Kram och godnatt.

Kommentarer
Postat av: Ninni

Tycker inte alls du är elak klart man ska säga ifrån om man vet att man har lätt för att bli smittad och sen bli skitdålig senare!



Jag är glad att du blev glad över min kommentar..och jag vet av erfarenhet att föräldrar blir ledsna och oroliga när deras barn gråter.

Kan verkligen inte kännas bra i magen när man lämnar ett ledset barn.

Jag har massor med erfarenhet har jobbat med barn i trettio år.

Själv är jag lyckligt lottad min egen son grät kanske två gånger när jag lämnade honom då var ajg övertygad om att han var sjuk...hihi



Bra att ni pratar med personalen kommunikationen mellan föräldrar och personal är så viktig och att ni känner tillit...

Kämpa på...det kommer att gå över det är jag övertygad om.

Blir det allt för jäkligt finns det oftast väldigt bra förskolepsykologer att vända sig till och få råd&hjälp.

Ibland behövs dom för oss också bara för att bryta ett mönster.



Kram och hoppas du får vara frisk!

2009-09-02 @ 21:31:56
URL: http://ninni.blogg.se/
Postat av: Bjorne

Tycker alla som känner dig borde förstå dig och dom skulle insistera på att inte träffa dig när dom är sjuka,dom kunde få byta med dig så kanske dom skulle fatta vad det kan bli för dig,håller mig inne på kvällarna,är för trött att gå ut,jobbar mera nu för att kunna åka hem en dag tidigare,hoppas allt ordnar sig och en go kram.

2009-09-02 @ 21:31:57
URL: http://bjornesmagazin.blogg.se/
Postat av: Birgitta

Ja att skriva är en terapi och det är bra att "skriva av sig" ibland. Det händer att man då reder ut allt som finns korvstoppat i huvudet. Hoppas allt är bra med dig annars. Kram Birgitta

2009-09-02 @ 21:40:01
URL: http://birgittagh.blogg.se/
Postat av: karolinajonsson

rösta gärna på mig som veckans blogg! =D http://sannasrum.blogg.se/2009/september/finalisterna-i-veckans-blogg.html#comment

2009-09-02 @ 21:49:38
URL: http://jonssonfotograferar.blogg.se/
Postat av: Amanda

Jag tycker inte du är elak och inte att du överdriver heller. Är man infektionskänslig så är man. Jag vet precis vad du menar...vi går ju igenom samma sak här hemma. Och andra kanske inte alltid förstår exakt hur det är. Jag tycker absolut att du ska säga ifrån. Du måste ju tänka på dig själv också.

Kram på dig vännen!

2009-09-02 @ 22:01:50
URL: http://creyla.blogg.se/
Postat av: soffie

nä du är absolut inte elak när du inte träffar folk som har ont i halsen varför ytsätta dej mer än nödvändigt för alla baciller,

Kram på dej

2009-09-02 @ 22:32:37
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Merja

Hej min vän :)

Ja det med alkohol är fruktansvärt.

Alkoholen är ju den drog som dödar och ställer till mest elände än alla andra droger.

Är stark motståndare till att kunna handla alkoholen i matbutiker, tänk om man kunde köpa allt det på ICA när som helst på dygnet, fy vad missbruket skulle öka.

Mår dåligt t o m då jag ser folk handla hem folkölen i affären på Fredagen och Lördagen för det är en stor inkörsport till just beroende.

Nåja nu till annat :)



Du gör helt rätt Ulrika, du ska inte träffa människor som är sjuka och sjuka människor ska förstå att du inte kan träffa de. Som di skriver så är ditt immunförsvar så nedsatt och blir du sjuk så är det mycket bekymmer för dig med slem och penicillinkurer som kanske till slut slutar fungera.

Nej vännen undvik alla sjuka.

Ha en bra dag och lycka till i Spenshult idag.

STOOOR KRAAAM

2009-09-03 @ 08:23:55
URL: http://wwwnettynu.blogg.se/
Postat av: Lejonkvinnan

Men det är väl en självklarhet att du inte ska träffa någon som du vet är sjuk! Att inte folk kan fatta det?!?! Om man sedan får något ändå är ju en annan sak, men man behöver ju inte dra på sig saker. Nej stå upp för din sak, det är ju du som får ta smällen. Det är bara egoistiskt av de andra att tänka så!



Och skriva är bra, det gör jag och det känns så skönt efteråt, att få ur sig lite!



Lycka till idag vännen!

Varma kramar

2009-09-03 @ 08:27:06
URL: http://lejonkvinnan.blogg.se/
Postat av: Miiqa - jag överlevde min barndom

Jag förstår att det inte känns kul att säga nej, men jag fattar också att du inte vill vara sjuk hela tiden. Så tråkigt att höra när det finns folk som inte respekterar det.



Massa (elektroniska och därmed bacillfria) kramar till dig!

2009-09-03 @ 12:35:36
URL: http://flischyflaschoo.blogg.se/
Postat av: Anki

Du gjorde helt rätt, du måste ju själv få välja! Det är ju inget vidare att vara sjuk hela tiden. Stå på dej Tjejen! Kram

2009-09-03 @ 19:22:39
URL: http://anci62.blogg.se/
Postat av: Malin

Men lilla vän!! Självklart gjorde du rätt... jag är mest förvånad över att dina vänner överhuvudtaget vill utsätta dig för en förkylning, de om någon måste ju veta vad du gårigenom, med slem och elände... det har ju till och med vi bloggvänner förstått, fast vi inte ens har träffat dig. Nej, var bestämd, följ ditt hjärta, alltid, för bara ddet vet vad som är rätt för dig!! Kramiz M

2009-09-03 @ 20:29:49
URL: http://tidsoptimistens.blogg.se/
Postat av: Jen

hej vännen, jaha, dropp, hoppas det blir bättre. Själv har jag fått nåt skit på höger sida från typ nacken och ner i axeln och ner i skuldran. Knaprar alvedon och ipren och försöker massera. Ont gör det. Om folk som är sjuka inte kan respektera att du kanske har lite sämre imunförsvar kan dom fan dra, sånt där gillar jag inte. Du vill inte bli sjuk punkt slut. Kram kram

2009-09-03 @ 21:30:52
URL: http://jennyvestbro.blogg.se/
Postat av: soffie

en goo kram till dej

2009-09-03 @ 21:51:38
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Barnens Hjältar

Jag tycker du gör helt rätt som undviker träffa sjuka människor. Ingen tackar dig för det ändå. Vad gullig han är lille Jens, somnar sött på bussen.

Hoppas allt går bra och att du kan börja med medicinen när du kommer hem igen

Kram kram

2009-09-04 @ 09:49:41
URL: http://barnenshjaltar.blogg.se/
Postat av: marie

Du gör ju helt rätt när du inte träffar folk som är sjuka! Känn dej inte elak eller ledsen för det. Du måste tänka på din hälsa!! Man tycker verkligen att folk borde ha förståelse för det.



Visst är det skönt att skriva av sig ibland. Orden är sköna att få ur sig.

Hoppas du får en skön helg!

Kram på dej!!

2009-09-04 @ 16:24:22
URL: http://mariekjerulf.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0