Ojdå....

Hoppsan, jag bloggar två dagar på raken, inte dåligt... :)
Sent igårkväll gick Daniel av sitt pass och nu har vi tre lediga dagar ihop, eller ja, nu är det ju två dagar kvar då.

På förmiddagen hade jag ett besök hos ortopedkonsulten inbokat. Hon håller på att göra ett par RA-tofflor som det så vackert heter, till mig. Mina fötter har ju blivit rätt dåliga under de senaste åren, har nästan alltid värk i dem, är det inte den ena så är det den andra. Sedan för smärtan med sig att jag också får ont i knäna, felbelastning.
Detta kommer kanske kunna hjälpa mig.
får dem om några veckor.

sedan stack vi och fikade med Daniels mamma, jens fick oss att skratta stup i kvarten med sina roliga kommentarer. :)
Handling sedan och hem.
Jag hade bokat in en tid till Bvc på eftermiddagen. När Jens var på treårskontroll hade hans viktkurva planat ut lite, han hade inte ökat så mycket som den käre lille kurvan ville och sköterskan sa att om vi kände för det kunde vi komma om ett halvår och kolla hur det såg ut då.
det var ingen fara alls men om vi ville som sagt. Jag är ju tyvärr alldeles för nojig med sånt så jag har oroat mig lite. Fast inte så mycket under de senaste månaderna för då har han verkligen ätit bra. Förut var det lite strul med lunchen men nu äter han bra allt som oftast.
Så i torsdags ringde jag och fick en tid som idag.

När han föddes vägde han ju bara 2065 gram och var 46 cm så han har ju aldrig följt den där normalkurvan men alltid sin egen, utom då vid tre år.
Svammel svammel
Det jag ville komma fram till var att han,hör på detta....
Längmessigt har han vuxit från 95 till 98 cm, på ett halvår då.
Viktmessigt ökat från 11,9 kg till 14,3 kg.
Mycket bra enligt alla.
Jag har ju känt att han blivit både längre och tyngre. Han är så fin min lille gosros, alltid har han varit lite liten men propertionerlig.

Som sköterskan sa har han ju inga stora föräldrar att bbrås på heller. Jag med mina ynka 150 cm. fast i och för sig, det är ju kortisonet som gjort det. Jag har många långa i min familj, tex lillebror på närmare 190.

Jaja, nog om detta. dessa kurvor gillar jag egentligen inte heller för så länge barnet mår bra och har energi spelar det väl ingen roll varken vad de väger eller hur långa dem är.

Fick ett mess från min goda vän som var på yogan idag, hon skrev att det var jätteroligt och att det var flera som inte kom så de lär nog höra av sig till mig imorgon. :)

Imorgon ska jag in och byta tracken. får berätta för min halsläkare här i Halmstad att de hört av sig från Lund och att jag ska dit på måndag.
På måndag???
fy fabian, tanken på det gör mig mindre glad men det ska bli skönt när jag väl är där och får höra vad specialisten har att säga mig.
Jag har väl en del att säga honom också, nu när jag tänker efter... ;)

Här blåser och regnar det som katten.
Nu ska jag hoppa ner i ett varmt bad.

Godnatt på er!
Kram

Kommentarer
Postat av: Linda

Jag tror att det kommer gå kanon bra på måndag.

Men jag kan tänka mig in i oro.Hoppas track-bytet också går bra idag.själv känner jag av förkylning. Te med honung blir det idag.

2010-08-24 @ 09:58:45
URL: http://banton.blogg.se/
Postat av: Elin

Jag gillar verkligen din Jens, har verkar hur charmig som helst. I och för sig kan man nog inte bli annat med tanke på vilken bra mamma han har.New york vore fantastiskt. Har aldrig varit i USA. Varit mycket ute annars men inte där. hur lång tid tror du det tar innan de gifter sig?

kram

kram

2010-08-24 @ 11:21:08
URL: http://foreverhopeless.blogg.se/
Postat av: soffie

å va han växer din goa Jens,

hoppas det går bra imorrn då du byter tracken,gör det mycket ont?

kram

2010-08-24 @ 21:42:49
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Anki

Oj vad han växer den lille gosrosen snart är han väl ikapp sin egen mamma. Kram

2010-08-24 @ 22:56:46
URL: http://anci62.blogg.se/
Postat av: Elin

Tänkte att jag ger henne en chans, eller ja hennes idé. Funkar det så är det ju bra. men som det känns nu känns det alldeles fel.

jag har tur som har fått vara iväg så mycket som jag har. både i och utanför landet. önskar dig det samma, och håller tummarna för new york.

kram

2010-08-24 @ 22:57:43
URL: http://foreverhopeless.blogg.se/
Postat av: Gizze

Hej!Hoppas bytet av tracken gått bra!

Nej alla dessa kurvor kan bli för mycket, alla ska va så lika, mår din gosros bra och har energi så är säkert Allt bra!

Skönt att ni fick några dagar ledigt tillsammans, det betyder mycket för allaHa en fin vecka nu! Kram Gizze

2010-08-25 @ 09:23:47
URL: http://gizzez.blogg.se/
Postat av: Linda

Tack snälla du!!

Tack för att du tror på mig.Det finns vänliga människor!2010-08-25 @ 14:40:17
URL: http://banton.blogg.se/
Postat av: Marie-Louise

Jag tänker på dig på måndag. Skriv gärna en rad och berätta hur det gick hos specialisten sen. /Kram vännen

2010-08-25 @ 16:08:48
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Dragana

Har du trach? Jag jobbar faktiskt med en bebis som har det och har precis för första gången bytt trach för tre veckor sedan. Det var spännande!Som svar på din fråga, jag trivs som Personlig Assistent, även om jag inte alltid känner mig jätte uppskattad av alla mina brukare. Men som jobb är det väldigt givande.

2010-08-25 @ 18:58:52
URL: http://iseedee.blogg.se/
Postat av: Jen

Hej kompis, röntgen gick bra idag men dom stack några gånger igen vilket inte var kul. Nu soft till tisdag när det är läkarbesök. Kalle är ett huvud kortare än alla i hans ålder. Han kommer förmodligen bara bli 165 cm lång. Alla är vi olika,,, kram kram

2010-08-25 @ 19:09:09
URL: http://jennyvestbro.blogg.se/
Postat av: Dragana

Svar: Ja du, hur det stavas vet jag inte riktigt.. men det är så det blir när jag stavar det i alla fall. Men vi menar samma sak! Hehe.Men vad coolt att du har trach! Jag har aldrig stött på någon vuxen med det, hur är det att ha det? (förlåt om det är en jobbig fråga, du får säkert tusentals sådana alltid! :S)

2010-08-25 @ 21:26:36
URL: http://iseedee.blogg.se/
Postat av: Lejonkvinnan

Hej underbara vän!Rackarns vad Jens växer! Jag har inte varit på BVC än och vägt Lillen, men på vår våg väger han 13.2 nu, ett kilo upp i sommar :)Gick det bra att byta tracken? Har du kommit in på yogan?

Ska snart skriva ett långt mail till dig, har en del att berätta ;) Som vanligt alltså.Många kramar!!

2010-08-25 @ 21:57:27
URL: http://lejonkvinnan.blogg.se/
Postat av: Dragana

Svar: Mådde du bra innan du fick trachen och det blev plötsligt behövt med en? Vad gjorde så att du fick den för 4 år sedan och inte tidigare?Får du hjälp med att suga slem, eller kan man göra det själv när man är vuxen? Hehe, jag vet att det är dumma frågor, men jag vill gärna lära mig. *:/* Inhalerar du någonting?I stort sett alla kan byta trach hos bebisen, alla assistenter och föräldrar och morföräldrar. Man måste dock göra det hos läkaren första gången så att de ser att man kan och så får man delegering på det.Jag vet inte om det beror på att det är en bebis, men någon måste ju kunna stoppa in en ny ifall denna skulle åka ut och då måste det alltid finnas två personer hos bebisen och minst en kunna byta trach.Du kan be din familj om de vågar prova sig på sådant att följa med och byta istället för läkarna. Men sen så har ju bebisen alltid vanligt byte hos läkaren men det är föräldrar eller hemma personal som gör det och läkarna bara håller uppsikt att allt går bra.Det är ju väldigt bra att fler kan byta, för om din skulle krångla eller slemma igen, så är det svårt för dig att ta tag i och byta... lättare om folk i din omgivning kan!Vi får suga jätte mycket slem hos bebisen, men det är mest vid förkylningar... annars är det ibland då och då.

2010-08-26 @ 11:32:36
URL: http://iseedee.blogg.se/
Postat av: Dragana

Svar: Ska ta och läsa där faktiskt, är rätt intresserad hur allt det där funkar på vuxna för nu vet jag ju hur det är med barn i alla fall.Men det där med att du tycker att det är obehagligt när andra gör det på dig, det är lätt att lösa... mät bara upp på en katet hur långt trachen når med och utan "fukt näsa", (antar att du använder en "fukt näsa" också?), och sen ha de måtten med alltid så att andra kan bara mäta efter de och göra det för dig. Fast å andra sidan så förstår jag, det kanske är lättast själv för alla är inte lika ivriga till sådant.En fråga till, kan du prata?Ja, man är ju väldigt mycket känsligare när man har trach och de gånger som bebisen har varit förkyld har det varit riktigt illa så att den har fått ligga inne på sjukhus i flera dagar och har alltid tillgång till syrgas hemma och inhaleras var tredje timma med många olika saker. All förkylning är ju i lungorna och inte i näsan och halsen och därför är det mycket farligare och jobbigare. Som en lung inflammation nästan.Men det är mestadels försiktighets åtgärder, och det är egentligen inget större sjukdoms fel på bebisen mer än att den kan inte andas tillräckligt på egen hand på grund av förlamade stämband. Det ska de försöka lösa snart dock...

2010-08-26 @ 16:56:06
URL: http://iseedee.blogg.se/
Postat av: Dragana

Svar: Tack för att du tog dig tiden att förklara och skriva om det! =)

2010-08-26 @ 18:24:10
URL: http://iseedee.blogg.se/
Postat av: Anki

Ja du Ulrika det var min spikmatta jag skrev om. Kram

2010-08-26 @ 18:29:35
URL: http://anci62.blogg.se/
Postat av: Linda

Jorå...Anton verkar fit fot fight.

Vild och busig som vanligt. Men jag är fortfarane trött.Jag kommer berätta om förfrågningarna jag fått när det är klart. Jag vet ännu inte hur jag ska ställa mig till det.

2010-09-21 @ 16:49:52
URL: http://banton.blogg.se/
Postat av: Emma

får man fråga hur du blev blind?

2010-09-21 @ 17:02:15
URL: http://emmasol.blogg.se.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0