Sviken

Igår var jag till min halsläkare här i Halmstad. Jag hade bett om en tidigare tid för att byta min track eftersom jag varit sjuk, mycket slemmig plus att det ju varit varmt. Tänkte att det säkert finns endle bakterier kvar där, på röret. Nu känns det bättre och lättare att andas igen.
Mina egna tankar, går ut på att, om jag får en antibiotikakur men inte byter tracken samtidigt får jag inte samma bra resultat eftersom det kanske hänger kvar en del bakterier på röret som inte kuren kommer åt. detta bygger jag på att de gånger jag fått pencillin samtidigt som jag bytt tracken har det oftast blivit bättre om jag då jämför med de gånger jag enbart fått penicillin.
Jaja, detta är min teori. Jag har många teorier ang min track och hals som jag inte får något stöd för. Jo, från min familj som lever med mig och som också ser sammbanden.
Detta låter lite krystat men jag försöker samla ihop mig, vill så gärna förklara hur jag känner mig.

För några veckor sedan hade min halsläkare här i halmstad lämnat ett meddelande på min telefon. Han sa att han äntligen fått tag på specialisten i Lund och han undrade när nästa Remicade-infution skulle äga rum. detta eftersom han, specialisten i Lund, äntligen kopplat att det inte går att operera tätt inpå en sån infution med tanke på infektionsrisk.
Detta är då själklart ingen nyhet för de där nere men glömmdes lika fullt bort när jag fick en kallelse till en op i december som jag inte kunde tacka ja till på grund av bla att jag skulle få Remicade just den veckan. Sedan visade det sig ändå att alla inblandade inte var informerade om att det skulle äga rum en op just då. Fick bara fem dagar på mig att planera och antagligen hade de fått ett återbud och tryckte in mig där. Men som sagt, halsspecialisten själv var inte med på  att det var den dagen, det var bara lungläkaren, han som har instrumentet som ska användas. Han kunde vara med på operationen alltså men inte den som var ansvarig...

det är det enda jag hört ang min operation under det senaste året.
Ni som läst här vet att jag i april 2009 blev nedsövd för att gå igenom en stor operation i min hals. Jag hadeladdat i veckor innan, för att inte säga år. När jag vaknade upp ur narkosen fick jag reda på att operationen hade misslyckas. Specialisten, hade trots många långa samtal inte stått där med rätt instrument. Jag är stelopererad i nacken och därför kan man inte använda raka instrument. De här operationerna har gjorts på mig tidigare, närjag var 15 16 år,  och det hade vi pratat om. Trots detta stod han med raka instrument när det väl var dags.
Smällen jag fick av det där har jag kommit över nu men jag kommer aldrig glömma den totala sorgen och besvikelsen jag kände när jag vaknade upp och fick höra att det inte hade gått.
Jag skrek rätt ut och slog mig själv, jag ville helt ärligt dö i det ögonblicket. Inte ens tanken på Jens hjälpte mig då.
När specialisten kom upp till mig på rummet hade min pappa och syster kört ner från Halmstad ås de var där de också.
-Här har vi dagens mest ledsna patient sa doktorn och det stämde ju verkligen.
De hade fått lungan ner mig med ketogan och grejer.
Då visade det sig, under det samtalet, att specielisten inte läst på ordentligt och inte tagit reda på vad de använde för instrument då 93 94.
Jag vet inte om han skämdes.
Iaf sa pappa till honom att du gör väl ett nytt försök nu så fort som möjligt. ulrika är ju så laddad och vi måste få detta ur världen.
Det lovade han.

Jag hörde inget förrän i slutet av juni. Då berättade han att han bestämt att de skulle operera på ett nytt sätt. Instrumentet används egentligen av lungläkare så därför krävs det lite extra planering så båda kan vara med. Specialisten själv använder inte det här instrumentet och lungläkaren opererar inte på det stället där jag behöver bli opererad på.
Det är en ny grej detta.
När han ringde mig då i juni förra året lovade han mig att operationen skulle bli av i september. Han bad också om ursäkt för att jag inte hört något under maj.
Men som sagt, det enda jag hört ang den här op är det brevet och de påföljande samtalen med sköterskor då i december.

Jag har väntat och väntat. Infektioner har följt på infektioner. men inget händer.
Igår när jag var för att byta tracken fick jag höra vad specialisten sagt ang min op och min situation.
Vet ni, han kom med samma saker som han sagt nu i snart tre år, sedan jag träffade honom första gången.
Han pratade om att man måste gå ner i storlek på tracken. Detta fick jag höra 2007. Jag har nämligen en track som är stor som för en man. Jag har min akutrack kvar helt enkelt. den som sattes akut 2006.
Inte ens det gjorde han när jag var nersövd, bytte ner i storlek.
De i Halmstad får inte göra det...
Det som grämer mig och jör mig förbannad är att han då 2007 sa att det är absolut inte bra att gå med en för stor track. Luftröret förträngs osv. detta gäller också, det är inte bra att gå med track för länge om man ska ta bort den en gång. Track, är egentligen en provisorisk sak. Visst finns det de som behöver ha tracken livet igenom men då fixar man fram bättre grejer. Jag firar fyraårs-jubbileum med min track nu i början av augusti.
Fyra år har gått och jag har fortfarande min provisoriska aktutrack kvar.
Inte bra för mig kan man väl säga.

detta fick jag höra igår. Samt att det är svårt att planera den här operationen, men han ska nu ta kontakt med lugnläkaren.
Detta sa han ju för ett år sedan?
Vad har han gjort under det senaste året?
Vad har jag väntat på?

Sedan hade min halsläkare här i stan sagt att de var oroliga för mig eftersom jag har så många infektioner och behöver antibiotika så mycket. det är ju inte bra! det vet ni väl?
Antibiotika ska man inte ta i onödan, eller hur?
Nej, men jag har väl tagit över tio kurer sedan i höstas.
känns toppen.
Ingen lösning finns heller eftersom jag befinner mig i den situation jag gör.
Jag har tre faktorer som talar emot mig, tre kkombinationer som inte är bra tillsammans och antagligen är jag ganska ensam om att ha de här tre sakerna på en gång därför kan de inte säga att det beror på dem.
Låter lite konstigt.

Jag är reumatiker, det i sig sätter ner mig, jag är extra känslig, sedan har jag starka mediciner som går ut på att sänka emunförsvaret, det är liksom deras uppgift. Sedan kommer tracken på det.
Inte bra tillsammans.
Men läkaren här vill inte säga att infektionerna beror på det, det kan göra det men man vet inte.
Men de på infektion säger att det inte är någon tvekan, det säger min reumatikerläkare på Spenshult också.
Inget av detta kan jag ta bort som läget är nu.
Men hade jag kunnat få den där operationen gjord och den hade lyckats så kunde jag få ta bort min track.
Då hade mina infektioner minskat med typ 100 procent. För jag var nästan aldrig sjuk innan jag fick den.
det var tracken som gjorde att det tippade över.

Jo, just det, jag har en faktor till som påverkar, som läkaren på infektion sa. jag har ett litet barn, som går på dagis.
Men jag har , till skillnad mot de övriga faktorerna, inga planer på att avskaffa den här...

Jag är frustrerad och jag är ledsen. Jag är deppig och känner mig sviken.


I samtalelt från specialisten för drykt ett år sedan sa han att han verkligen önskade att han kunde göra något för mig. Han tyckte att jag haft det så kämpigt genom livet och har det fortfarande.
Om han kan göra något så skulle han göra det.
Så sa han och jag blev verkligen glad och rörd.
Men, inget har gjorts än.
Jag kan bara konstatera att jag inte är prioriterad. Jag tycker att jag borde vara det. Kanske förmätet av mig, men jag tycker det ändå.

Jag kan acceptera att ha min track livet ut, det kan jag. Men jag vill inte hänga i luften.

Kram


Kommentarer
Postat av: Marie-Louise

Fy så jobbigt, jag lider med dig och jag förstår dig. Jag hade ju track som liten. Min mamma fick byta min track då när jag var liten :( Men sen när jag var 1,5 år så började dom ju med den där operationen i små, små steg att byta ner till mindre och mindre storlek. Det hade dom inte gjort förut, detta var 1973-1974, det testades ut på mig utav min läkare. Min mamma och pappa fick godkänna att det skulle testas på mig för det var inte helt säkert att det skulle lyckas men det var tur att dom godkände det. Jag kan maila dig om du vill. Varma kramar i massor.

2010-07-21 @ 16:46:30
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Elin

Blir så ledsen för din skull, att du råkar illa ut om och om igen och får fel människor inblandade, du förtjänar bättre. hur mår jens?



Äsch, jag går också in i bloggstrejk ibland. :P

kramar

2010-07-21 @ 23:21:28
URL: http://foreverhopeless.blogg.se/
Postat av: Titti

Jag blir så arg och lessen när jag läser om hur dom behandlar dig. Anmäl hela bunten! Vänd dig till patient nämnden, där får du hjälp. Synd att vi inte bor i USA och kan stämma dom. Du skulle bli multimiljonär! Men eftersom vi inte få stämma här så är läkarna så slappa! Anmäl, anmäl!!! Kram

2010-07-22 @ 07:45:45
Postat av: Linda

Med all rätt känner dig sig sviken och förbannd.

Man blir heligt förbannad bara av att läsa, att du befinna sig mitt i det och vara dess centrum är helt enkelt svårt att förstå.



Jag hoppas verkligen att det löser sig och att läkaren nån gång tar sitt ansvar.

Har du funderat på en anmälan??

2010-07-22 @ 08:28:46
URL: http://banton.blogg.se/
Postat av: Susanne

Hej kära vän!!!!! Jag tycker jag har fått för mycket men inget emot vad du har min vän jag hoppas verkligen att du snart får göra din op för det tar knäcken på en att får vänta. Själv är jag nergången igen var på sjukhuset i Måndags då gjorde jag en gastrokopi och det visade sig att jag hade en inflamation i matstupen och ett bråck på magsäcken detta tror läkarn att det beror på min tarmsjukdom, så nu har jag fått ytterligare en ny medicin som ska minska bråcket om inte så blir det op. Sen ska jag få starkare utav Remicade eftersom den underhåller tjcoktarmen så tror läkarn att det ska även bli bättre med magsäcken har nu fått kräkas efter frukosten så den får jag inte behålla, men nog om mig Nu hóppas jag på att du ska få må bättre. Varma kramar till dig min vän.

2010-07-22 @ 08:40:28
URL: http://vejers.blogg.se/
Postat av: Gizze

Hej Ulrika



fy vad dom krånglar för dig ..och människor som säger saker & sen inte står för det är det tråkigaste som finns.



Hoppas du har några goa dagar i sol iaf, här är regn idag- men vädret har varit ganska hyggligt mot oss ;)



Kram Gizze

2010-07-22 @ 09:49:46
URL: http://gizzez.blogg.se/
Postat av: Linda

Jag anmälde min vårdcentral och förlossningen efter Antons inträde i världen. Jag mådde riktigt dåligt av det som skett och kontaktade patientrådgivningen som tyckte att när jag har ork ska jag anmäla till HSAN. Man har, om jag minns rätt, 3 år på sig efter det som skett att anmäla.

Jag förstår ditt dilemma, men än har du tid.

Finns det ingen du kan kontakta för att trycka på allting? Nån chef eller liknande?

2010-07-22 @ 21:21:01
URL: http://banton.blogg.se/
Postat av: Annica

Men älskade vän! Vad är det dom håller på med?!

Hur i hela fridens namn kan man låta en människa lida på detta sätt?!

Säger som de andra. Du måste anmäla detta. Och jag förstår om det tar emot. För det är ju ändå dom som ska göra dig frisk som du måste anmäla. Det är inte en lätt sak att sätta sig på tvären med folk man helst vill ha på sin sida.

Om du känner att du inte orkar, att energin inte räcker till. Då lovar jag dig att Stefan ställer upp och för din talan. Han är bra på sånt. Och när han talar lyssnar folk.

Jag önskar så att jag kunde trolla med mitt trollspö och trolla bort allt ont och elakt. Men tyvärr har jag inte lärt mig det ännu...

Men mina varmaste kramar skickar jag till dig.

KRAM!!!

2010-07-23 @ 20:03:07
URL: http://afroditeskrypin.blogg.se/
Postat av: Marie-Louise

Hur går det med allt, har du hört något mer från någon läkare?

2010-07-25 @ 13:05:00
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Jen

Alltså borde man inte skriva ner allt detta och maila till någon patientombudsman. Det kan ju inte vara helt ok detta. Idioter. Man borde anmäla dom. Börja med att skicka in historien till ombudsmannen så den kanske kan hjälpa till och trycka på dom. Tänker på dig mycket, du är grymt bäst. kram i massor

2010-07-25 @ 19:12:33
URL: http://jennyvestbro.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0