Spritpartiet

Det kommer visst ett litet inlägg från mig, fortare än vad jag trodde. Jag hörde en intressant och tankeväckande sak på radion idag.

det har startat ett nytt parti, spritpartiet, om jag nu inte kommer ihåg fel och det var så himla intressant att lyssna på personen som berättade om det. Har glömt vad han heter men han är skodis och nykter alkolist.
De tror väl inte på ett alkoholfritt land, precis som det alltid kommer finnas narkotika osv . Men att folk får en annan syn på alkohol och att man av solidaritet med andra människor minskar ner på sin konsumtion. En halvering.

Tänk om det kunde bli så. Med solidaritet menade han inte solidaritet med den som dricker för man kan ju helt krasst säga att han/hon får skylla sig själv. däremot solidaritet med alla de människor som på något sätt drabbas av alkoholen och det är många, jättemånga.
Det är så många fler än vad man tror.

En sak som fick mig att haja till och som säger rätt mycket om hur många det är, var när reportern frågade den här personen om det finns någon som helst chans att de kommer in i riksdagen.
Då sa han. Om alla nyktra alkohlister plus alla dem människor som drabbats av alkoholens konsekvenser, skulle rösta på oss, då skulle vi bli Sveriges största parti.
Säger mycket, eller hur?

Han sa så mycket kloka saker som bara snurrar runt i mitt huvud. Jag vet ju själv, sedan jag pluggade kriminologi, att en oerhört stor del av alla våldsbrott på något sätt har sitt urspurng ur alkoholen. Många tror ju narkotika kanske men det är inte alls så. Man har sett hur våldsbrott procentuellt minskat och ökat i relation till oika alkoholpolitiska åtgärder som skett under åren.
Intressant!

Jag blir förtvivlad när jag tänker på alla barn och familjer som går sönder på grund av spriten. Vilket otyg det är.

Det var ju det han menade me solidaritet. Precis som vi under hösten vaccinerade oss mot svininfluensan,många gjorde det det ju mycket för att skydda de grupper som är svaga och som kanske inte fick eller kunde vaccinera sig själva. Så kan man av solidaritet med de barn som far illa av spritens följder skaffa sig en annan syn på alkoholen. kanske inte avstå, det är väl inte det som är meningen, men minska på intaget och se på konsumtionen på ett annat vis

Japp, jag själv skulle mycket gärna rösta på ett sånt här parti, men det är svårt att rösta på ett enfrågeparti tycker jag. Undrar vad de vill mer, måste kolla. :)
Om de dessutom är socialister så. Ja! :)

Det är en så viktig fråga och på något sätt en helig ko, så jag är glad att jag hörde det här reportaget idag. För man blir nästan påhoppad om man har åsikter och vill minska ner på alkoholkonsumtionen tycker jag. Man är en tråkig människa som inte unnar andra lite avkoppling osv.

Jaja, nu är det middag här.
Ha en fin kväll, goa vänner.
Kram


Kommentarer
Postat av: Lejonkvinnan

Hej vännen!

Intressant! Sökte på nätet och de hade en hemsida, om du nu inte redan har hittat den http://www.spritpartiet.se/

Men det verkar som de bara verkar för sin sak, för jag hittade inget annat när jag skummade sidan lite.Hoppas allt är bra med dig! Här regnar det som bara den, trist.Massa kramar!!

2010-05-12 @ 19:30:14
URL: http://lejonkvinnan.blogg.se/
Postat av: Jen

Ja alltså, om alkoholen hade uppfunnits nu hade den klassats som tung narkotika,,, och det säger ju en del det med. Du föresten, har du läst: hoppsan jag är död! AV:Arto Paasilinna? OM inte gör det. Kram kram

2010-05-12 @ 19:33:29
URL: http://jennyvestbro.blogg.se/
Postat av: Lotta

Mycket intressant läsning. Tänk så många som lidit, alla dessa barn som tvingas leva i detta. Så många förhållande som gått i kras för spritens skull.

Det är nog ett stort mörkertal på hur många som har problem, verkliga problem.

Det värsta är ju att många inte inser att de har problem med sitt drickande och råka man då försöka få personen lite uppmärksammad på detta så blir de skit sura.

Sov så gott!

:-)

2010-05-12 @ 23:25:46
URL: http://tankarombilder.blogg.se/
Postat av: Susanne

Det var ett inressant inlägg du gjort. Jag är inte så dålig i magen men har en fruktansvärd illamående när jag är men har har fått ett tips från sjukhuset att jag ska ta min tablett mot illamående innan jag äter och det har fungerat. Här är vädret botten idag regna och är grått. Ha en bra dag. Kram Susanne

2010-05-13 @ 06:59:12
URL: http://vejers.blogg.se/
Postat av: Linda

Alkohol och droger tycker jag är något helt onödigt och ett väldigt dåligt påhitt. De har bara dåliga effekter på människor.

Själv är jag emot droger - jag har sett en hemsk baksida av de, hur folk kan förvandlas.

Jag dricker sällan alkohol. Nån gång ta jag ta ett glas men jag dricker aldrig mycket.Hoppas du ändå får en trevlig helg!

2010-05-13 @ 11:50:00
URL: http://banton.blogg.se/
Postat av: Susanne

Tittar in och önskar dig en bra dag. Kram Susanne

2010-05-14 @ 06:44:51
URL: http://vejers.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0