Svar från Hallandstrafiken

Mailade Hallandstrafiken igår eftersom jag inte fått något svar än från dem. Nu i morse kom ett mail där de bad om ursäkt för att jag fått vänta och så var det med ett bifogat dokument.
Jag är rätt så upprörd och det känns faktiskt inte som hon läst mailet, iaf inte förstått det... :(

Här är svaret och ni får väldigt gärna hjälpa mig med vad jag ska göra. Jag känner mig så ledsen och besviken.
Funktionshindrade ska inte ha barn och om de nu är dumma nog att få ett så tänker inte samhället underlätta iaf, utan snarare ställa till det och jäklas lite.
Läs gärna igenom mitt mail en gång till, tycker inte hon verkar ha förstått någonting vad jag skrivit.

Hej!

 

Hallandstrafiken har tagit emot ditt mail och förstår att våra förändringar innebär problem för dig.

Hallandstrafiken är utsedd av kommunen att anordna särskild kollektivtrafik (färdtjänst) för den som har behov av och blir beviljad detta.

Färdtjänsten anordnas i första hand efter Färdtjänstlagens (1997:736 ) bestämmelser och i andra hand efter de riktlinjer som kommunen tagit fram och godkänt tillsammans med Hallandstrafiken.

Utöver detta har Hallandstrafiken vidgat möjligheten för färdtjänstresenärer på ett antal punkter, där möjlighet till att få låna bilbarnstol varit en.

 

Det är Hallandstrafikens ansvar att på ett säkert (både för chaufför och resenär) och effektivt sätt anordna färdtjänst. Då taxis bilbarnstolar inte kan finnas med i taxibilarna alltid innebär det en extra väntetid för dig som resenär och en störning i samplaneringen med andra resenärer. Det innebär, framförallt, också en säkerhetsrisk för ditt barn då taxi inte med säkerhet kan tillhandahålla en bilstol anpassad för just ditt barn. Hallandstrafiken har därför beslutat att dra in förmånen att få låna bilbarnstol.

 

Med egen införskaffad bilbarnstol kan färdtjänstresan fortfarande utföras där du som resenär kan få hjälp av chauffören med både i och urmontering av bilbarnstolen. De flesta bilbarnstolar är utformade så att de ska passa i de flesta personbilar.

 

Vi tar med dina synpunkter i det fortsatta arbetet.

 

 

Med vänlig hälsning

 


Kommentarer
Postat av: Linda

Allvarligt??

Det där känns rätt typiskt.

De gör allt för att slippa ta ansvar och gömmer sig bakom paragrafer. En bilkudde kan de väl rymma i sina bilar, om man säger i förväg att ett barn ska med? Är det färdtjänst bilar ska de väl rymmas rullstolar? De frågar ju om man har rullstol med sig. Säger man då att man har barn med sig och inte rullstol, borde de ju kunna hjälpa till? Tycker jag.

De borde ha gilitga barnstolar/bilkuddar på företaget.

2010-11-09 @ 11:34:03
URL: http://banton.blogg.se/
Postat av: Anki

I bland fattar man inte hur de tänker om de nu gör det överhuvudtaget!!! Stå på dej Ulrika! Kram

2010-11-09 @ 11:36:14
URL: http://tankesymfoni.blogg.se/
Postat av: Lejonkvinnan

Så typiskt byråkratiskt och korttänkt! De försöker bara svära sig fria från allt precis som vanligt.Jag tycker att du ska, om du orkar och vill, gå vidare med detta, både till tidningen och kanske till Hallandsnytt...

Troligen kommer de att köra samma stil och samma svar där, men då får åtminstone folk upp ögonen för det! Och ju fler som får upp ögonen, desto fler ögon får ju de på sig och kanske ger med sig till slut.

Hejja Ulrika!! :)Hoppas du mår okej annars och att halsen inte blivit sämre!Tusen kramar till dig min goa vän!!!

2010-11-09 @ 12:03:48
URL: http://lejonkvinnan.blogg.se/
Postat av: Amanda

Men fy sjutton så less jag blir av att läsa detta. Att allting alltid ska behöva vara en sån kamp!?

Inte alla färdtjänstresenärer är ju gamla gubbar på 90 bast. Man måste väl för sjutton förstå att även sjuka och personer i behov av extra stöd måste få chansen att bilda familj osv och då också vara flexibel och kunna hjälpa när man sen behöver kunna ta med sig sitt barn. jag tycker allvarligt detta är skandal. Stå på dig! Det måste bara gå att lösa!!

Kramar

2010-11-09 @ 12:11:22
URL: http://creyla.blogg.se/
Postat av: Amanda

Ludde var fortfarande inte så imponerad av snön men lite pulka åkte vi på dagis idag iaf. Och ett leende fick jag lockat fram så lite kul var det nog.

Han tycker nog dock det är jobbigt med alla tjocka kläder ute, får ju sånna problem med balansen.Nu ska vi iaf vara inne och leka en stund här hemma för det var verkligen ingen värme ute. Blåste riktigt kallt!Hoppas det löser sig för dig!

Kramar

2010-11-09 @ 12:37:59
URL: http://creyla.blogg.se/
Postat av: Elin

Tack för kommentaren. Känns bra bara att du tar dig tid med att skriva några rader. Känner mig lite mindre ensam. Och allre helst: känner mig som att jaginte är den enda med problem. Att fler har mycket värer problem än mig.

Jävla idioter. Service brukade det kallas för. Fast njae. Numera finns det inget sådant. Det kallas lilla-människa möter systemet. Systemen men jag.

Hur mår lillpojken? Och ännu mer: hur mår du?

Stå på dig, du är så stark, kramar

2010-11-09 @ 13:29:40
URL: http://uturanorexin.blogg.se/
Postat av: Susanne

Hej!!! Hur svårt kan det vara att slänga i en bälteskudde i bilen??? Hoppas du orkar stå på dig vännen min. Nej inget barnbarn ännu! Styrke kram till dig.

2010-11-09 @ 13:57:00
URL: http://vejers.blogg.se/
Postat av: Barnens Hjältar

Ibland går det trögt :P

Tack, kul att du tyckte det var tydligt förklarat nog

Kram

2010-11-09 @ 19:29:51
URL: http://barnenshjaltar.blogg.se/
Postat av: Marie

Nej, vad tråkigt! Vilket typiskt standardsvar! Jag tycker nog som en del andra, att det kanske kan löna sig att vända sig till tidningen - då brukar det ju kunna bli fart på saker och ting.Det är i alla fall strongt gjort att du kämpar för din sak!Stor kram

2010-11-09 @ 20:34:55
URL: http://nissetroll.blogspot.com
Postat av: bjorne

Bra jobbat och faktiskt så verkar det som allt kommer funka om du har egen stol med men ta med svaret på mailet så du kan visa om det dom krånglar,här snöar det som bara den så allt är vitt just nu,ha de gott,kram.

2010-11-09 @ 21:10:46
URL: http://bjornesmagazin.blogg.se/
Postat av: soffie

men hallå guu va dumt ,fattar de ej att du inte kan gå runt med en bilbarnsstol va svårt ska det va att det finns i färdtjänsten nej fattar ej detta,

gå ut i tidningen med det om du orkar så kanske det händer nåt då media uppmärksammar det,

kram

2010-11-09 @ 22:40:47
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Elin

Inga ord är för futtiga. Bara att du lämnat ett litet avtryck känns bra. Du behöver inte alltid anstränga dig till max för att säga kloka saker, det du säger är klokt nog utan att du behöver fundera på det. :)

Hur länge klarar halsen sig?

kramar

2010-11-09 @ 23:28:54
URL: http://uturanorexin.blogg.se/
Postat av: Maud Åström

Vi här hemma är precis som dina vänner upprörda över svaret från Hallandstrafiken. Nu gör dom det väldigt lätt för sig. Är dom rädda för att alla med funktionshinder framöver ska komma med dragande med sina barn och vilja ta färdtjänst, eller vadå....? Det åberopas bl a extra väntetid för dig som resenär (är det inte redan nu långa väntetider) så där blir det väl ingen skillnad.Kommunen har ett stort ansvar för att uppdragstagaren(Hallandstrafiken)sköter detta på ansvarsfullt sätt.Kommunen bör se över sina riktlinjer. Häng ut dom i pressen om du orkar. Bamsekramar

2010-11-09 @ 23:38:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0